reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Agbar, z objawów to mam tylko swędzenie - gdzieś w głębi i troszkę na zewnątrz, żadnych upławów, pieczenia przy oddawaniu moczu, nic - przynajmniej na razie. Wolałabym "przyhamować" problem bo za tydzień i tak muszę iść do lekarza z badaniami - a robię wszystko prywatnie i jeszcze latam do endokrynologa prywatnie i też robię badania.......Dla mnie to "gwałt finansowy"..... A lekarzowi i tak powiem co mi było i obejrzy mnie za kilka dni....

Swedzenie powiadasz? No to moze nasiadowki z kory debu?Albo kwiatow nagietka?Dobry plyn do higieny intymnej najlepiej z paleczkami kwasu mlekowego,lekka przewiewna bielizna a jak mozesz polatac bez majtasow to byloby jeszcze lepiej;-)

reklama
Witajcie,
i niestety w końcu i mnie chyba dopadła jakaś infekcja ginekologiczna:-( Wcześniej jak odczuwałam jakiś dyskomfort lekarz nic mi nie przepisywał bo twierdził że wystarczy np jakaś płukanka nagietkiem i lactovagical. Ale teraz to nie pomaga...............Stosowałam globulki vagical (z nagietka) i było ok. Zakupiłam dziś tantum rosa do płukania i krem clotrimazol i zobaczymy czy wysiedzę.......Kurcze nie mogło się to przydarzyć na koniec miesiąca zgodnie z wizytą? Teraz nie mam kasy już na pryw. wizytę....Ech....................Macie może jakieś "domowe" sposoby na przetrwanie tygodnia?
mnie też dopadła :angry: jak nie problemy z moczem i morfologią to zas infekcje :-( ehh ja to mam ....

Witajcie, i niestety w końcu i mnie chyba dopadła jakaś infekcja ginekologiczna:-(Ech....................Macie może jakieś "domowe" sposoby na przetrwanie tygodnia?
Wogole kiedys slyszalam ze przy infekcjach mozna smarowac sie jogurtem naturalnym bo on ma te skladniki co sa potrzebne w tych sprawach..nigdy nie probowalam ale moze sprobuj! Czasem takie naturalne sposoby sa lepsze niz jakas chemia.\
A jak piszesz, ze msz swedzenie..to moga byc drozdze..tez ostatnio sie nabawilam..a masz taka grudkowata wydzieline?..bo jak tak to napewno to..mnie to tak wzielo mocno ze az brzuch mnie bolal 2 dni i sie stresowalam..a to od infekcji wlasnie.Gin mi przepisal clotrimazolum dopochwowo i juz po pierwszej tabletce przeszlo.Ale wzielam do konca opakowania bo kazal.Te tabletki sa na recepte i kosztuja wtedy chyba ok. zlotowki..

Ostatnia edycja:
Swedzenie powiadasz? No to moze nasiadowki z kory debu?Albo kwiatow nagietka?Dobry plyn do higieny intymnej najlepiej z paleczkami kwasu mlekowego,lekka przewiewna bielizna a jak mozesz polatac bez majtasow to byloby jeszcze lepiej;-)

Mój gin powiedział, że w ciąży nie wolno robić absolutnie żadnych nasiadówek bo to niebezpieczne. Ja mam straszne problemy z hemoroidami (tzn nie boli ale krwawię non stop) i chirurg zalecił mi nasiadówki z kory dębu. Gin jak o tym usłyszał to się złapał za głowę i zabronił, zamiast nasiadówek dał tabletki. Słyszałam od siostry, że Tantum Rosa jest bardzo dobra ale niestety trochę kosztuje...

też słyszałam że żadnych nasiadówek nie powinno się robić
jak swędzi, to myj się tantum rosa (proszek rozpuszczaj w wodzie i tym się myj). Może trochę szczypać ale przynajminej wytępi wszystkie dziadostwo... Nie polecam używania żadnych płynów do higieny intymnej bo one jeszcze bardziej mogą podrażniać. Nie wiem jak u was, ale ja po użyciu każdego płynu (a szczególnie tych z kwasem mlekowym) dostaje stanu zapalnego - związane jest to z uczuleniem chyba.. Nie raz już słyszałam że najlepiej "tam" myć się wodą z mydłem albo z tantum rosa właśnie a na płyny do higieny intymnej to kasy nie wydawać..

