reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam wszystkie mamusie!!! jak tak czytam sobie to forum to strasznie wam zazdrosze juz prawie kazda widziala swoja fasolke, a ja jestem w anglii i dopiero jutro mam pierwsza wizyte u lekarza rodzinnego i dopiero dostane skierowanie na usg, a to bedzie dopiero ok 12 tygodnia :( bardzo chcialabym zobaczyc czy wszystko jest ok i uslyszec bicie serduszka. no ale jutro moze bede wiedziala cos wiecej. mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

f1017742.jpg

reklama
Lekarz rodzinny przeprowadzi z Tobą rozmowę. Zapyta, czy masz jakieś lęki, obawy. Czy przeszłaś jakieś zabiegi, porody, itd. Potem wyśle informacje do szpitala, że jesteś w ciąży i dopiero po jakimś czasie skontaktują się z Tobą w sprawie pierwszego usg i spotkania z położną.

gratuluje i dobrze ze zmieniłaś złe nawyki ;-)

juz troszkę tu jesteśmy może przeoczyłaś ;-) a powiedz mi jak liczysz tygodnie ciąży bo ja mam termin na 7 stycznia czyli 1 dzień później a jakoś jestem w 8 tygodniu i 5 dniu wiec czy ja coś nie rozmiem czy wszystko jest ok :sorry:

czekamy za zdjęciem ślicznej fasolki :tak:

normalnie tydzien ciazy liczony jest od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, nie od dnia zaplodnienia wiec z ta moze byc ta 2-tygodniowa roznica. lekarze w wiekszosci stosuja ta pierwsza metode czyli wiek ciazy. u ciebie prawdopodobnie liczony jest wiek dziecka

Tygodnie ciąży liczy się od daty ostatniej miesiączki, czyli Twoja ciąża jest rzeczywiście trochę starsza niż dzidzia w rzeczywistości. Widzę, że jesteśmy w baaaardzo podobnym wieku ciąży - różnica jednego dnia.:)

Lekarz rodzinny przeprowadzi z Tobą rozmowę. Zapyta, czy masz jakieś lęki, obawy. Czy przeszłaś jakieś zabiegi, porody, itd. Potem wyśle informacje do szpitala, że jesteś w ciąży i dopiero po jakimś czasie skontaktują się z Tobą w sprawie pierwszego usg i spotkania z położną.

szkoda ze az tyle trzeba czekac, a ja niee moge znalesc tutaj prywatnego ginekologa zeby sobie wszystko skontrolowac :(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry