reklama

Styczniówki 2010 !!

witam z rana :-)
moja niunia nie ma litosci dla mamy:sorry2:
od 5 rano sobie gada krzyczy i chyba uwaza ze jak ona nie spi to nikt nie moze :-p
uciekam nie dlugo na zabiegi odchudzajace i zycze milego dnia;-)

reklama
Witam serdecznie :tak:
Marianna - miękkie cycuchy nie znaczą, że nic tam nie ma. Moje są przeważnie takie - ale ciężki :szok::-D. Od kilku dni jak Tymek wypije raz około 2 w nocy to potem jak się budzi już nie daje piersi tylko smoczek i spi dalej zauważyłam. Ja mam rano cięższe cycory i raz nawet odciągnęłam 60ml, chciałam miec na czarną godzinę w zamrażarce. Dziś też powinnam coś odciągnąc ale jasny gwint nie chce mi się machać :-D a 14 moje dziewczyny znów mają turniej i mnie korci iść bo u nas więc mogłabym jakies zapasy mieć.
sandrq - no, no... zazdroszczę takich zabiegów... też bym coś chciała... :-p
Jeśli chodzi o wprowadzanie nowych pokarmów to ja u pierwszego syna też w wieku 3 miesiecy wprowadzłam jabłko. Brałam jabłko, robiłam miejsce obierając skórkę i łyżeczką pocierając wychodzło jak starte i odrazu buch - łyżeczką do buzi. Myślę, że dzieci karmione sztucznie można wprowadzać bo (ja was przepraszam) takie jabłuszko czy marchewka jest lepsza niż sztuczne mleko. Natomiast karmione piersią - ja tym razem czekam do 5,6 miesiąca.

Dziś wygląda na to, że słoneczko - superek.

Dzien dobry paniom:-)
Beti takie patrzenie w jeden punkt jest calkiem normalne i jest tez oznaka zmeczenia.Ja jak widze,ze Alex sie ''zawiesil'' to od razu nakrywam go kocykiem i za sekunde dziecko spi.U nas dziwne to,ze na noc mlody smoczka nie potrzebuje,nawet nie pomyslalam,zeby mu dac hihi a w ciagu dnia czasem bez smoczka nie zasnie..A od kiedy nauczyl sie go wyciagac,trzymac i potem probowac pakowac do paszczy to ma wieksza zabawke z niego niz pomocnika w zasypianiu.Oczywiscie trafia nim najczesciej do oka hihi:-)

U nas zapowiada sie piekny dzien.Czekam do poludnia i sruuuuu na dwor.
Pozdrawiam i milego dnia :-)

Kaja - zgadza się, tylko poprzedniej nocy były twarde i po karmniu odciągnęlam jeszcze 100 ml. Dzisiaj jest gorzej i się martwię.
Trzymam kciuki za dziewczyny.

Ja będę rozszerzać dietę w piątym miesiącu życia, jak Maksiu bedzie miał 4,5-5 m-cy. Właśnie zastaniawiałam się, dlaczego na sztucznym rozszerza się wcześniej.

Cześć Kochane,
ja dalej bez kompa, Mały nie daje mi też wolnego czasu ale jak uda mi się zajrzeć to nadrabiam..........
Melduję, że my już ochrzczeni:-)
Przed chrzcinami miałam nawał organizacyjny i do tego jeszcze jak zwykle problemy z rodzinką męża. Więc po 10 latach w końcu powiedziałam co mnie boli......Mi jest lżej. Rodzina męża udaje, że nic się nie stało, chociaż w pewnych kwestiach czuć obrazę - ale mam to gdzieś. Banda kłamczuchów. Ja nie mam warunków do przyjmowania gości więc chrzciny robilam w restauracji - a ci jak zwykle 3 dni wcześniej by chcieli przyjechać i dwa dni później odjechać........Nie mam siły.......A mój mąż zamiast stanąć po mojej stronie to ich broni i tłumaczy, zaczął być nawet mściwy i odgrażać się że moja rodzina też nie musi do nas przychodzić i pomagać.... Tylko ciekawe kto by nam pomógł jak nie oni. Rodzina męża to tylko do imprez, teściowa za pilnowanie swojego innego wnuka bierze kasę i zadręcza wszystkich swoimi problemami - i to żeby jeszcze były poważne sprawy............ Ech - normalnie bagno w atmosferze ale mam to już gdzieś.........Swoje wypłakałam......

