• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam wszystkie mamusie!!! jak tak czytam sobie to forum to strasznie wam zazdrosze juz prawie kazda widziala swoja fasolke, a ja jestem w anglii i dopiero jutro mam pierwsza wizyte u lekarza rodzinnego i dopiero dostane skierowanie na usg, a to bedzie dopiero ok 12 tygodnia :( bardzo chcialabym zobaczyc czy wszystko jest ok i uslyszec bicie serduszka. no ale jutro moze bede wiedziala cos wiecej. mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

f1017742.jpg

reklama
Lekarz rodzinny przeprowadzi z Tobą rozmowę. Zapyta, czy masz jakieś lęki, obawy. Czy przeszłaś jakieś zabiegi, porody, itd. Potem wyśle informacje do szpitala, że jesteś w ciąży i dopiero po jakimś czasie skontaktują się z Tobą w sprawie pierwszego usg i spotkania z położną.

gratuluje i dobrze ze zmieniłaś złe nawyki ;-)

juz troszkę tu jesteśmy może przeoczyłaś ;-) a powiedz mi jak liczysz tygodnie ciąży bo ja mam termin na 7 stycznia czyli 1 dzień później a jakoś jestem w 8 tygodniu i 5 dniu wiec czy ja coś nie rozmiem czy wszystko jest ok :sorry:

czekamy za zdjęciem ślicznej fasolki :tak:

normalnie tydzien ciazy liczony jest od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, nie od dnia zaplodnienia wiec z ta moze byc ta 2-tygodniowa roznica. lekarze w wiekszosci stosuja ta pierwsza metode czyli wiek ciazy. u ciebie prawdopodobnie liczony jest wiek dziecka

Tygodnie ciąży liczy się od daty ostatniej miesiączki, czyli Twoja ciąża jest rzeczywiście trochę starsza niż dzidzia w rzeczywistości. Widzę, że jesteśmy w baaaardzo podobnym wieku ciąży - różnica jednego dnia.:)

Lekarz rodzinny przeprowadzi z Tobą rozmowę. Zapyta, czy masz jakieś lęki, obawy. Czy przeszłaś jakieś zabiegi, porody, itd. Potem wyśle informacje do szpitala, że jesteś w ciąży i dopiero po jakimś czasie skontaktują się z Tobą w sprawie pierwszego usg i spotkania z położną.

szkoda ze az tyle trzeba czekac, a ja niee moge znalesc tutaj prywatnego ginekologa zeby sobie wszystko skontrolowac :(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry