reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

hej Kobietki :)

co do Infekcji o których tu piszecie - mam już jedną za sobą.
jakiś miesiąc temu przeszłam grzybice - i na prawdę nie byłam wogóle świadomo tego że ją mam, nic mnie nie bolało, żadnego swędzenia, żadnych dziwnych upławów a jak poszłam do lekarza to się okazało że mam już zaawansowaną grzybicę :szok::szok: byłam w szoku !

dostałam od lekarza maść Clotrimazolum i takie same tabletki dopochwowe - 6 sztuk - codziennie jedną na noc sobie aplikowałam i po grzybku nie ma śladu --eeee mam przynajmiej taką nadzieje :D chyba że tak siedzi sobie ukryty !

Mam tylko nadzieję że Malutkiej nic się przez to nie stało :no:

reklama
Agbar77 mialam taki zamiar ale gdy dotarlam do lodowki to nic nie znalazlam dla siebie :( i musialam isc do sklepu niestety chodzenie po schodach i duchota mnie wykoczyly... niewiem czemu pobolewa mnie dzis brzuszek nawet jak chodze

Witajcie ciężaróweczki:-D i te stare i te nowe:-p:-D
mój właśnie poszedł do pracy, więc mam czas tylko dla siebie:tak:
Miałam tyle do napisania, ale jak zaczęłam czytać to już zapomniałam, co chciałam napisać. Jak mi się przypomnie, to napisze;-):-p

Pumpkin, świetne te naklejki! ja też chciałam ale gdzies przeczytałam, że nie można na farbach silikonowych/lateksowych i niestety dam sobie spokój, bo się okazało, że właśnie takie w całym domu mam...:tak:

Byłam dziś u gina, hehe sam zadzwonił, to poszłam, zbadał wszystko jak trzeba, ale po tych dziwnych bólach ani śladu, polecił nospę i się nie martwić, i nie chciał żadnej kasy:-Da zwolnienie da mi od ręki jak tylko się zdecyduję...

Dziś już nie pogadam z M, nie mam już nastroju, tylko mi smutno i generalnie szlag mnie trafia bo byłam dzisiaj w szkole, posprzątała również po nim, poskładałam 2 kosze pranie bo jakoś samo do szafy nie trafia, zrobiłam obiad, bo sam też się nie zrobił, potem 5 godzin lekcji, 2 razy byłam z psem, po 19 wracam od gina, pytam, czy był z psem, on nie, mnie szlag trafił:angry: a on jeszcze sięburzy że mogłam mu powiedzieć jak tak się kręcę, a nie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
k... :angry: instrukcję mam mu pisać!? wanny też po sobie nie umył:angry::angry::angry: marysia jestem czy co:angry::angry::angry:
no już mi lepiej...
idę spać...bo gadać z nim to nie mam ochoty:no:

Aj, chłopy to takie duże dzieci. Czasem trzeba pokazać paluszkiem i dokładnie wytłumaczyć. Ja się czasami śmieje, że teraz to będe miała dwójke dzieci jedno duże, czyli mąż a drugie maleństwo:-p:-D

Masz super gina:tak:

a co do naklejek - fajna sprawa:tak: i powoili tworzy mi się wizja poloiku dla maluszka:-D:rofl2:

Witam was

Wpadlam wlasciwie zeby sie pozegnac, lece do PL na dwa tygodnie i nie bede miala dostepu do netu. Zycze wam zdrowka na te dwa tygodnie i mam nadzieje ze nie zapomnicie o mnie:-)

Pozdrawiam;-)

Miłego pobytu - będziemy tęsknić:-)

Dziś ja pobiję rekord pojawienia się na forum;-)
Niestety ale jak tylko pojawia sie jakiś problem w pracy czy w domu to zaraz nie mogę spać. Normalnie muszę przespać 8h, a tak 4h i się budzę.A wiem ,ze powinnam korzystać i spać póki jeszcze dzidzi nie ma:wściekła/y:

Ja ostatnio odpukać, to raczej nie mam poważniejszych zmartwień , ale też spać nie mogę.
Najczęsciej się budze ok 2- 3 w nocy i zasypian nad ranem. A potem chodze pół dnia jak zombi, bo nawet kawa nie pomaga i oczy same się zamykają:baffled:

Dzien dobry:tak:

Dzis wazny dzien P. ma w pracy;-)Jak sie uda transakcja to bedziemy miec na wyprawke:-D

Miłego dnia dziewuszki!

