reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ale Ty Andzia już chyba znasz płeć? Wyprawkę, pokoik i całą resztę da się zorganizować bez wiedzy o płci. Możecie wszystko kupić zielone i żółte. ;-) A tak na poważnie - jak nie chce wiedzieć, nie mów mu, Ty masz prawo.

Ja znam, ale jemu nic nie mówie;-):rofl2: ja bym nie wytrzymała z tej ciekawości:-D Musiałam się dowiedzieć :)
Fakt, urządzić można, ale to wydaje mi się jakieś takie zimne i bezosobowe. No może to kwestia pomysłu, ale ja bym wolała już urządzać pod kątem prawdopodobnego chłopczyka;-) Pare rzeczy ciuszków kupiłam w kolorze pistacjowym, ale reszte wolałabym już konkretnie na chłopca.:-) Ewentualnie kupie i schowam przed mężem :)

reklama
Ja znam, ale jemu nic nie mówie;-):rofl2: ja bym nie wytrzymała z tej ciekawości:-D Musiałam się dowiedzieć :)
Fakt, urządzić można, ale to wydaje mi się jakieś takie zimne i bezosobowe. No może to kwestia pomysłu, ale ja bym wolała już urządzać pod kątem prawdopodobnego chłopczyka;-) Pare rzeczy ciuszków kupiłam w kolorze pistacjowym, ale reszte wolałabym już konkretnie na chłopca.:-) Ewentualnie kupie i schowam przed mężem :)

Ja bym też nie wytrzymała! :-) Mój mąż dzielnie się trzymał i nie pytał, jak wróciłam z usg, bo mówiłam, że najważniejsze, czy dziecko jest zdrowe czy nie. Grzecznie więc zapytał tylko, czy jest zdrowe i czy wszystko w porządku. Potem mu powiedziałam, to miał bardzo zdziwioną minę, bo był na 100% przekonany, że to synek tam siedzi, ale zobaczymy.

A co do kolorów, masz rację. Teraz jest wyraźny podział na ubranka według płci - już nawet kiedyś pisałam o motylkach i kwiatkach... Ja mam dużo ubranek po moim synku, są białe, żółte, jest nawet jeden komplet różowy :-), ale większość niebieska lub z wyraźnym motywem męskim typu samochód, już nie wspomnę o spodniach czy sweterkach, bo te wyraźnie widać, że męskie. Pomyślałam jednak, że jeśli będzie córka, śpiochy, pajace i body zostawię, resztę sprzedam na allegro, a za pieniądze ze sprzedaży kupię sukieneczki. Chociaż mi szkoda t:szok:ych wszystkich rzeczy, bo są naprawdę ładne, ale przecież bez sensu je trzymać, bo myślę, że na trzecie dziecko się już nie zdecydujemy, choć mój mąż na początku małżeństwa miał w planach czwórkę!:szok:

mój m. nie chce znać płci, więc mu nie powiedziałam, ale się zastanawiam jak on w takim razie chce urządzić pokoik:dry:a wyprawka? wózek i inne rzeczy? co, będzie sam wszystko kupował jak już urodze?
Narazie jeszcze robimy nasz pokój, ale jak skończymy, to czeka nas jeszcze pokoik maleństwa
Ojej naprawde?Na ogol wiekszosc woli wiedziec ale w sumie jaka mila niespodzianka bedzie:-)Chyba ze nie wytrzyma i zacznie Cie meczyc!!U mnie podwojne szczescie i my strasznie chcemy wiedziec. Bo by bylo podwojne zaskoczenie:tak: Moj M ciagle sie pyta kiedy do lekarza wkoncu idziemy i sie dowiemy i sami snujemy jakies domysly:-)

Hej Dziewczynki :-) Przywitam się tylko i spadam na ogród korzystać z pięknej pogody, wieczorem wszystko poczytam :tak:
Jestem delikatnie mówiąc wkurzona, do tej pory moich wyników nie ma i nie będzie, bo coś nie tak było z próbką moczu i muszę jutro znowu zanieść mocz do analizy :wściekła/y: A infekcja się panoszy :wściekła/y: Podejrzewam, że próbkę zgubili tylko wstyd im się przyznać :wściekła/y:
Miłego dzionka dla Was :tak:

Myślę, że paleta barw jest tak bogata, że nie trzeba urządzać pokoju na niebiesko wylacznie dla chlopca a na rozowo dla dziewczynki - a elementy dorzucić zawsze potem można ;-)
ale to moja opinia ;-)

kopciuszek to moze lepiej odpuscic sobie to ostatnie? bo bedziesz juz miala duzy brzuch i pewnie gorzej Ci bedzie wytrzymać ..nie mówiąc juz o całonocnej zabawie :-) ja mam 22 sierpnia wesele a 20sierpnia wizyte.. tyle ze to bedzie dopiero 18tydzień i nie jestem pewna czy mi ginka usg zrobi..teoretycznie powinna poczekać do września na polowkowe,ale mi remont w miejscu stoi,bo nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka i nie mozemy urządzić pokoiku ;-) poza tym strasznie mnie ciekawość zżera no i najwazniejsze- chce sie dowiedziec,czy u malenstwa wszystko ok...

Wiesz co my chcemy odpuscic to pierwsze bo jest kawalek drogi od domu,na drugie raczej pasuje isc bo to mojej kuzynki a 3 jest mojego meza kolegi ale bliziutko wiec moge w kazdej chwili wrócic do domu ale nie jest to jeszcze tak do konca pewne bo to wszystko zaezy jak to bedzie,czy nie bedzie sie cos dzialo.

Niezły sen.:-) Tylko mężowi nie opowiadaj, bo każe Ci zmienić gina.;-):-)

Nie nic mu nie mówie bo wlasnie tak by bylo:-Djuz nie raz byl zazdrosny nawet o niego:-D:-D:-Djak widzi jak sie szykuje do wizyty to mu gula skacze:-D

Czesc laseczki:-)Kopciuszku nasz lekarz ma usg 3 d?bo nawet go nie pytałam-sen super miałas:-Dno ale jeszcze niezle ciacho z niego :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Witam nowe mamusie:tak:
Nikki trzymam kciuki za usg:tak:
Tesciową zostawie bez komentarza-temat rzeka:-D
Oczywiscie witam mamusie po wakacjach -mam nadzieje,ze wypoczete i pełne energii jestescie:tak:
Coś ostatnio Beti sie nie odzywa -mam nadzieje,ze ok wsio:tak:

Wiesz co nie wiem dokladnie ale z tego co wiem ma jedno z najlepszych u nas w miescie:tak:dla mnie nie jest wazne jakie,najwazniejsze ze sie bardzo dobrze zna na usg:tak:jest podobniez w tym mistrzem w naszym szpitalu,pozatym zaden nie tlumaczy tak jak on:-)
A co do ciacha to powiem ci ze teraz wyglada juz duuuzo gorzej,zebys widziala go kilka lat do tylu:-)to bylo ciasteczko:-D:-D:-Dno ale teraz tez nie wyglada zle;-)

reklama
Do góry