Dzień dobry!! :)

Małgorzatkaa my tez mieliśmy dziwną skórkę na zgięciach, była szorstka i zaczerwieniona, pani dr kazała nam pudrować po kąpieli pod szyjką, paszkami i poschodziło nam :)

Czechow dlaczego pobieraliście krew?? Coś przeoczyłam? :(

Roxeen Boo to silny chłopak :) Nic mu nie będzie!! Ucałuj go mocno :*

Dalej nie pamiętam?!!!! ;/

Coś nie tak z ta pamiecią :(

Ja wczoraj byłam u lekarza ... Moja pani dr wróciła po 2 latach nieobecności!! Zmieniłam przychodnię, ale co pani Gosia, to pani Gosia i jak się dowiedziałam, że wróciła, to poszłam do niej :)
I dobrze zrobiłam!! Mam oskrzela zawalone!! Z tym, że to już jest przewlekłe :( astma oskrzelowa ;( stąd e moje duszności i ciągły kaszel, zle samopoczucie itd... Powiedziała, że po osłuchaniu i obejrzeniu gardła wnioskuje, że długo to się za mną ciągnie i pytała czy u lekarza nie byłam!! No to mówię jej, że byłam u lekarza, 3 razy na pogotowiu, raz pogotowie u mnie i byłam zdrowa!!
Pani doktor wysłała mnie na rtg klatki piersiowej, dała inhalator i antybiotyk :(
Piersią kazała nie karmić!! Mleko poleciało w niedzielę i tylko w niedzielę :( Adaś cyca nie chce...
Pani doktor tłumaczyła mi wczoraj, żebym w końcu o sobie pomyślała, bo po co Adasiowi chora, kaszląca wiecznie matka!! No i wzięłam te leki i pierwszą noc od 3 miesięcy miałam bezkaszlową!! ;D
Zaraz idę na badania, mocz, morfologia, żelazo, cukier i hormony :( znów będą kłóć ;(
no, ale trzeba :)

U nas piękne słoneczko :)
Mimo choroby spacerować mogę ;D ale powoli i się nie męczyć :) Tak więc idę na badanka a później w swiat ;D

Miłego dnia!! :*

hej ho Kobiteki :)
nooo dzisiaj o wiele ładniej na dworku więc tez długasny spacerek zalicze pewnie :tak:
zawsze mam tylko schize dłuzej niż 2 godz jeżdzić zeby Mała potem gdzies daleko od domu orkiestryu nie zrobiła o jedzonko :-)

moja Mała raczej zawsze zasypia ze smoczkem z tym ze po 5 min juz go wypluwa ale w buziuni musi miec :-) no cóż kiedyś będziemy z tym walczyć narazie niech ma jak chce :-)

Mariaanna ja czasami po nocy mam twarde a czasami miekkie nie wiem od czego to zalezy ale w kazdym przypadku Mała się najada więc to chyba dobrze :-)
ja i tak wkońcu za 2-3 tyg kończe karmić bo ślub i wesele tuż tuż i musi mi wmaire stanąc laktacja :-)

ooooo mzetka witamy witamy dawno Cie u nas nie było :-)

maluda po szczepieniu naszczęście noc przespała łanie i póki co od rana tryska wspaniałym humorkiem :-)

e_milcia słuchaj Pani doktor i racja ze musisz pomyślec o sobie ! i zdrowiej nam szybko!

W szpitalu mała miała robione badania i wyszło że ma lekką anemię - lekarz kazał mi sprawdzić czy po powrocie do zdrowia wyniki się poprawią... wyniki mają być dziś popołudniu.

A ja miałam nieciekawą noc - wieczorem miałam 39.5 a w nocy 40 - teraz mam 37.8 - lekarza mam dopiero wieczorem zobaczymy co mi powie... dziwne bo poza bólem głowy nic mnie nie boli...nie wiem co jest

Czechow na pewno będą dobre!! :-)

Mzetka, dobrze, że już po chrzcinach i odwiedzinach :) a teściowa udana, nie ma co ;) ;/

Adaś śpi ze smoczkiem,ale jak zaśnie to go wypluwa :) czasami się zdarzy, że chce, żeby go wsadzić, ale to bardzo rzadko :)
Czekam na kuzynkę, posiedzi z dzidzia mą , nie będę ciagnac Adasia ze soba do laboratorium :)

reklama
Ja juz posprzatalam , pogoda zapowiada sie cudowna , wiec po gin na spacerke z dziecmi. :-D
Co do rosrzezania diety to ja zaczne od 4 miesiaca , jak mi tu lekarz powiedzial z nowosciami to niech pani poczeka bo dziecko jeszcze sie naje a nie ma to jak mleczko lekko strawne .:tak:
Mezatka -szyszka rodzinnie meza , co oni rozumu nie maja:angry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry