Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Joasia wiem ze waga dziecka jest wypadkową innych wymiarów i jest to dana statystyczna z możliwym odchyleniem 20%. Zastanawiam sie jak oceniają wagę na dzień porodu nie znając wymiarów z których oblicza się wagę podczas usg;-)Nie da się ocenić wagi dziecka..tylko oszacować według wymiarów dziecka. Aparat podaje szacunkową wagę dziecka, ale to nie jest prawdziwa waga. Mojej kuzynce wychodziło z usg że będzie miała 4 kg dziecko..a urodziło się 3,400..
Ja w 22 tc miałam podaną wagę = masa płodu wg Hadlocka 530g - to jest jakiś przelicznik, który wylicza wagę płodu.
Witam wszystkie styczniowe mamy! Jestem tu nowa ( chyba) tak mi się zdaje, albo już pisałam na forum w 2007 roku spodziewając się pierwszego maluszka. Nie jestem w stanie przeczytać wszystkich waszych wypowiedzi, a szkoda! Chciałam się tylko dopisać do waszego grona z datą 01.01.2010(wiem, że ma być dziewczynka)
no a potem wezme się za kąpanie synka kolacyjke potem M skonczy prace i wieczorek dla nas:-)To ie komplementy tylko szczera prawda , wygladalas pieknie.E_milcia uwierz, że brzuszek był, ale jakoś tak samoistnie się zamaskowałW domu go nie zostawiłam ;-)
Dziękujemy Wam Dziewczynki za komplementy :-)
Witam wszystkie styczniowe mamy! Jestem tu nowa ( chyba) tak mi się zdaje, albo już pisałam na forum w 2007 roku spodziewając się pierwszego maluszka. Nie jestem w stanie przeczytać wszystkich waszych wypowiedzi, a szkoda! Chciałam się tylko dopisać do waszego grona z datą 01.01.2010(wiem, że ma być dziewczynka)

A jeszcze mi teskno za mężem, niby jest, ale ciagle go nie ma... a jak wraca to idzie odrazu spac:-( Po prostu czuje sie jakbym wiecznie sama siedziała... :-(
Ja myśle, o czymś takim-
http://www.allegro.pl/item763138327_termometr_do_ucha_i_czola_topcom_kidzzz_101.html
moja koleżanka ma i mi poleciła właśnie![]()
Uwierz, że my w Polsce na punkcie lekarzy mamy "ała" - całkiem niepotrzebnie. Dobra położna to skarb. Moja koleżanka studiowała 6 lat - to super fachowcy. Lekarze są od chorób a ciąża to nie choroba. Wiele państw tak ma i z tego co czytam u nas też pójdzie w tym kierunku i słusznie.A skąd wiadomo, że nie ma takiej potrzeby?
Mnie lekarz sprawdza co m-c a teraz będę miała wizyty co 2 tyg.
Moja koleżanka ma torbiel jajnika, który się zrobił w czasie ciąży i bez badania to by nikt tego nie zauważył a ma 10 cm torbiel i musi mieć cesarkę bo jest za duży i razem z operacją torbieli.
W Polsce może bardziej panikujemytutaj nie dość że badanie ginekologiczne, spreawdzanie kanału to jeszcze badania krwi co m-c
A wymazu z kanału szyjki macicy też się nie robi ?-ja uważam że to podstawowe badanie każdej ciężarnej po 32/36 tc
Ale masz fajnie ;-) Miłego pobytu w Polsce i spokojnie daj się rozpieszczać :-)A tak wogole to witam z Polski:-)Obzeram sie wlasnie makowcem..Mama z tesciowa dogadzaja mi kulinarnie..Chyba pekne:-)
Witaj w naszym gronieWitam wszystkie styczniowe mamy! Jestem tu nowa ( chyba) tak mi się zdaje, albo już pisałam na forum w 2007 roku spodziewając się pierwszego maluszka. Nie jestem w stanie przeczytać wszystkich waszych wypowiedzi, a szkoda! Chciałam się tylko dopisać do waszego grona z datą 01.01.2010(wiem, że ma być dziewczynka)
no to tylko pogratulować:-) jak to możliwe że już dziś znasz wagę dzieckaciekawe, też chce wiedzieć