• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej

Własnie zasnelo mi sie na chwile a tu tyle nowosci:-)

Nikki widze ze juz jakies nowosci, a wynikami sie tak nie martw poprawia sie:tak:

kacha_wawagratulacje dla kolezanki i maluszka;-)

Wszystkie chcecie widziec czy chlopiec czy dziewczynka? Ja chyba chce niespodzianke:-)

monia21 gratulacje, najswiezsza mama jestes;-)

reklama
ale się najadłam fasolki szparagowej i kalafiora:-) a teraz zagryzam maczkami:-)

ale się dzisiaj działo tutaj :szok:

gratulacje dla nowych obywateli świata, tzn dla mamuśki świeżo upieczonej:tak:

już wiadomo, że "mamy" najprawdopodobniej córeczkę:-)

współczucie dla kuzynki ja mam koleżankę w pracy, którą zostawił facet w 2 miesiącu ciąży, dla jasności z nim, a od pór roku byli zaręczeni, od 2 lat mieszkali razem nie wiem skąd się biorą takie bezjajowe samce:no: tylko wybić i wytłuc:tak:

Dziewczyny mam pytanie, czy podczas ciąży można normalnie kąpać się w morzu lub nad jeziorem? Niby podczas ciąży np plywanie w basenie jest wskazane, a jezioro albo morze?Uwielbiam pływać, teraz piekna pogoda a ja w zasadzie nie wiem co mam robić.Doradźcie:-)

No właśnie.. też się zastanawiam. Dzis rozstawiłam swój ukochany, wielgachny basen w ogrodzie i marzyłam,żeby do niego wskoczyć,ale przypomniał mi się napis na drzwiach mojej pani ginekolog.. "10 RAD DLA PRZYSZŁEJ MAMY" . którymś punktem z kolei było: "w ciąży zabrania się korzystać z gorących i zimnych kąpieli. jeśli koniecznie musisz- staraj się, żeby nie trwała dłużej niż 15 minut" :baffled: Więc wychodzi na to,że kąpiel w lodowatej wodzie basenu (jeszcze słońce jej nagrzać nie zdążyło) odpada. I tak samo gorące kąpiele w wannie, które uwielbiałam :-(

Wszystkie chcecie widziec czy chlopiec czy dziewczynka? Ja chyba chce niespodzianke:-)
;-)

oooo kochana ja to tylko czekam na usg gdzie będzie wiadomo płec:-Dchce już być nastawiona chociaz połowicznie chce pokupowac co nieco moówić po imieniu i poprostu chce wiedzieć czy czekamy na córeczke czy na synka:-)

oooo kochana ja to tylko czekam na usg gdzie będzie wiadomo płec:-Dchce już być nastawiona chociaz połowicznie chce pokupowac co nieco moówić po imieniu i poprostu chce wiedzieć czy czekamy na córeczke czy na synka:-)

Nikki ja ci normalnie zazdroszczę, że już ci lekarz powiedział co tam w brzuszku pływa;-) Ehh też bym chciała wiedzieć, ale na USG przezierności małe spało, a że to rano i śniadania nie jadłam, nie za bardzo chciało sie ruszać i pozycje zmieniać. Teraz dopiero na połówkowym będziemy podpatrywać co tam między nóżkami jest, a to dopiero w sierpniu...ehh A ja bym chciała wiedzieć jak pokój mamy malować i jakie kolory ciuszków kupować:)

Patrysia - to chyba twój był przepis na zupke koperkowa - dziś zrobiłam - najeść się nie mogę taka mi smakuje;) Ajutro robię serniczek z malinami Agaty... Chyba ciut lepiej zaczęłam się czuć - dziś na zakupach byłam, obiad zrobiłam - postępy jak na mnie.

Kacha_wawa - gratulacje dla koleżanki - ale się biedna namęczyła - ale na pewno cała szczęśliwa, że już ma swojego skarba!

Monika 28, Paula3 - ja bym z tym kąpaniem w morzu czy jeziorze uważała - w ciązy jesteśmy podatniejsze na infekcje tam na dole i złapać coś łatwo, a potem leczyć ciężko... Basen to troche inna sprawa, bo jest chlor i zarazki są zabite chlorem, więc trudniej złapać coś...

No właśnie.. też się zastanawiam. Dzis rozstawiłam swój ukochany, wielgachny basen w ogrodzie i marzyłam,żeby do niego wskoczyć,ale przypomniał mi się napis na drzwiach mojej pani ginekolog.. "10 RAD DLA PRZYSZŁEJ MAMY" . którymś punktem z kolei było: "w ciąży zabrania się korzystać z gorących i zimnych kąpieli. jeśli koniecznie musisz- staraj się, żeby nie trwała dłużej niż 15 minut" :baffled: Więc wychodzi na to,że kąpiel w lodowatej wodzie basenu (jeszcze słońce jej nagrzać nie zdążyło) odpada. I tak samo gorące kąpiele w wannie, które uwielbiałam :-(

Więc zostaje nam moczenie nóg:-Dchociaż te 15 minut mnie pociesza:blink:

:szok: a ja plywalam w basenie na poczatku ciazy i to w slonej wodzie:no:

Ja postanowilam kupowac wszystko uniwersalne jak na razie ale jakos oboje nie chcemy wiedziec, lubimy niespodzianki

NADINECZKA mmmmmmmmmmmmmmmmmmm fasolka szparagowa oblana podsmarzaną bółką tartą lub kalafior smarzony w bułce tartej i jajku oooooooooooooo jaaaaaaaaaaaaaaaaak ja bym sobie teraz zjaaaaaaaadła :-p

reklama
:szok: a ja plywalam w basenie na poczatku ciazy i to w slonej wodzie:no:

Nie martw się, kochana. Gdyby Dzidzi miało się coś stać,to już by się stało ;-) Jest na pewno cała i zdrowa.Ja robiłam dużo głupich rzeczy, zanim się dowiedziałam,że mam Maleństwo w sobie. Najgłupsza to chyba upicie sie na imprezie najbliższej przyjaciółki. To była taka ilość alkoholu,że na drugi dzień ZUPEŁNIE nic nie pamiętałam :wściekła/y: Nie wiem co mi strzeliło do głowy- nie cierpię pić, a wtedy jakoś miałam ochote "zalać smutki". Teraz mam takie wyrzuty sumienia! :-(:zawstydzona/y:Z innych głupich- godzinne,gorące kąpiele prawie codziennie (Boże jak ja się bałam! gdzieś wyczytałam,że gorąca kąpiel to sposób na poronienie :szok:), i spanie na brzuchu :-D teraz mam obsesję na tym punkcie. Nie zasypiam w innej pozycji niż lewy boczek,bo słyszałam,że tak najlepiej dla dzidzi :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry