reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Cześć Dziewczyny,ja już w Polska:-)
Lot super,Szym grzeczny a i dzidziol w brzucholu poprawnie się zachowywał:-)
Podrzemaliśmy troszkę,a teraz czekam na obiadek jak mi pod nos podadzą:-)Ale życie:-D
Jutro jadę wreszcie zdjąć moje szable z zębów, a w czw usg3d:-p:-):-):-)
Miłego tygodnia stycznióweczki:tak:

reklama
z rodzina przewaznie najlepiej wychodzi sie na zdjeciach;-)

nie będe oryginalna.... i to tak żeby można było odciąć:-p:-D

Ja też mam termin na 22 stycznia, to już mój trzeci dzidziuś:))

Witaj

jolcia ja mam wrażenie ze mój Staś szaleju tam sie napił i się tłucze cały czas, a moze ma juz mniej miejsca i bardziej go czuję. Jedno jest pewne - jeśli będzie dokazywał w tych samych godzinach co jest aktywny teraz to mam przerąbane:)

Oj to prawda, nocny marek mi się szykuje:-p nie da pospać mamusi:-p

Cześć Dziewczyny,ja już w Polska:-)
Lot super,Szym grzeczny a i dzidziol w brzucholu poprawnie się zachowywał:-)
Podrzemaliśmy troszkę,a teraz czekam na obiadek jak mi pod nos podadzą:-)Ale życie:-D
Jutro jadę wreszcie zdjąć moje szable z zębów, a w czw usg3d:-p:-):-):-)
Miłego tygodnia stycznióweczki:tak:

Udanej wizyty na ojczystej ziemi:-D:-D:-D

Dziewczyny, które glukozy nie miały: ja tez miałam cukry na czczo w normie i nadal mam, w moczu cukrów nie miałam (bo to juz by było baaardzo zaawansowane stadium) a mimo to mam cukrzycę ciążową stwierdzoną. W rodzinie przypadków cukrzycy nie ma, więc żadnych wskazań nie było. Całe szczęście, że robią to obciążenie glukozą obowiązkowo, bo inaczej by dziecko cierpiało i nie wiadomo jakie wady mogłoby mieć przy niekontrolowanej cukrzycy...:no:

a mi w szpitalu ostatnio pobrali krew a nie uprzedzili,że mam być na czczo. więc ja z samego rana najadłam się czekolady :zawstydzona/y: później przyszły tak straszne wyniki ,że lekarz prowadzący odrazu kazał je powtorzyć i dał skierowanie na następny dzień na tą glukoze na 14-ą..:-D Na szczęście wyniki przyszły troche wcześniej,bo o 13-ej, okazało się że cukier jest jak najbardziej prawidłowy i nie muszę tej glukozy robić.. czyli nie mam podstaw,zeby sie martwić i nie ufać facetowi,który ma prawie 30-letnie doświadczenie w opiece nad ciężarnymi. Widze ze w moim mieście preferują styl europejski :-D i nie ganiają na glukoze bez przyczyny :-D Niby lepiej dmuchać na zimne,ale jakoś nie jest mi smutno,że nie musiałam tego obrzydlistwa pić ;-)

Kuroslaw nie jestem ekspertem. W kazdym razie nawet jesli w normie, moim zdaniem, zalezy jeszcze blizej ktorej granicy jest wynik, czy dolnej, czy gornej.
Przykladowo, jesli max jest 100, a Tobie wychodzi 99, to raczej wskazanie do takiego badania jest.

kurcze,w takim razie już zaczelam sie martwić.. :confused: myśle,że moja lekarka nie jest aż tak głupia,żeby tak po prostu nie skierować mnie na to badanie..

Mój gin mówi że teraz jest to badanie obowiązkowe wiec w sumie dziwię się że nie wszystkie co są w Polsce na to idą bo w końcu obowiązkowe czy nie obowiązkowe czy ci co wysyłają przesadzają czy ci co nie wysyłają olewają sprawę?

Mnie w piątek czeka badanie na paciorkowa też teraz podobno jest obowiązkowe :sorry2:

Mój gin mówi że teraz jest to badanie obowiązkowe wiec w sumie dziwię się że nie wszystkie co są w Polsce na to idą bo w końcu obowiązkowe czy nie obowiązkowe czy ci co wysyłają przesadzają czy ci co nie wysyłają olewają sprawę?

Mnie w piątek czeka badanie na paciorkowa też teraz podobno jest obowiązkowe :sorry2:
a jak wyglada badanie na paciorkowca ?

paula przestan sie nakrecac niepotrzebnie. Zaufaj swojej lekarce. Na pewno wie co robi. Nie daj sie zwariowac temu, co pisza inne dziewczyny.
Dzis ktoras napisala, ze kobieta w szkole rodzenia, powiedziala, zeby forum nie czytac i na nie nie wchodzic:-)

reklama
paula przestan sie nakrecac niepotrzebnie. Zaufaj swojej lekarce. Na pewno wie co robi. Nie daj sie zwariowac temu, co pisza inne dziewczyny.
Dzis ktoras napisala, ze kobieta w szkole rodzenia, powiedziala, zeby forum nie czytac i na nie nie wchodzic:-)

:-):-):-)
________
labamba - witaj na polskej ziemi :-)

Do góry