reklama

Styczniówki 2010 !!

witajcie

U nas dzis piekne słoneczko, ale teraz nie uda nam sie wyjsc na spacer, bo mam kuuuupa roboty w domu, a tak mi sie nie chce:zawstydzona/y:
Po południu tatusia wygonie na spacer z dziewczynkami:-D

My po USG bioderek, wszystko ok, ale oczywiscie profilaktycznie kazano nam szeroko pieluchowac:sorry2: Tylko w Polsce, no po co jak jest ok?!
Nie zamierzam małej meczyc jak nie ma takiej potrzeby!

Odkupiłam od kolezanki ciuszki dla starszej i w zwiazku z tym musze w koncu zrobic małej porzadej w szafie z ubrankami:dry:
Ide wziac sie do roboty...

reklama
Witajcie dziewczynki :-D
A co to znaczy przespać całą noc? Jeśli wasze maluchy nie budzą się w ogole to zazdroszczę, moj budzi sie co ok 3 godziny a czasem co 2 ale jest to kompletnie nie męczące dla mnie, zabieram go do siebie leżymy i mały pije, potem się odsuwam. Czasem idę go przebrać jak mi się wydaje, że coś głebszego mamy. Cała ta robota trwa kilka minut - czasem nawet nie pamiętam. Nie płacze, nie muszę go nosić - tzn my też przysypiamy czy nie ? :-D
Ja się nadal nad USG zastanawiam i poszlabym nawet bo mam skierowanie ale ... z głowy mi wylatuje godzina 15.00 jak trzeba dzownic się zarejestrować :szok: od znajomej sie dowiedziałam, że mam przycisnac mocno obie nozki do brzuszka jesli zawuażę, że mały się skrzywi to warto sprawdzić - u mojego nic takigo nie występuje.
Przepraszam was bardzo - ja wiem ze sprawdzić nic nikogo nie kosztuje wiele energii ale całe to hurra sprawdzanie bioderke nagle hurtem dziwne jest. Kurde 15 lat temu wszyscy nie mieli USG i chodzą jakoś lekarze umieli sprawdzać bez tego a 40 lat temu w ogole USG nie robiono i tez ludzkosc istnieje.
Wiem,.... trzeba korzystać jak coś wynaleziono ale relaks większy tylko polecam.

Pan Grzesiowski w DDTVN - moj "ulubieniec" :wściekła/y:

dzwoniłam do przychodni i wreszcie dobre wiadomości :)
jupi! lekarka zadowolona z poziomu bilirubiny! teraz kontrola za 3 tygodnie, chyba że odżółknie zupełnie :)
muszę tylko dobrze przemyśleć co ze szczepieniami.. ehh

wracam się ruszać póki młody śpi ;)

Witam dziewczyny!
Przyznaję się bez bicia ,że od jakiegoś czasu nie było mnie na forum.Mały daje mi popalić.Niby nie mam poważniejszych problemów a jakoś ciezko sobie na nowo zycie poukładać.Mati cora mniej śpi.Coraz częściej i więcej chce jeśc.jak mam wolną chwilkę to prasuję,sprzatam ,gotuję.Dbanie o siebie ograniczyłam do ...mycia:zawstydzona/y:.Po prostu na nic nie mam czasu.W nocy wstaję 3 razy,ale potem ciężko mu zasnąć wiec siedzę przy nim i głaszczę go po główce lub dopycham smoka:baffled:.Padam na twarz czasami.Maż całe dnie w pracy a ja sama ..sama..sama...:-(i samotna.Czasami staram się wejśc i poczytac ale nic z tego.Mam nadziję ,że niedługo będzie łatwiej.A może powinnam zmienić podejście.Myślę żeby sobie trochę odpuścić.No bo jak by nie było codzienie mam obiad z dwóch dań plus jakies sałatki do śniadania,podłoga lśni ...tylko ja jakaś coraz bardziej zmeczona.Ale z kolei nie mogę nie ugotować bo i nie zjem.Tesciowa mieszka 2 klatki dalej!!!Szlag by ją trafił!!!!mogłaby pomóc.Strasznie mi brakuje mamy teraz (już jej nie mam:-()
Dziewczyny jak Wy sobie radzicie?czy maz dużo Wam pomaga?wstają z Wami w nocy jeśli pracują?Ja mojego baaardzo oszczedzam...chyba kosztem siebie.
Oj ,przepraszam za taki post pesymistyczny...ale jaka ulga!
Pozdrawiam Was mamuski ciepło.

