reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam:-)U mnie upał wczoraj i dzis. Pati bardzo mi przykro. Mam nadzieje ze nastepnym razem ci sie uda. A co do picia i palenia to tez nie lubie jak kobieta pali w ciazy ( ja palilam ale od razu rzucilam jak tylko sie dowiedzialam i naprawde mozna bez papierosow wytrzymac). Picia tez nie popieram ale pol szklaneczki na pewno nie zaszkodzi o ile nie bedzie to pol szklaneczki codziennie:baffled: Ale lepiej wcale nie pic. Mam teraz duzo na glowie poniewaz 8 sierpnia mam slub i jest tyle latwienia i jeszcze rozwozenie zaproszen ze nie bede mogla codziennie tu zagladac. Milego dnia stycznióweczki :-)

to gratuluje kochana!!!!! 8 sieprnia już niedługo!!! ja też mam 8 sieprnia ślub tyle że nie mój a przyjaciółki;-) mój odbył się jakieś 3 lata temu;-)

reklama
Jak wchodzę po schodach to serce mi tak wali i oddechu brakuje, że potem stoje i dysze jak parowóz. Ludzie się patrzą dziwnie, bo mloda dziewczyna i po schodach męczy się jak babcia;) A teraz jak tak ciepło i duszno jest to ledwo z domu wyjde a juz jestem zlana potem od góry do dołu - masakra.:baffled: Nigdy tak nie miałam...
a ja już myślałam, że coś ze mną nie tak, brak kondycji lub coś innego, ale widzę, że mamy tak prawie wszystkie. A jeszce ta pogoda... parówa, że nie ma czym oddychać

ja też mam kiepską kondycję...
ledwo jestem w stanie dojść z kolejki do pracy i z powrotem... gdyby nie mój mąż który mojego laptopa nosi to raczej nie dałabym rady:szok:

Hej!
Wczoraj byłam u lekarza i jest wszystko ok. Dostałam zwolnienie i zostanę już na nim aż do porodu.
Teraz znikam na tydzień bo jadę do teściów.
Trzymajcie się!!

wronek - super że wszystko ok :) miłego odpoczynku u teściów!!

dziewczyny właśnie- jak to jest w podróżowaniem na zwolnieniu? Bo chyba nie powinno się za bardzo wyjeżdżać?

Teoretycznie zus może przeprowadzić kontrole, czy faktycznie jesteś chora, ale tylko jeżeli na l-4 masz napisane, że musisz leżeć, a nawet w takim przypadku chory może wyjść z domu w celu "zaspokojenia niezbędnych potrzeb życiowych". Zawsze też można wytłumaczyć, że leżałaś w łóżku np u teściów, bo w domu byś była sama i bałaś się, że nie będzie miał kto ci pomóc wrazie jakby coś się stało, lub wymyślić inną bajeczkę. Ja jeszcze nie słyszałam, aby ktoś miał taki nalot, ale zus ma do tego prawo.

Ostatnia edycja:
co do l4 to rzeczywiście zus może sprawdzić. Z pół roku temu dzwonili do mojego brata gdy był na zwolnieniu. :confused::confused::confused: Nie było go w domu tylko u rodziców. Po prostu nigdzie nie podaje tel domowego tylko komórkowy;-);-);-);-) wiec zawsze ma sposobność odebrania. :tak::tak::tak:

dziś w nocy śniło mi się, że już urodziłam i wychodziłam ze szpitala Miałam tak mało siły, że nie mogłam donieść dziecka do domu, po prostu wypadało mi z rąk,ale się udało. Całe szczęsnie sam poród mi się nie śnił. I nie wiem, czy to był chłopiec czy dziewczynka.

reklama
Witam Was kochane stycznióweczki po tak dlugiej nieobecności.
Pobyt w Polsce mnie wykończył niebyło czasu na odpoczywanie z planowanego basenu nici i nawet z polskiego gina nic niewyszło. Ale już jutro wizyta u norweskiego lekarza mam nadzieję ze wszystko bedzie ok.

Zauważyłam kilka nowych mam którym serdecznie gratuluję fasolek

Pati.b bardzo wspólczuję ale wierzę ze niedługo powrócisz do szczęśliwych mam oczekujących bobaska.

Jeśli chodzi o kondycję heehhheh śmiać mi sie chce bo wczoraj poszlismy sie przejść na jagody a górek tu mnóstwo.Zejsć górki pikus ale wejsć pod nią masakra po całym spacerze strasznie bolaly mnie biodra ale zato spałam jak dziecko. Ogólnie bardzo szybko sie męcze z dom jeśli nie muszę to niepotrzebnie niewychodzę tutaj niema czym oddychać bardzo duszno jest.

A w normalne spodnie to juz od 1,5 tyg sie niemieszcze już zrobilam 1 zakupy na allegro i jestem bardzo zadowolona.

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i buziaki dla każdej z Was :)

Do góry