To trzymamy kciuki za męża. Napewno się uda:tak::-D

Witam

ja na 10:00 do dentysty :sorry2:;-):-D 3 zęby będzie mi robić nie wiem czy dam radę :szok:

Mnie jutro czeka ta przyjemność:baffled::-D

Kobietki, czy któraś z Was ma wykres siatki centylkowej dla płodu?
Próbowałam przeszukać internet ale jedyne co znalazłam to wypisany 10, 50 i 90 :

Gimbla.pl :: Waga płodu w ciąży

Znalazłam też kalkulator wagi płodu, jeden wg om :

Waga płodu - kalkulatory_artykul

drugi (bardziej dokładny) wg rozmiarów płodu :

http://mediweb.pl/interactive/calc24.php

Jeśli ktoś ma grafik centylowy proszę niech wklei albo da link do strony.

mi według tego pierwszego wyszło, że dzidzia powinna ważyć350 g,
a wg. drugiego 445- czyli dokładnie tyle ile wyliczył mi gin:tak:(co do grama) . Chyba też używał tej metody

A jeszcze tak z ciekawosci zapytam ,czy lekarze przy kazdym badaniu sprawdzaja Wam pH pochwy?Moja lekarka tak i jak na razie tfu!tfu! jest idealne.

Ja nie miałam ani razu.
Ale do tej pory tego typu dolegliwości mnie omijają i nie używam żadnych specjalnych płynów, tylko zwykły żel pod prysznic.

Witam kobietki :-)

Jestem taka zadowolona z wczorajszej wizyty że ho ho! Nawet nie patrzę na fakt, że nie powiedział mi ile dzidzia waży i jaka duża dzidzia, ale co tam, tydzień temu mówił mi inny lekarz, więc ok. Ale powiedział mi, że dzidzia jest starsza o tydzień, czyli po raz kolejny się to potwierdziło, wg wczorajszego USG termin wypadałby na 3 stycznia. Powiedział mi też że będzie cesarka!!! Ale jestem happy, ja na prawdę po 1 porodzie zakończonym cesarskim cięciem byłam tak tym wszystkim przerażona, że aż tą ciążą byłam bardziej zmartwiona niż szczęsliwa. A teraz mogę się cieszyć!!! Na razie terminu cesarki nie znam, na to przyjdzie czas :-)
Jak zapytałam o płeć to powiedział że raczej...dziewczynka!!! :-D
Hi hi hi ale się cieszę :-) Będę miałą drugą córcię :-)
Czyli czekamy na Nadię :-)

gratuluje dziewuszki:-D
cieszymy się razem z tobą:tak::-D

a wracajac do infekcji... tydzien temu tez jedna zalapalam, tylko moja sie objawiala bardzo gestymi uplawami nawet grudkami odrazu zadzwonilam do gin i bez kolejki kazal przyjechac przepisal Clotrimazolum w tabletkach i przeszlo:-)

Agbar77 mialam taki zamiar ale gdy dotarlam do lodowki to nic nie znalazlam dla siebie :( i musialam isc do sklepu niestety chodzenie po schodach i duchota mnie wykoczyly... niewiem czemu pobolewa mnie dzis brzuszek nawet jak chodze

U nas tez dzis duchota...Wrocilam wlasnie ze sklepu i choc to szybkie zakupy byly to padnieta jestem jakbym pol dnia szalala....Jak nic kawe trzeba wypic:-)
A jak Cie pobolewa to sie kladz i lez nie chodz jak nie musisz:-)

Witam po pracy - u mnie też pięknie i słonecznie ;-)Jem sobie ogórkową - własnoręcznie ugotowaną i mniam nacieszyc się nie mogę ;-)
Mam dzis koło 18.00 połówkowe - lekkie emocje czuje :-D ale delikatnie.

Czytam was i kurcze .... nie mam upławów, grzybków, uczuleń, swędzeń, wysypek, bóli brzuchab (lekkie twardnienia raz po raz uważam za naturalne) i aż się boję zapeszać ile mnie omija ;-)mam nadzieję, ze tak będzie dalej i żadnych rewelacji nie przyniose po wizycie. :szok:
Trzymacjie się zdrowo kobietki ;-)

reklama
Agbar taki mam zamiar pisac czesciej... wrr ale mnie wlasnie wkurzyl jakis facet... zamowilam przez internet 2 lektury dla chrzesnicy a przyslali mi jedna i chca zebym 2 razy placila za przesylke... ci ludzie juz powariowali

Do góry