reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam po pracy - u mnie też pięknie i słonecznie ;-)Jem sobie ogórkową - własnoręcznie ugotowaną i mniam nacieszyc się nie mogę ;-)
Mam dzis koło 18.00 połówkowe - lekkie emocje czuje :-D ale delikatnie.

Czytam was i kurcze .... nie mam upławów, grzybków, uczuleń, swędzeń, wysypek, bóli brzuchab (lekkie twardnienia raz po raz uważam za naturalne) i aż się boję zapeszać ile mnie omija ;-)mam nadzieję, ze tak będzie dalej i żadnych rewelacji nie przyniose po wizycie. :szok:
Trzymacjie się zdrowo kobietki ;-)
Przynies rewelacje o plci;-):-D

Agbar taki mam zamiar pisac czesciej... wrr ale mnie wlasnie wkurzyl jakis facet... zamowilam przez internet 2 lektury dla chrzesnicy a przyslali mi jedna i chca zebym 2 razy placila za przesylke... ci ludzie juz powariowali

Nie daj sie!Skoro oni zawalili to niech ponosza koszty....Chyba ze bylo zaznaczone inaczej ?Ale pewnie nie bo bys sie nie wkurzala....

reklama
Agbar no wlasnie o to chodzi ze dodatkowo meila wysylalam ze ksiazki maja byc razem wyslane zreszta to chyba logiczne moim zdaniem jesli byly zamawiane w tym samym czasie no bo kto by chcial placic 2 razy

Kaja to dzisiaj kciuki mocno zaciśnięte i czekamy na wieści :-)

Humor mi się dzisiaj trochę poprawił, doszła suknia ślubna i na szczęście, nawet bliźniaczy brzuszek by się zmieścił :-) Chodzę w niej po domu, ale zaraz muszę w końcu zdjąć, bo jeszcze przed ślubem zdążę ją nie daj Boże zniszczyć ;-):-p

A tak w ogóle to dzień doberek i miłego dnia Dziewczynki :-)

Witam kochane, pomidorowa ugotowana, ładnie wygląda...tylko bez smaku...hehe ale zjadliwa;-)odpocznę troszkę i idę na lekcje, wieczorem wywiadówka, a potem słodkie nic nie robienie:-D:-D:-D

Gosia_k23
jeszcze z M nie gadałam, jak się weźmie do roboty i będzie pomagał to myślę o połowie października, ta co ostatnio była u nas w ciąży poszła właśnie 3 miesiące przed; ja się w szkole dobrze czuję, tylko te nerwy i hałas boję się że bardzo zaszkodzą dziecku taki dzień miałam wczoraj, a dzisiaj wszystkie klasy do rany przyłóż!:-D
Karoli4 jakie masz dziś badania?
Agbar77 wiem, toteż zamierzam dzisiaj rozpisać instrukcję i zostawić w widocznym miejscu, tzn, zrób to , potem tamto itp:cool2:
Mzetka mi po clotrimazolu zazwyczaj przechodzie, także będzie dobrze!:tak::tak:
Paulinaa czosnek czosnek i jeszcze raz czosnek!!!
Golanda może nic nowego się nie dowiedziałaś ale ten wiek dziewczyn hehe prawdziwa pani detektyw!:-D
Agagsm wszytskiego naj naj najlepszego!:-D:-D:-D
Ania98765 gratuluję drugiej córci!:-D:-D:-D
Kaja_10 trzymam kciuki za wizytę!:-D
Kacha_wawa super że suknia pasuje i się podoba!:-D

Dziewczyny dziękuję za kciukasy - trzymajcie mocno ;-)
Mam nadzieję, że płeć będzie dzis ustalona na 100%, oby maluch sie pięknie ukazał ;-)
kacha_wawa - super, że sukienka pasuje - trochę sobie ją ponoć - a co.. :-)

Pumpkin wg tego kalendarza to moje dziecko powinnio wazyc ok 260gr a lekarz 2 ,5tyg temu mowil ze wazy 350 wiec sama nie wiem .
Kachawawa super , ze sukienka pasuje ja nie moge sie doczekac , az bede szukala dla siebie , ale to juz w przyszlym roku.
Mnie pobolewa glowa NIcol spi , ja czekam na meza i wybieramy sie na zakupy co prawda tylko spozywka , ale troche sie przewietrze.

Kaja_10 - super że nieprzyjemne rzeczy Cię omijają :-)Oby tak dalej! a mnie brzusio boli szczególnie wtedy jak nasze maleństwo się dupką wypina do świata i wszystko mi się tam napina i naciąga:szok:wtedy czuję dokładnie jak się ułożył:-).. po chwili takie uczucie napięcia mija i jest normalnie:-)
Ja też mam dziś USG połówkowe, dokładnie o 16 :tak:też się lekko denerwuje! ale wierzę że będzie wszystko pięknie :tak::-)
Trzymam kciuki za Twoje badanie i obyś się dowiedziała płci maluszka!!:-)

Kobietki, czy któraś z Was ma wykres siatki centylkowej dla płodu?
Próbowałam przeszukać internet ale jedyne co znalazłam to wypisany 10, 50 i 90 :

Gimbla.pl :: Waga płodu w ciąży

Znalazłam też kalkulator wagi płodu, jeden wg om :

Waga płodu - kalkulatory_artykul

drugi (bardziej dokładny) wg rozmiarów płodu :

http://mediweb.pl/interactive/calc24.php

Jeśli ktoś ma grafik centylowy proszę niech wklei albo da link do strony.
według tego drugiego moje dziś ma 900g ;-):szok::confused:
według trzeciego w 21 tygodniu miało 373g ( u ginekologa 361g);-)

reklama
witam babki po szpitalnej przerwie niestety :-(
od poniedziałku leżałam na patologii dzisiaj wyszłam i ryczę, bo mi tak jakoś smutno:-(
w sobotę i w niedzilelę strasznie mi się napinał brzuch w nd wieczorem stwierziłam, że w pn pójdę do lekarza, w poniedziałek przed 6 wstałam rano się wysiusiać i to co zobaczyłam to był szok tzn jak ze mnie chlusło to szok tak jak w pierwszy dzień okresu wszystko upaćkałam, zadzwoniłam do mojego bo był na nocce za pół godziny przyjechał i pojechaliśmy do szpitala, na pogotowiu stwierdzili, że trzeba zostać, bo jak krew to niedobrze od tamtej pory już nic nie leciało jeszcze troszkę pobolewał mnie w pierwszy dzień w szpitalu, ale chyba z nerwów już sama nie wiem w każdym razie na razie wszystko ok tylko najgorsze jest to, że teraz już w pracy mnie nie chcę i muszę iść na zwolnienie :-( a mi się wcale to nie podoba, no z drugiej strony wiem, bo muszę zwolnić tempo i tak jakoś mi tak to nie pasuje wszystko :baffled:

Do góry