Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
16 lat temu mama uczyła mnie, że musze maleństwu rzeczy prasować bo zawsze to jeszcze zbije wszystkie zarazy jeszcze .. ;-)
niech mnie ktos oświeci czy to prawdafaktem jest, że prasowalismy mu wszystko
Jeśli tak to Karoli musiałabyś jednak sie wprawiać w to prasowanie ...![]()

Moj G. bedzie prasowal. 

nawet plamy mi sie nie spieraja, a wlewam nawet odplamiacze i wkurza mnie to strasznie. A tydzien temu znowu mi sie pofarbowalo

16 lat temu mama uczyła mnie, że musze maleństwu rzeczy prasować bo zawsze to jeszcze zbije wszystkie zarazy jeszcze .. ;-)
niech mnie ktos oświeci czy to prawdafaktem jest, że prasowalismy mu wszystko
Jeśli tak to Karoli musiałabyś jednak sie wprawiać w to prasowanie ...![]()

ja prasuje tylko wtedy jak chce coś ubrac a potrzebuje ten ciuszek w tym momencie tego bądz na początku maluszkowi ale tak to ja nie prasuje
po wyschnieciu składam ciuchy posciele itp.i gra gitara
no a majtki nie no to odrazu wrzucam do szuflady i nawet przez myśl mi nie przeszło żeby wyprasowac
Gdybym ja tak miała prasować to bym od sterty ciuchów nieodeszła bo duzo robie prania i potem prasowanie o nie nieja prasuje tylko wtedy jak chce coś ubrac a potrzebuje ten ciuszek w tym momencie tego bądz na początku maluszkowi ale tak to ja nie prasuje
po wyschnieciu składam ciuchy posciele itp.i gra gitara
no a majtki nie no to odrazu wrzucam do szuflady i nawet przez myśl mi nie przeszło żeby wyprasowac
![]()
I tak jak pisalam,mnie to relaksuje.Przynosze sobie wieczorkiem deske,zelazko,wode,robie herbatke,maz popija piwko,gadamy,patrzymy na film i nawet nie wiem kiedy mi sie sterta prasowania konczy:-)
mój synek nie chodzi do przeczkola to do 4 latek na bank nie pójdzie jest ze mną głównie bo tu nikogo nie mam tyle co do niektórych jade lub do mnie a jaki mój synuś jest kochany lubi się bawić ze wszystkimi nie chowa się za spodniami moich i ogólnie jest smiały do ludzi dzieci itp.więc jedno powiem to wynika od samego dziecka ma już to w sobie że jest takie bojaźliwe i ogólnie w genach sioę ma zachowanie nie że matka bawi się z dzieckiem na podwórku i nie posyła do przeczkolamoje dziecko juz będzie miało czas na przeczkole ale na pewno nie teraz za szybko jestem w domcviu i może być ze mna a na przeczkole przyjdzie czas bo mam swoje zdanie na to co narazie nie bede wrzucać dziecka na szeroką wode bo to nie jest teraz potrzebne
![]()
Podziwiam Cię ja bym jebca dostała tak stojąc i prasując całą stertę.Dlatego mowie ze u mnie to zboczenie.Ja po prostu uwielbiam zapach prasowania i jak te ubrania tak pieknie poukladane w szafie leza,takie prosciutkie,mieciutkie;-)I tak jak pisalam,mnie to relaksuje.Przynosze sobie wieczorkiem deske,zelazko,wode,robie herbatke,maz popija piwko,gadamy,patrzymy na film i nawet nie wiem kiedy mi sie sterta prasowania konczy:-)
Ale zeby nie bylo zem taka gosposia...nienawidze zmywac..bleeee,i jakby mi zmywarka padla to bylaby kleska urodzaju... naprawde...nawet sobie nie wyobrazam![]()

Moze cos w tym jest ze to zalezy od samego dziecka, ale na pewno brak socjalizacji z innymi dziecmi, raczej mojej chrzesnicy nie pomogl.
Mysle ze duzo zalezy od genow, temperamentu i samego charakteru dziecka, ale to sa raczej ogolne predyspozycje, a to jak sie dalej nimi pokieruje to raczej zalezy od samych rodzicow. Ale moze zmienie zdanie, bo jak na razie nie mam dzieci, to sie nie powinnam wypowiadac w tym temacie. Moja chrzesnica jest dzikuskiem i juz, z reszta nie tylko do ludzie ale tez zwierzat i w ogole wszystkiego sie boi, ma to chyba po tatusiu, ktory jest malo towarzyski, chyba tez ludzi sie boi choc ma po 30stce, to co sie dziwic 3 latce![]()
Podziwiam Cię ja bym jebca dostała tak stojąc i prasując całą stertę.![]()
Tak to chyba o to chodzi, bo naprawę nic a nic go nie bolało przy tym - bardzo delikatny dotyk i parę razy musiał sie przekręcac z jednej strony na drugą i dotykał go przy kręgach szyjnych i tych lędźwiowych - myślę, ze taki fachowiec wie co można, a czego nie nawet w ciąży, ale to trzebaby sie do takiego zgłosić! Ta terapia jest super - my się męczyliśmy rok zanim się o takiej terapi dowiedzieliśmy..Mniej więcej o taką osobę mi chodzi.. Form terapii manulanych jest wiele i o ile u mężczyzny czy kobiety nie w ciązy nie bałabym się uzyc meotdy lekko siłowej to u kobiety w ciązy tylko delikatny dotyk. Właśnie taka jest terapia czaszkowo -krzyzowa; może własnie taką miał twoj mąż. To terapia lekka, przyjemna nic nie boli, polecana tez dzieciom.
Potrzebny jest dobry fachowie ale w sumie dobry tez bedzie wiedzial co może u kobiety w ciąży a co nie.
wyrazne dosyc ale i tak z M nie mozemy uwierzyc i myslimy ze moze jeszcze cos sie zmienic..bo pomylki czesto sie zdarzaja.. Ale najwazniejsze, że malutkie zdrowiutkie i rozwijaja sie łeb w łeb. Jedna 320g druga 310g..maja ok 16cm dlugosci od czubka glowki do pupki, rozmiar buta 2cm
tetno ok. 140 obie.Prawie zadnych roznic:-) Jestesmy w szoku ale szczesliwi. No i jak na dziewczynki to rozrabiaja strasznie, nie chcialy dac pani dr sie poogladac dokladnie jedna drugiej na glowke wchodzila i sie popychaja, kopia
Mam filmik na dvd, jak znajde chwile to wrzuce jutro moze bo dzisiaj musze uciekac jedziemy do tesciowej z nowymi wiesciami:-)