tereskaa
Mamusie Marcowe '06
W szpitalu byłam bo miałam rozwarcie na dwa palce, jakieś 2,5 cm oraz szyjkę mierzona na palec jakieś 1 cm, teraz niby jest lepiej ale i tak mam duze watpliwości czy aby na pewno jest ok, nic mnie nie boli, ale czy szyjka moze być w ciązy rozpulchniona, no cóż mam nadzieję ze wszytsko do reszty się szybko wyjaśni.
karo ....trzymam mocno kciuki ........a jeżeli chodzi o rozwarcie to ja miałam właśnie na 3 cm + skurcze w 20tym tygodniu poprzedniej ciązy ......byłam w szpitalu kilka dni miałam nawet groźbę pozostania tam ale zadziałały lekarstwa .......i mogłam wrócić do domu z tym że brałam leki co 6 godzin (4 tabletki na dzień aż do końca ciąży) .....nic nie nosiłam nic nie robiłam i miałam bardzo częste wizyty u lekarza + co dwa tygodnie usg bobaska i szyjki dopochwowe)..... bobas wytrzymał do końca ....nawet tydzien po terminie nie chciał wychodzić i miałam wywoływany poród ....tak więc uważaj na siebie i wszystko będzie dobrze ......
;-)
normalnie jestem padnieta,nog nie czuje i jakos nic mi sie nie chce,zaraz zrobie sobie kawusie i zjem troche ciasta,mozew to poprawi nastrój.Nachodzilismy sie dzisiaj po tym ZOO ze szok,juz nie pamietam kiedy mialam taka przechadzke
ale fajnie bylo,czlowiek chociaz odbil sie od codziennosci,bylo tyle ludzi ze normalnie godzine stalismy w kolejce po bilety
wszyscy patrzyli na mnie ze z brzuszkiem przyszlam do Zoo jakby to bylo cos nadzwyczajnego

Na szczescie moja mama jak jej nie poprosze to sie nie wtraca, tesciowa tez wiec luzik, tez by mnie to wkurzalo.