Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Witam wszystkie przyszłe mamusie![]()
dołączyłam na forum dziś rano...też tak jak wy mam termin na styczeń 2010.
jeśli chodzi o brzuszek to właśnie u mnie zaczeła sie pojawiać taka piłeczka mała tzn nie taka mała bo widoczna pod bluzka,spodnie mi sie nie dopinają;-)nie wiem czy tak powinno być, czy to nie za szybko?jestem w 10 tyg.

Ja dzisiaj byłam u ginekologa. Na usg widziałam
jak malutkie serduszko bijeDzidzia ma 1,26 cm.

Witaj serdecznie, długo czekałaś z testem, skoro dopiero od kilku dni wiesz o ciąży? Zapraszam do pisania!!Witam serdecznie Was wszystkie!
Kilka dni temu mój test wyszedł pozytywnie i lekarz potwierdził moja pierwszą ciążę ,wg mnie powinnam rodzić w połowie stycznia 2010 ale usg to zweryfikuje.
Jestem przerażona moim samopoczuciem:-(Zaczytuje się na tym forum ostatnio i dziś nadszedł czas na rejestrację bo myślę ,ze razem raźniej.
Pozdrawiam
Ewa rocznik 82
Witaj, normalne, że masz już większy brzuszek!! Tylko się cieszyć!!Witam wszystkie przyszłe mamusie![]()
dołączyłam na forum dziś rano...też tak jak wy mam termin na styczeń 2010.
jeśli chodzi o brzuszek to właśnie u mnie zaczeła sie pojawiać taka piłeczka mała tzn nie taka mała bo widoczna pod bluzka,spodnie mi sie nie dopinają;-)nie wiem czy tak powinno być, czy to nie za szybko?jestem w 10 tyg.
Ale powinnaś mieć jeszcze usg około 12 tygodnia! Robią dwa - około 12 tygodnia a drugie około 20 tyg. Zapytaj gp, bo z tego co wiem oferują każdej kobiecie w uk. Nie sądzę, żeby Irlandia się różniła. Ja też jak pojadę do Polski, na pewno pójdę do gina. Tak dla pewności;-)
a co do ubrań ciążowych - teraz się w nie pchamy, a później już na nie patrzeć nie będziemy mogły;-)
buty to nie tylko płaskie, ale pewnie i większe się przydadzą, bo nogi w ciąży lubią puchnąć:-( moje pod koniec wyglądały jak balonyjak wychodziłam ze szpitala i wkładałam kozaki, byłam w szoku, że mam taką zgrabną łydkę znowu;-) tyle wody mi się nagromadziło w organiźmie.

. Mi spuchły nie tyle łydki co same stopy...
Witaj serdecznie, długo czekałaś z testem, skoro dopiero od kilku dni wiesz o ciąży? Zapraszam do pisania!!
...a tu taka niespodzianka.Oboje jesteśmy w szoku!Witam wszystkie nowe mamusie:-)
Jola24 z której części Irlandii jesteś?
Ja jutro nareszcie mam wizytę w szpitalu i zobaczę dzidka:-):-):-) już się nie mogę doczekać!
Dobranoc styczniówki
A i jeszcze przestańcie się zamartwiać (dzisiaj pisałyście, że taka rola matek), każda negatywna myśl i niepokój daje sie odczuć naszym maleństwom więc przestańcie natychmiast!!! Powinnyśmy chodzić z bananem na twarzy przez cały czas (wiem, że to trudne, szczególnie nad kiblem)
Pozdrawiam