Mam pytanie do mam odciągających sobie mleko. W czym zamrażacie to mleczko, ile takie mleczko może leżeć w lodówce i ile w zamrażalce.
Mały wypiął się dziś na moje mleczarnie i musiałam sobie trochę odciągnąć.

Pomóżcie Kochane babeczki

SercaDwa mój chłop sam się oszczędza. W nocy nie mam sumienia go budzić ale w dzień jak wraca z pracy pogada z małym 15 minut i albo drzemie albo ogląda TV. Wczoraj mu dałam mu trochę do myślenia to może się poprawi.
Tylko gdy on jest w domu mogę swobodnie coś porobić ale jak tu cokolwiek zrobić skoro co chwila sama muszę zaglądać do małego, bo tatuś wziąć go nie umie (mały nie lubi być noszony w poziomie tylko w pionie bo wszystko sobie wtedy ogląda), włożyć do leżaczka też nie, a zabawić to też ciężko. O kąpaniu i przewijaniu nie wspomnę bo tego też nie robi, a ja mały zrobi kupkę to jest "mama przewiń".
Jak jestem zupełnie sama w domu to daje sobie radę, ale żeby być zupełnie samą z dzieckiem w domu to musiała bym babcię wyeksmitować.

Ostatnia edycja:
no w dooopę jeża za cholerę nie umiem multipostować:wściekła/y: niby jest tam coś na dole ale to nie moje cytaty tylko wszystko:wściekła/y:
ODDAJCIE NASZE FORUM!!!!!!:wściekła/y:

i znów z pamięci...
Ivi super wieści, widzisz, a tak się martwiłaś,
SercaDwa oszalałaś co ty mały robocik jesteś?! ja gotuję z doskoku, jedno danie jak już w sałatki się nie bawie bo kiedy, m mój odkurza od święta, wyprowadza psa no i posiedzi po pracy z małym maksymalnie godzinę, kąpiemy razem no i wczoraj go ululał:sorry2:ale t:sorry2:o dlatego, że widział jaki gorset kupiłam:-D wyluzuj, ogarnij się, poproś teściową o pomocy, chociaż parę godzin tylko dla ciebie! od razu poczujesz się lepiej!:tak:

co do bioderek, dziewczyny to nie boli, nie chcecie pieluchować to nie ale na Boga zróbcie to usg:tak:trwa 5 minut wierzcie mi nie chcecie potem tych problemów kiedyś usg nie robili i nikt nie zauważył u mnie dysplazji dwóch stawów, także ruszać tyłki i na badanie!!!!
Jasia pielu****ę ale tylko w dzień, w noc odpoczywa:tak:

dostałam wczoraj mandat za parkowanie nawet ściemniać próbowałam no ale nie umiem i się nie udało...i dwie paczki pampersów posżły do urzędu miasta:wściekła/y:

Ja nie mogę na męża narzekać.Dobry jest dla nas ..tylko przez to ,że całe dnie w pracy to i zając się zieckiem tak jak ja nie umie (mimo ,że się stara) pom prostu nie rozpoznaję jego potrzeb tak jak ja.No i przez to właśnie sytuacja u nas jest taka sama bo jak mąz zajmuję się małym to i tak "wpadam" ciągle na kontrolę i mówię "nie tak nisko główka bo uleje"albo .."no nie widzisz ,że kupkę ciśnie a ty mu smoka wciskasz"..no i jak tu sobie odpuścic.

Odnośnie odciągania mleczka.Ja zamrażałam sobie w pojemniczkach do badania moczu.One są tanie,sterylne więc...kiedyś gdzieś wyczytałam ,że dziewczyny tak robią.Mam tego mleka strasznie dużo ale co potem z nim robić po rozmrożeniu to zielonego nie mam.Jak będzie potrzeba to podpytam Was.

Dorciaa mi tez marzy się sex z takim ekwipunkiem ale po pierwsze nie mam gdzie kupic bo małego do marketu nie zabiorę na spacer a po drugie mam jeszcze brzuszek jak w 4 mcu.Już nawet watpię ,że zejdzie kiedykolwiek.
Teściowej nie poroszę o pomoć bo wstrętna małpa jest i chyba język by mi usechł przy tej prośbie.Ona rozumie ,że jest potrzeba ale jak sama powiedziała"musimy odczuć ,że mamy małóe dziecko".

