Synka urodziłam pod koniec sierpnia, więc wiem, co to znaczy 8 i 9 miesiąc w upały. Leżałam plackiem z wentylatorem na siebie skierowanym i co godzina chłodny prysznic...:-) Afryka. Dobrze że nie jesteśmy już przy końcu bo byśmy jak muchy popadały![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Synka urodziłam pod koniec sierpnia, więc wiem, co to znaczy 8 i 9 miesiąc w upały. Leżałam plackiem z wentylatorem na siebie skierowanym i co godzina chłodny prysznic...:-) Afryka. Dobrze że nie jesteśmy już przy końcu bo byśmy jak muchy popadały![]()
Kasia gratuluję kobietki, zdrowej:-):-):-)Karoli ja mam straszną wysypkę na całych piersiachNa szczęście próby wątrobowe wyszły w porządku
Jestem już po usg genetycznym i jestem baaaardzo zadowolona :-) Przezierność karku 1,4mm, kość nosowa uwidoczniona i w dodatku dłuuuga, kończyny długie, dziecko starsze o 3 dni niż wynika z terminu OM :-) Rośnie mi nieprzeciętny leniwiec pospolity ;-) Znowu prawie całe usg dzidzia przespała, kilka razy tylko machnęła rączką i nóżkami, dostała czkawki i na chwilę rozłożyła nogi ;-) W momencie gdy rozłożyła nogi akurat było usg na 4D przełączone i na 80% będzie mały babsztylekTak po cichu liczyłam na chłopczyka, ale z córci też się bardzo cieszę, zresztą zawsze pozostaje te 20% dla chłopczyka ;-) Nie zrobili mi dzisiaj testu pappa, stwierdzili, że bez sensu, bo za trzy tygodnie mam test potrójny. Idę pochłonąć teraz tabliczkę czekolady, a co teraz można mi zaszaleć
Miłego dzionka Kobietki :-)
A pytałas się o te puchnięcia? Moim zdaniem to trochę za wcześniej, aby tak puchnąć, u mnie to się zaczęło po 7m-cu. Koniecznie idz prywatnieDziewczynki mi od kilku dni puchną stopy i dłonie, w japonkach paski wżynają się w skórę, a żeby założyć obrączkę to mogę tylko pomarzyć.
Byłam wczoraj u gina państwowego i po badaniu dwoma palcami w pochwie i uciskając brzuch stwierdził cytuję: " Ciąża rozwija się prawidłowo,16 tygodni tak jak wynika z OM, wszystko w porządku" myślałam że się załamie, dopiero wczoraj założyli mi kartę ciążową bo nie było wolnych terminów, dobrze że w poniedziałek idę prywatnie.
Acha jak zapytałam o badanie na HIV to stwierdził, że w moim przypadku nie ma takiej konieczności i jak chcę to mogę zrobić na własną rękę.
Tylko ciekawe na co idą moje składki, gdybym dostała tą kasę do ręki to mogła bym sobie opłacić poród w prywatnej klinice![]()

Najważniejsze, że serduszko mocno biło, a 3tyg szybko zlecąASIAX to badanie na hiv to chyba powinnaś wymagać - co to znaczy, że nie potrzebujesz? Musisz powiedzieć lekarzowi, że ćpałaś czy byłaś prostytutką, żeby Ci dali skierowania na badania?! Zwariować można normalnie.
Ja jestem po spotkaniu z położną. Wyniki są ok. Hemoglobina co prawda mogłaby być lepsza, ale na tym etapie ciąży nie ma się co czepiać. Na szczęście cukier jest w normie. Położna się zastanawiała, dlaczego ostatnie badanie wyszło takie złe. Więc kobiecie powiedziałam, że moim zdaniem poprzednia położna ze wcześnie robiła badanie - miało być po godzinie, a zrobiła po 20 minutach. Bardzo się zdziwiła, ale co tam. No i ważna sprawa - słyszałam serduszko pięknie bijące. Mój synek, który był ze mną był zachwycony.Jeszcze trzy tygodnie i usg! Czekam, czekam, czekam.
. gratulacjęTo świetnie, że sytuacja się normuję a maluszek ma sie dobrzeBaby ja jz po wizycie.mam brac lueine ,duphaston,i nospe forte jak bedzie sie mocno napinac brzucholek-chociaz mój lekarz mówi ,ze nie jest zwolennikiem brania nospy w ciąży.Zrobił mi usg dopochwowe zeby zmierzyc szyjke czy sie nie skraca,ale powiedział ze szyjke mam maksymalnej długości i nie powinnam sie martwic-gorzej by było gdyby sie skracała przy tym napinaniu.Słyszałam bicie serduszka dzidziolka i widziałam jak fika nóżkami,ale nie mierzył mi dzisiaj dzidziusia.nastepna wizyta za 2 tygodnie 6 sierpnia mam nadzieje ,ze bedzie ok.jeszcze dowiedziałam sie ,ze mam łozysko bliskon szyjki

. Miłej nocki i do jutra

Fajna sprawa moim zdaniem, szczególnie dla mam, które się stresują, czy wszystko ok z maluchem.Dziewczyny co myslicie o detektorze tetna plodu? warto kupic?przegladam na allegro i sie zastanawiam.Za 100 juz mozna nabyc![]()
Dziewczyny co myslicie o detektorze tetna plodu? warto kupic?przegladam na allegro i sie zastanawiam.Za 100 juz mozna nabyc![]()

tak miałam usg dopochwowe ostatni raz i usg przez brzuchGosiu trzymam kciuki, bedzie dobrze, a usg też dziś masz mieć?

ale daliśmy radę a ja tam cała w tym aucie w nerwach 
;-)

"proszę się nie nastawiać ale to chyba chlopiec "

Dziewczyny co myslicie o detektorze tetna plodu? warto kupic?przegladam na allegro i sie zastanawiam.Za 100 juz mozna nabyc![]()