reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Anusia, Macy gratuluje mieszkanek!
Kacha gratuluje decyzji o ślubie:) To piekny dzien i niezapomniany, ja moglabym jeszcze raz przezyc swój:)

reklama
dziewczyny mam pytanko... od kiedy mozna robic usg polowkowe?? bo mi termin tego badania wychodzi w 19 tygodniu ciazy.. a slyszalam ze najlepiej robic ok 22 tygodnia...

Uważam, że najlepiej zaprosić tych z którymi utrzymuje się kontakt, albo "wypada" tj najbliższą rodzinę (np rodzeństwo rodziców, kuzynów).

dziewczyny mam pytanko... od kiedy mozna robic usg polowkowe?? bo mi termin tego badania wychodzi w 19 tygodniu ciazy.. a slyszalam ze najlepiej robic ok 22 tygodnia...

Między 18 a 23 tc powinno się zrobić, osobiście uważam że lepiej później bo dzidzia jest już większa i chyba lepiej widać na usg :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czesc dziewczynki

mam nadzieje ze jeszcze o mnie nie zapomnialyscie;) troszke mnie nie bylo a to dlatego ze odpoczywalam sobie nad naszym pieknym,polskim morzem;) ale juz dzis wrocilam z rana do rzeczywistosci niestety....wizyta u lekarza i pilne skierowanie do pulomonologa z podejrzeniem astmy....:crazy: dzis zrobilam badania i jutro z rana jade no i zobaczymy co mi lekarz poiwe...az sie boje bo nigdy nic takiego umnie nie podejrzewali...no nic..nie ma co panikowac na zapas.
a dzidzia jakos za bardzo sie nie wierci tzn moze i sie wierci a ja nie czula jestem i rozponzac nie potrafie;)czasem cos mnie zakluje ale to tak jakby kolka i nie wiem co to jest?macie cos takiego? usg mam dpiero 2 wrzesnia...nie wiem jak wytrzymam.:angry:

Moja ginka i pani doktor od USG, obie mówiły, że połowkowe między 18 a 22 tygodniem, ze wskazaniem na 22 tydzień, bo większa dzidzia i lepiej widać, ale w kazdym z tych tygodni będzie ok.

Beti: już się zastanawiałam, co z Tobą się stalo, a ty wypoczywalaś;)))
Takie kucie w boku to ja też mam i to dośc często, coś jakby kolka - ale dośc szybko przechodzi. Dzidzia moja sie wierci bardzo i ciągle podkopuje mnie, więc ja myślę, że może czasem się tak ułoży, że mnie uciska i stąd ta kolka...

U mnie USG za 10 dni, a ja siedze jak na szpilkach i wyczekuję...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kaja to będzie tylko ślub cywilny, także bez żadnych wariacji ;-) Będą tylko świadkowie i kilkoro znajomych, imprezki żadnej specjalnej nie robimy tylko taką domówkę :tak: Do ołtarza może na starość pójdziemy ;-)
Kacha gratulacje jeszcze raz za podjęcie takiej decyzji :-):tak:

U mnie pierwsza ciąża, niby siedze w domu, ale czas mi tak ucieka przez palce, że normalnie wierzyć się nie chce, a tu już 21 tydzień leci...
Hemoglobina tez mi z lekka spadła, na początku ciągle miałam 13,6 a teraz już 12,9 - polecam picie soczków wyciskanych z warzyw- z buraczków, marchewki, pietruszki - podobno pomagają:)

Gosia_k23: zdrówka dla małej!
dzięki z zyczenia zdrówka dla małej :tak:

ja mam hemoglobine 14,1 na początku 14,8 zobaczymy jak teraz bo ostatnio robiłam miesiąc temu :tak:

JoL a żelazo dodatkowo bierzesz :confused:

Mam takie pytanko nieco krępujące no ale mnie zastanawia to dlatego musze się poradzić:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:odrazu powiem że jedynie biore witaminki feminatal:tak:bo chodzi o kał on jest kolorku takiego ciemnego tak jakbym brała dodatkowo jeszcze żelazo wiem bo pamiętam jak miałam anemie w pierwszej ciąży i musiałam brać to momentalnie był ciemny a zarazem jakby czarny:zawstydzona/y:no i gin mnie ostrzegał że taki będzie:zawstydzona/y:a powiedzcie mi dlaczego on jest i teraz takiego kolorku przecież ja nie biore nic oprócz tych witaminek :confused:

Mam takie pytanko nieco krępujące no ale mnie zastanawia to dlatego musze się poradzić:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:odrazu powiem że jedynie biore witaminki feminatal:tak:bo chodzi o kał on jest kolorku takiego ciemnego tak jakbym brała dodatkowo jeszcze żelazo wiem bo pamiętam jak miałam anemie w pierwszej ciąży i musiałam brać to momentalnie był ciemny a zarazem jakby czarny:zawstydzona/y:no i gin mnie ostrzegał że taki będzie:zawstydzona/y:a powiedzcie mi dlaczego on jest i teraz takiego kolorku przecież ja nie biore nic oprócz tych witaminek :confused:
pewnie przez żelazo w witaminie tak jest mam tak samo;-):tak:

reklama
Do góry