Ostatnia edycja:
Witam się porannie :)

jak pięknie za oknem - błekitne niebo, słoneczko grzeje ! odrazu lepiej mi na duzszy ..byle tylko się ta pogoda nie zepsuła tak jak wczoraj - ze słońca zrobiła się zamiec snieżna :-)
Mała własnie zasypia z babcią na dole a ja musze ogarnąć góre odkurzaczem :)
jak tak słońce świeci to dopiero widze jakie mam czarne okna - jejuniu nic nie widać :-D

Dzien dobry:-)

U nas zapowiada sie kolejny piekny dzien,tak wiec spedzimy pewnie znowu troche czasu na dworze.
Wronek ja tez zazdroszcze ;-)Nasz maly zasypia ok.20:30 a budzi mie miedzy 1 a 3 a potem miedzy 5 a 7...Ta 7-a to zniose bo i tak wstajemy mmniej wiecej o tej porze,ale o piatej rano to jestem tak nietomna ,ze z zamknietymi oczami malego obsluguje ;-)
A w ogole od kilku dni czuje sie okropnie oslabiona...Niby mi sie wszystko chce bo wiosna tuz tuz a jednoczesnie chyba wiosenne zmeczenie mnie dopada....

wronek, agbar lącze się z wami w zazdrości - moja Mała tez sasypia około 21-22 śpi do 1-2 w nocy - potem budzi sie koło 5 i potem około 7.30 - mogła by sie troszkę żadziej budzić nop tylko o 5 hyhyhyhy - no ale pomarzyć przeciez można co nie :-)

doorcia ja nie chce sama z siebie welono bo bym głupio się czuła - dziecko mam i ono będzie na ślubie a ja z welonem paraduje - eee to juz chyba dla mnie za duże nadużycie ! :-) a kwiatki tez ślicznie we włosach wyglądają więc gitarka :)

aaaaa powiedzcie mi te co czytały tracy HOGG czy wy się stsujecie do tych zasad? ja starams ię od wczoraj zapisywac wszystko co i jak o której godzinie - ale ona pisze ze nie można na żadanie karmić dziecka - żepowinno to być co 2,5 - 3 godziny ale moja Amelka chce częściej tak max co 2 godziny i co mam zrobić? mam na siłe ja przetrzymywac? a czasami nawet co godzine je? i co mam zrobić? co ile wasze dzieci jedzą z cycusia? moja jak była mniejszajadła co 3 godziny ale teraz częściej chce !!!

SercaDwa nie jesteś sama ! mój Małżon tez od rana do nocy w pracy i tak do soboty, czasem się trafi luźniejszy dzień ale i tak gdzies lata. ja mojego nie budze w nocy bo niby po co? przecież nie da mu cycusia :-) mój M ogólnie kąpie dziecko, czasem przewinie, przebierze, a wieczorami lula do snu a ja mam wtedy odpoczynek . musisz chyba sobie troszke odpuścić bo chcesz być pod każdym względem idelana a na dłuższa mete taks ię nie da. ! zamiast codziennie myć podłoge idz do łazienki i odpręz się pod prysznicem, pomaluj sie - odrazu będzie Cilepiej ! a nikt nie zauwazy ze podłoga nie umyta ...bo na pewnonie Mąż !!!! :-D

Wronek - jak ja odciagam - to cały dzień po troszku - wsumie w lodówce 12 godzin może stać a w zamrażam mleczko w woreczkach śniadaniowych - dla pewnosci w dwóch co by dziury nie było :) pózniej taka paczuszke do garnka z ciepłą woda i mleczko gotowe :) wsumie mam już takich 5 paczek po 150 ml na jakieś wyjścia - jak jade do szkoły albo dzies to mamuśka daje Amelci :)

reklama
Sylwia trzymam kciuki za mieszkanko:tak:
Kaja moja też tak śpi:tak: ale zrobiłam rozpiskę z godzinami spania i karmienia i i wychodzi że mała ma chyba zegarek ustawiony :tak:
Niestety dalej walczę z tą niby skazą. Piszę niby bo cały nabiał odstawiony mleko dla alergików do doapjania, maść smarowana a BUBU całe czerwone na szczęście tylko na buzi. Więc jak było tak jest:baffled: Normalnie bym tych lekarzy kopła w...
Mi dokuczają ogromne bóle głowy i cholera nie wiem czy kiedyś w końcu przejdą :-(
Co do gotowania ja gotuję codziennie, chociaż czasem gotowanie bardziej przypomina akrobacje:-D
Miłego dnia dziołszki kofane:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry