Witam kobietki...
Piszę jeszcze raz ten post bo mi się skasował...ale się wkur...

Co do picia coli lub pepsi....ja jestem od tego uzależniona, to znaczy od kiedy dowiedziałam śię że jestem w ciązy, to nie piję, ale kiedyś po prostu musiałam, wypić te pół litra dziennie bo inaczej nie dawałam rady. Ja nie piję i niegdy nie piłam kawy, więc po prostu musiałam sobie znaleźć jakiś substytut zastępczy, a cola ma kofeinę. Ale kobietki pamiętajcie, że cola wypłukuje potas i magnez, ja miałam taki problem w pierwszej ciązy...lekarz powiedział, że to przez brak potasu i magnezu były te omdlenia. Poza tym kiedyś któraś z Was kobietki przesłała taki link gdzie było czego kobiecie w ciąży nie wolno, no i tam było napisane że między innymi nie można pić coli, fanty, sprite, pepsi, mirindy, bo mogą powodować, choroby u dziecka.
Pati bardzo mi przykro:-( nie ma takich słów, które mogłyby Cię pocieszyć, ale musisz mieć nadzieję, że następnym razem się uda.
Jeśli chodzi o picie czy palenie to nie mam zamiru się tu rozpisaywać, każda z nas jest dorosła i powinna wiedzieć jak bardzo jest to szkodliwe. Papierosy i alkohol są szkoldliwe bez względu na to czy jesteś w ciązy czy nie. Tylko różnica jest taka, że jesli jesteś w ciązy to jesteś odpowiedzialna za to maleństwo...
Pozdrawiam...