Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
tantum verde napewno można nie wiem jak resztaDziewczyny moge wziac tabletkie do ssanie na bol gardla?![]()

ale to jak z innymi herbatami polecany jest umiaredit :znalazłam taki tekst :“(…)liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej – jeden, dwa razy dziennie.”

tam dziewczyna napisała że nawet maluszków nie widziałaszczerze mówiąc skołowana tymi malinami jestem czy mozna i trzeba czy nie....
a - te maleństwa z grudnia - matko nawet kilograma nie mają..... ciekawa jestem czemu tak wcześnie poród... i juz są w domu?
sa wywiezione gdzie indziej a ona z gorączką walczyła w szpitalu i jej nie wypisali :-(i opisała czemu tak wcześnie urodziła że dostała skurcze i przyszło małe rozwarcie założyli jej szwy wytrzymały 2 tygodnie ale dzieci je rozerwały i zrobiły całkowite rozwarcie i szybko ją zabrali na CC . Maleńkie okruszki niby w 28 tygodniu się urodziły

Dziewuszki ja juz nie wiem czy mi sie brzuch napina czy to malutki sie wypinaszczególnie jak leże to mi sie tak robi(twardy ,ale nie cały tylko z którejs strony,albo tylko u góry)przy poruszaniu tego nie odczuwam
Dobrze,ze w czwartek do lekarza ide to zbada czy wszystko ok ,oby szyjka sie nie skracała i nie rozwierała
Wy tez macie takie napinanie?
Podejrzewam, że to skurcze Braxtona-Hicksa, ale ponieważ to moja pierwsza ciąża to muszę przy wizycie u lekarza wspomnieć, żeby szyjkę mi zbadał czy oby się nie skraca. Do tej pory było wszystko oki. :-)