reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Dziękuję za miłe słowa.Mam nadzieję że kiedyś mi się uda ale mówią że "nadzija to matka glupich" Jednak ja wierzę że przyjdzie i czas na to że bede szcześliwą ziemską mamusia.Tak i teraz muszę sie pożegnać z styczniówkami ale bedę Was czytała i trzymała za Was i Wasze maluszki kciuki!!!!!

reklama
Basinka bardzo mi przykro :-( Nie trać jednak nadziei, na pewno będziesz jeszcze ziemską mamusią, ja mam trzy aniołki w niebie i na szczęście mam też Synka tutaj na ziemii.

Serdecznie witam wszystkie nowe mamusie :-)
Moja mała bestia właśnie padła, ale przedwcześnie wolę się nie cieszyć, bo wczoraj też w miarę wcześnie padł, ale w nocy dał mi nieźle popalić:baffled: Oby dzisiaj było spokojnie, bo oszaleję ;-)

Dziękuję za miłe słowa.Mam nadzieję że kiedyś mi się uda ale mówią że "nadzija to matka glupich" Jednak ja wierzę że przyjdzie i czas na to że bede szcześliwą ziemską mamusia.Tak i teraz muszę sie pożegnać z styczniówkami ale bedę Was czytała i trzymała za Was i Wasze maluszki kciuki!!!!!
Strasznie mi przykro, to naprawdę smutne.. Ja też straciłam dwa maluszki, wiem, co czujesz....

Jedna znajoma to mi powiedziała ze nawet dobrze ze teraz starcila dziecko a nie jak sie przyzwyczailabym bardziej i normalnie dalam jej w buzie!!!!

Nikki ale gdybyś od razu napisała że prowadzi Cię dwóch lekarzy i jeden z nich wie że nadal bierzesz leki to też inaczej by brzmiało ;-)

A o jakich rozkurczowych bezpiecznych lekach pisałaś?

I jeszcze pytanie do was - czy macie problemy natury intymnej - jakieś ataki grzybków czy inne nieprzyjemno - swędzące dolegliwości?Ja wczoraj dostałam natamycynę bo mnie już zaatakowało.. Ginka mnie pociesza, że z tym to się nie wygra, jeśli mam skłonność do tego typu zachorowań to tak będzie przez całą ciążę, bo się ph w pochwie zmienia.. :(
a i czy wiecie czy "tantum rosa" jest bezpieczne do podmywania się w czasie ciąży?
Wyeliminuj ze swojej diety cukier, bo grzyby żywią się cukrem i zobaczysz szybką poprawę:-) Tantum rosa stosowałam będąc w ciąży. Ja nie biorę na to żadnych dowcipnych antygrzybicznych leków, bo nie wierzę, że są bezpieczne. Naszej dzidzi na pewno mniej zaszkodzi taka infekcja niż leki. W pierszej ciąży jak już miałam na prawdę dokuczliwe objawy to smarowałam się maścią clotrimazolum, tylko zewnętrznie (ale to jak było na prawde zle), ale wtedy nie wiedziałam o cukrze, na prawdę spróbuj.

Witajcie w ten smutny dla mnie wieczór!Niestety nie mam już swojego aniołka straciłam go 3czerwca:(( a myslałam i miałam nadzieje ze uda mi się być mamą ziemską a nie tylko mama aniołkową:((Straciłam nadzieje ze kiedykolwiek usłyszę te piękne słowo MAMUSIA:((To tak boli i nawet niewiem czy bede miała siłe walczyc aby zarejstrowac to maleństwo:(( Dla moich dwóch aniołkow Grzesia
[*]23tc i malej kruszynki 8/9tc
[*] kocham Was moje aniołki i tatuś także
Chciałam napisać coś mądrego i głębokiego ale wszystkie słowa wydąją się być błache i głupie.:-:)-:)-(
Życzę Tobie i twojemu partnerowi dużo sił i wiary, że w końcu się uda. Na prawdę wiara potrafi czynić cuda...

Witajcie w ten smutny dla mnie wieczór!Niestety nie mam już swojego aniołka straciłam go 3czerwca:(( a myslałam i miałam nadzieje ze uda mi się być mamą ziemską a nie tylko mama aniołkową:((Straciłam nadzieje ze kiedykolwiek usłyszę te piękne słowo MAMUSIA:((To tak boli i nawet niewiem czy bede miała siłe walczyc aby zarejstrowac to maleństwo:(( Dla moich dwóch aniołkow Grzesia
[*]23tc i malej kruszynki 8/9tc
[*] kocham Was moje aniołki i tatuś także
Przykro mi bardzo Basiu. Wiem ,ze to wielka strata. Ale najważniejsze to nie poddawać się. Wierzę że Ci się uda i usłyszysz słowo "mama".
Trzymam kciuki .

Witam Was serdecznie, z przyjemnością dołączam do waszego grona))) Termin mam plus minus na 12 stycznia )))
Jestem po badaniach prenatalnych, USG w porzadku, wyniki z krwi za 10 dni....
Chyba będzie syn..... zjadla mnie ciekawosc i zgodzilam sie na poznanie plci..))))
Pozdrawiam))

Wyeliminuj ze swojej diety cukier, bo grzyby żywią się cukrem i zobaczysz szybką poprawę:-) Tantum rosa stosowałam będąc w ciąży. Ja nie biorę na to żadnych dowcipnych antygrzybicznych leków, bo nie wierzę, że są bezpieczne. Naszej dzidzi na pewno mniej zaszkodzi taka infekcja niż leki. W pierszej ciąży jak już miałam na prawdę dokuczliwe objawy to smarowałam się maścią clotrimazolum, tylko zewnętrznie (ale to jak było na prawde zle), ale wtedy nie wiedziałam o cukrze, na prawdę spróbuj.

z cukrem spróbuję, tantum rosa już od wczoraj stosuję i "walczę".. ale co do infekcji to się nie zgadzam. Uważam że gorsza dla dzidzi jest infekcja niż zastosowanie leku na którym wyraźnie jest napisane że można bezpiecznie stosować w ciąży
z ulotki leku:
"Ciąża
Przed zastosowaniem leku należy poradzić się lekarza.
Tabletki dopochwowe zawierające natamycynę można stosować w leczeniu drożdżycy pochwy u kobiet w okresie ciąży. Stosowanie takiego leczenia w okresie ciąży zmniejsza częstość występowania uogólnionych zakażeń Candida u noworodków."

Basinka27 - tulam mocno i wierzę głęboko że usłyszysz te najpiękniejsze słowo... Słowa znajomej pewnie bolą, ale ją rozumiem :/ jak straciłam dzidzię w 5tyg. to cieszyłam się że nie usłyszeliśmy serduszka... Tak mi było łatwiej...

Molitor - witam i życzę spokojnej ciąży :))

Ostatnia edycja:
reklama
Basinko - WIELKIE SŁOWA wsparcia i otuchy. Czas żalu napewno na tyle się wyciszy, że znajdziesz siłę i odwagę na kolejny raz....Musisz - dla siebie, dla męża, dla swoich Aniołków. Kobieta jest bardziej silna niż jej się wydaje.......

Do góry