reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

ja boksu nie oglądałam, ale mój synek chyba wyczuwał mecz w powietrzu bo też boksował zawzięcie cały wieczór:-)
Dziewczyny zerknijcie na moje pytanko z wątku wyprawki dla maleństw, dobrze?:)

reklama
Witam serdecznie ;-)
Niby wyspana jestem - godzinkę do przodu mamy - ale ile razy wstawałam do toalety w nocy to sama nie wiem :szok: To jest chyba moja najgorsza dolegliwość ciążowa - ciągłe sikanie :-D

Miłego dnia życzę wszystkim!
Karoli już pewnie na włoskiej ziemi, mam nadzieje, że polskie mgły cię nie zatrzymały ;-)
agbar - ty też dziś w drodze ale lądowej - szerokości ;-)
labamba - spokojnie kochana, zmień myśli natychmiast i o pomoc proś rodzinę częściej; mam nadzieję, że w Polsce Szyma wszyscy natychmiast wezmą w obroty a Ty będziesz mogła się relaksować. Żadnych darmowych biletów nie planuj... :-D
ivi - idę na wyprawkę :blink:

Ja niestety fanką boksu nie jestem ale cieszę się, ze Adamek wygrał!

Witam porannie, przed praca oczywiscie:sorry2:

Ja kibicowalam Adamkowi i udalo sie:-) Golota troche pajacowal, strugal bohatera i dostal wkoncu:tak:

Witam Was:tak:
Witam rowniez nowe styczniowy:-)
Ja wczoraj dostalam jakby skorczy, caly brzuch mi sie napinal i ciagnal w dol i tak co 3, 4 min, trwalo to kilka godz, malego wziela mi szwagierka a ja lezalam plackiem:zawstydzona/y: W nocy chyba bylo ok bo spalam, za to dzisiaj wieczorem znowu ale juz nie takie mocne i po kapieli przeszlo:zawstydzona/y: Do tego zaczelo mi wyciekac mleko, wiec oczywiscie pierwsza mysl RODZE:no: Najgorsze jest to ze caly czas powtarzam, ze chcialabym urodzic wczesniej, i zeby dzidek byl nie za wielkich rozmiarow, a wszechswiat slucha, mowisz masz:sorry2: musze szybko zmienic tor moich mysli:-p Do tego w pn o 7rano mam siedziec w samolocie do Polski:happy2:, i chyba sie troche boje, wlasciwie nie troche:no: Ja nie chce jak ta babka z artykulu Joasi:no:, te darmowe bilety mnie nie przekonuja:-p
No dobra koniec moich lamentow:tak:

Zrelaksuje sie kochana i wszystko bedzie dobrze, aczkolwiek te bilety:cool2: no sama powiedz czasem by sie przydaly za darmo, szczegolnie w okresie swiat:-D:-D:-D

Milego dzionka wszystkim i uciekam sie meczyc:blink:

I komu kibicujecie babki?:-)
Gołota czy Adamek?

ja nie znosze boksu, ale wolalam zeby Adamek wygral:)

Witam Was:tak:
Witam rowniez nowe styczniowy:-)
Ja wczoraj dostalam jakby skorczy, caly brzuch mi sie napinal i ciagnal w dol i tak co 3, 4 min, trwalo to kilka godz, malego wziela mi szwagierka a ja lezalam plackiem:zawstydzona/y: W nocy chyba bylo ok bo spalam, za to dzisiaj wieczorem znowu ale juz nie takie mocne i po kapieli przeszlo:zawstydzona/y: Do tego zaczelo mi wyciekac mleko, wiec oczywiscie pierwsza mysl RODZE:no: Najgorsze jest to ze caly czas powtarzam, ze chcialabym urodzic wczesniej, i zeby dzidek byl nie za wielkich rozmiarow, a wszechswiat slucha, mowisz masz:sorry2: musze szybko zmienic tor moich mysli:-p Do tego w pn o 7rano mam siedziec w samolocie do Polski:happy2:, i chyba sie troche boje, wlasciwie nie troche:no: Ja nie chce jak ta babka z artykulu Joasi:no:, te darmowe bilety mnie nie przekonuja:-p
No dobra koniec moich lamentow:tak:

Labamba musisz zmienic tor myslenia, ja czesem mam takie mysli ze juz bym chciala urodzic, a potem tak sobie mysle co ja glupia gadam, przeciez nie chce urodzic wczesniaka, wiadomo ze najlepiej urodzic juz i zeby juz byl chociaz ten 37tydz.a tu sie jeszcze trzeba pomeczyc. Ja juz tez zmieniam myslenie:)
A Ty sie oszczedzaj koniecznie!!!

Witam porannie, przed praca oczywiscie:sorry2:
Ja kibicowalam Adamkowi i udalo sie:-) Golota troche pajacowal, strugal bohatera i dostal wkoncu:tak:

nio i dostal dziadek Gołota:)ale to bylo do przewidzenia, jego czasy minely i czas sie wycofac z twarzą

Witam Dziewczyny :)

Przez to przestawienie czasu to już o 6 bym mogła wstać ale po co wstawać jak cały dom w niedziele do późna śpi i bym tylko się nudziła hyhyhy :-)
Ide teraz dalej sobie lerzakować i cieszyć się wolnymi chwilami pod kołderką z moim M :tak: wkońcu ma wolne.....