Maść clotrimazolum + tantum rosa + mycie po każdym korzystaniu z toalety i będzie dobrze. I (dobra wypróbowana przeze mnie rada) - po każdym korzystaniu z toalety zmieniaj wkładkę higieniczną, żeby "gabryśka" była maksymalnie czysta i wysmarowana clotrimazolum ;)
Ale jeśli nie uspokoi się to w ciągu max 2-3 dni to lepiej przyspiesz wizytę u gina bo może za bardzo to cholerstwo rozwinęło się "w środku" i będzie konieczny antybiotyk (np natamycyna)

ja z grzybkami walczę od początku ciąży i każdą walkę wygrywam... tylko one i tak wracają ;-)

WITAM SIĘ I JA:-)
Jeśli chodzi o naklejki to ja mam, nawet ostatnio zmieniałam z kubusi puchatków na samochody i jest git, choć troszkę farba odlazła ale minimalnie i zamalowaniu nową warstwą nie ma śladu:tak:
U mnie pokoik będzie zielono-żółty, takie farby zostały mi po ostatnim malowaniu:-p i oczywiście jakieś naklejki:tak:

śliczne naklejki :-)

No to u mnie niestety są rany, skóra pęka niestety. U mnie alergia zanikła po porodzie młodej a teraz wróciła z takim nasileniem, że siąśc i płakać. Niby jeśli coś przewyższa to podaje się leki histaminowe, ja tam wole pocierpieć. Do pracy nie chodzę, więc jedynie męża i córkę straszę :-)

współczuje z tymi alergiami:sorry2:

Witam serdecznie. Chyba najwyższy czas się uaktywnić :-)
Właściwie to jestem na bieżąco....tylko śmiałości jakoś mniej.
Pozdrawiam wszystkie mamy.

witaj i GRATULACJE :-)powiedz coś wiecej jaki termin czy płeć znana itp.;-)

Witam was

Wpadlam wlasciwie zeby sie pozegnac, lece do PL na dwa tygodnie i nie bede miala dostepu do netu. Zycze wam zdrowka na te dwa tygodnie i mam nadzieje ze nie zapomnicie o mnie:-)

Pozdrawiam;-)

miłegho pobytu w Polsce:-)

Jezuuuuu,dziewczyny!Parę dni mnie nie było a tu tyle stron do nadrobienia...wiecie same,że to raczej nierealne w krótkim czasie :) ale do końca tygodnia mam zwolnienie,to postaram się chociaż w części...
Dopadła mnie ta cholerna rwa kulszowa...w pracy zrobiłam z siebie niezłe widowisko bo chodzić nie mogłam.Najlepszy ginekolog w promieniu 50 km przepisał mi Paracetamol 4x2tabl i basen he he
...ale to nie koniec...mam jeszcze skurcze...nie tak często jak w pierwszej ciąży ale za to silniejsze,bardziej bolące i ciągną do dołu...wszystko na raz,cholera!Muszę czekać do 28 tyg żeby dostać leki p\skurczowe....
Pewnie już wszyscy śpią...ja pisuję tak późno bo u mnie są 2 godz różnicy czasu.U mnie dopiero 20:54
Do jutra,mamuśki

to nieciekawie:sorry2:oby było dobrze:tak:

Dzien dobry:tak:

Ja codziennie wstaje o 6 i wyprawiam męża do pracy:-D
Paulinka jeszcze spi wiec ja na BB...
Wcinam sniadanko, wczoraj naszło mnie na paste jajeczną i nic, tylko ją wcinam:-p
Kawki chyba tez sie napije, ale pozniej, jak mała wstanie:tak:

U nas ząbkowanie na całego... :zawstydzona/y: mała zawsze wtedy robi kupki cześciej i luzniejsze i zawsze dupke odparza:zawstydzona/y:wiec znów walczymy cholerka...

Dzis wazny dzien P. ma w pracy;-)Jak sie uda transakcja to bedziemy miec na wyprawke:-D

Miłego dnia dziewuszki!

powodzenia dla M:tak:

A ja po śniadanku. Dziś mam przymusowy urlop bo prądu nie ma w pracy.
Zauważyłam, że zaczyna mi coś nieśmiało z piersi wychodzić ;-) Ale na razie to zauważyłam jedynie małe plamki na bieliźnie.

Gosia_k23 Ja muszę zapisać się do dentysty.

Co do infekcji drozdzy to podmywanie jogurtem to stary babciny naturalny sposób... choć trochę może pomóc. Bo ja to mam akurat problemy z drożdzami od dzieciństwa.
Z płynów do higieny intymnej polecam LACTACYD FEMINA płyn do higieny intymnej, jest jeszcze emulsja, ale płyn jest bardziej skuteczny. Płyn dostępny tylko w aptekach.
Co do tantum rose ponoć dobra, ale można to stosować tylko doraźnie.

Co do rosnącej macicy to ostatnio lekarz mi tłumaczył, że ona z wielkości "małego pudełeczka" rośnie do bardzo dużych rozmiarów, a że w macicy jest baaardzo dużo połączonych mięśni, to niestety ma prawo coś boleć.