Miłego dnia Ciężaróweczki :-)

Kobieta w 17 tc trafia o 12 w poludnie do jednego z lepszych (teraz mam watpliwosci) szpitali w Poznaniu, 3 lekarzy stwierdza przykry fakt, dostaje 3 tabletki na wywolanie a o 20 stiwerdzają ze im się NIE CHCE czekać..rodzi sama w pokoju i zanosi im to maleństwo na rece... po 7 dniach otrzymuje wypis w którym jest napisane że urodzila 3cm malenstwo w 10 tygodniu ( a histopatolog z innego szpitala podaje 10 cm i 17 tydz ) i jeszcze wydanie ciałka po wiekiej aferze nastepuje po 11 dniach ...
nie wiem co ten szpital chciał zataić ... może statystyki poprawić o ktorych moglysmy tu w raporcie przeczytać :no::no:
Przepraszam jeśli którąś z Was zmartwiłam tym opisem - starałam się najmniej szczeg. podawać ale jakoś też nakreślić obraz.
Strasznie mnie to wczoraj wkurzyło bo nie dość ze człowiek spotyka tragedia to jeszcze takie traktowanie :no:
Historią jest o wiele bardziej straszna i pewnie skonczy się w sądzię - to jest cywilizowany kraj ??:wściekła/y::wściekła/y:

Straszne....:-( to co przeszła - koszmar :-( Bardzo jej współczuje.

cześć kobietki
a ja tam się cieszę z tej zmiany czasu bo ostatnio ciągle wyspana budziłam się już 6-7 rano i tak koczowałam do tej 8 bo głupio wstawać jak ciemno na dworze a się nie musi:sorry2:

Roxeen smutna historia a tym bardziej żal nad naszymi szpitalami wiem że to nie norma ale w obecnych czasach żeby tak ludzi traktować to przegięcie ja bym to gdzieś zgłosiła:-(

Kupiłam dziś wełnianą sukienkę w c&a za 59zł i już mam w czym iść 1listopada bardzo mi się podoba zwłaszcza z przodu i z tyłu bo z boku wyglądam jakbym piłkę połknęła, ale co tam dowartościowałam się a wiadomo święto świętem ale dalsza rodzinka z którą się przy grobie dziadka zawsze spotykamy nie będzie mnie potem obgadywać, hehe tzn na pewno będzie no ale przynajmniej w dresach nie wystapie, oby było ładnie bo moja wyjściowa kurtka się nie dopina:sorry2:

m dziś robi obiad... tosty z serem i pieczarkami...:sorry2:

co do boksu... tak czułam... Gołota się zgrywał ale ruszał sie strasznie jak słoń... brawo Adamek!:-D

znalazłam płytę mozarta i słuchałam w aucie ale nie powiem żeby moja dzidzia jakoś specjalnie słuchała więc chyba nie będę się tym więcej katować;)

Witam z rana:tak:
Strasznie jestem niewyspana:zawstydzona/y:, do 2 bolał mnie brzuch:zawstydzona/y: W dodatku wydawało mi się, że słyszę myszy (niedawno znalazłam martwą obok kuchni:no:) Z rana w mojego syna wstąpił demon i wrzeszczał ponad godz, a wszystko przez bluzeczkę:cool: Teraz nic mi się nie chcę, a jeszcze spakować się muszę:happy2: Taka jestem dzisiaj optymistyczna:sorry2:
Co do smutnych historii, jak widać zdarzają się wszędzie, c'est la vie:zawstydzona/y: Moja koleżanka popadła w paranoję i robi jakieś ołtarzyki, pali świeczki, zrobili jakieś zdjęcia temu dziecku, założyli bloga i jakieś filmy na you tube:no: I oglądając to wszystko jeszcze bardziej się pogrąża:zawstydzona/y:

Witam Was dziewczyny południową porą:blink: Ja zaraz mykam na spacerek może mi szybciej zleci ten samotnie spędzony kolejny weekend:baffled:. Maluszek się niesamowicie ostatnio rusza w brzuszku, aż wczoraj to się zastanawiałam czy on wogóle śpi :-):oo: Hehe..Coraz odważniejsze te ruchy :wink:
Życzę Wam kochane Miłego niedzielnego popołudnia Napiszę do Was przed wieczorem;-):happy:

reklama
Spałam dziś 12h i tylko raz obudziłam się na siusiu :szok::szok::szok:
Boję się, że się przyzwyczaję i potem będę miała problem ze wstawaniem co 2 godziny...

Labamba - wczoraj wyczytałam w "ciąża i poród", że bardzo dobrym sposobem na odróżnienie skurczy niegroźnych od takich porodowych jest właśnie ciepła kąpiel (ale nie za ciepła i nie za długa), w trakcie której te niegroźne mają ustąpić a porodowe nasilić się. Jest to szczególnie ważne pod koniec ciąży kiedy występują skurcze przepowiadające, żeby nie zaczynać paniki za każdym razem...
Trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze i podróż bez stresów żadnych.

Do góry