Witam serdecznie. Chyba najwyższy czas się uaktywnić :-)
Właściwie to jestem na bieżąco....tylko śmiałości jakoś mniej.
Pozdrawiam wszystkie mamy.
Witaj:-)

Witam was

Wpadlam wlasciwie zeby sie pozegnac, lece do PL na dwa tygodnie i nie bede miala dostepu do netu. Zycze wam zdrowka na te dwa tygodnie i mam nadzieje ze nie zapomnicie o mnie:-)

Pozdrawiam;-)
Będziemy tęsknić, wypoczywaj:-):-):-) i najedz się do syta:-D

Może i ja się dołączę, ale jak na razie to nie nadążam czytać :-) zaprowadziłam dziś synka do przedszkola i znów płacz, już nie wiem jak z tym mam sobie radzić bo to już trzeci tydzień przedszkola a codziennie to samo :-(
Ja dzisiaj przeżywam to samo, aż się popłakałam jak z tamtąd wyszłam. Mój synuś ma 2,5 roku i dziś jego pierwszy dzień:happy: Ale On na razie będzie chodził tylko 2 razy w tyg po 3h, więc myślę, że da radę:tak: Ale teraz cały czas sie denerwuję czy on nadal płacze:-(

Witajcie,
i niestety w końcu i mnie chyba dopadła jakaś infekcja ginekologiczna:-( Wcześniej jak odczuwałam jakiś dyskomfort lekarz nic mi nie przepisywał bo twierdził że wystarczy np jakaś płukanka nagietkiem i lactovagical. Ale teraz to nie pomaga...............Stosowałam globulki vagical (z nagietka) i było ok. Zakupiłam dziś tantum rosa do płukania i krem clotrimazol i zobaczymy czy wysiedzę.......Kurcze nie mogło się to przydarzyć na koniec miesiąca zgodnie z wizytą? Teraz nie mam kasy już na pryw. wizytę....Ech....................Macie może jakieś "domowe" sposoby na przetrwanie tygodnia?
Grzyby żywią się cukrem więc oprócz wszystkich sposobów, które dziewczyny napisały unikaj słodyczy:tak:
No to witajcie styczniówki:tak: ja cała w nerwach jak tam mój synek w tym przedszkolu, mam nadzieję że nie dostanę tel, że mam po Niego przyjść:zawstydzona/y:

reklama
hej Kobitki!
Dawno mnie tu nie bylo, bo ostatnio wczoraj o 11, to do mnie nie podobne, ale tak sie wciagnelam w kryminal, ze nie moglam sie oderwac, a potem pojechalam do szkoly rodzenia na 4h i jak wrocilam to nie mialam juz sily odpalic laptopika.
Najpier odbylo sie spotkanie organizacyjne, a potem 2wyklady, dlatego tak dlugo to trwalo, bez spotkania organizacyjnego bedzie trwac 2-3h.
Ale tak jak sie spodziewalam wczorajsze wyklady nie wniosly w sumie prawie nic nowego do mojej wiedzy, bo byl to wyklad na temat diety, przebiegu ciazy, cwiczen w czasie ciazy na miednice, biust, kregoslup itp. Cwiczenia oddychania przeponą, itd.
Z nowych rzeczy jakich sie dowiedzialam, to tylko w sumie to ze dzieciom do 12 a najlepiej do 16roku zycia nie wolno podawac aspiryny, bo moze spowodowac zespol Reya, czy jakos tak, w kazdym razie to moze powodowac uszkodzenie wątroby, mozgu i inne jeszcze, roznie grozne rzeczy. Dowiedziala sie tez ze mozna a nawet trzeba jesc wedzoną makrele, a najwiecej potasu mają suszone morele ze wszystkich prouktow. Acha i z nowosci sie jeszcze dowiedzialam ze jest cos takiego jak cyrkiel połozniczy:)
Do mierzenia wielkosci miednicy.Smieszne urzadzonko.
Mowili tez o tym jakie trzeba miec dokumenty przy przyjmowaniu do szpitala na porod.
Generalnie jak na tak dlugi czas, to malo nowych rzeczy sie dowpeidzialam, w dodatku bylo koszmarnie goraco, a bylo 12par, wiec jak wszyscy chuchali i dmuchali, to wstalam z pilki i bylam mokra.
Wiekszosc dziewczyn w wieku ok26-28 lat, jedna ok35.
Wiekszosc na etapie 24-26 tydz. jedna 29 i dwie 28, a jedna 22.
Najsmieszniejsze jest to ze ta dziewczyna ktora byla w najbardziej zaawansowanej ciazy -29tydz. miala niewiele wiekszy brzuch niz ja:) Wiec sie pocieszylam:)
A pozostale kobitki, ta w 22 i inne w 24tym, 25 i 26 tyg mialy na prawde duuuzo wieksze brzuszki niz ja. Widac bylo ze kazda sie kazdej przyglada dla porownania:)
Smiesznie, ale sympatycznie bylo.
Choc tyle czasu bez przerw to mozna zasnac:)zwlaszcza w takiej temp.
Dobra ide teraz poczytac co naskrobalyscie od wczoraj od 11:)

Do góry