reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Cześć mamuśki :-)

Wpadam tylko na chwilkę, bo niestety chatka z każdego kąta krzyczy 'wysprzątaj mnie' ... i dzisiaj już mnie ta przyjemność nie ominie :-(sterta prasowania powoli zajmuje już pół pokoju małej :szok: a jeszcze trzeba jakieś ciacha wrzucić do piekarnika, bo po południu wpadają goście ...

Dorciaa, mówisz, że macie worki sako w szkole rodzenia ... myślisz, że taki worek nadawałby się do karmienia ??? ... niestety w pokoju małej nie bardzo mam miejsce, żeby wstawić jakiś większy fotel i zastanawiam się nad workiem ... nie wygląda to stabilnie, ale zawsze jest na czym złożyć szanowne 4 litery ;-)

Sylwia100, oszczędzaj się kochana ile możesz ... najważniejsze, że nawet gin mówi, że jest lepiej niż było :tak: Ja też się nie mogę doczekać szczegółowego usg ... mam 9 listopada :laugh2:

Jeśli chodzi o becikowe, to czytałam ostatnio artykuł, że przepisy są mocno niedoprecyzowane i w przypadku kobiet będących już w zaawansowanej ciąży w dniu wejścia przepisów w życie, tj. 1.11.09, ma wystarczyć zaświadczenie, że przebywają pod opieką lekarską właśnie od 1.11.09 ... ale wiadomo ... wszytsko będzie zależało od interpretacji :confused2:

Beti81, u mnie na razie +7 ... chociaż po weekendzie u teściów mogło się co nieco odłożyć do 'zapasów' ;-)

ania98765, super, że wesele się udało ... i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO dla Zuzi :-):-):-)

Patrysia86, strasznie mi przykro, że z szyjką tak się pogorszyło. Trzymam kciuki za Ciebie i Alanka !!!
Postaraj się myśleć pozytywnie :tak: Dominiś to mądry chłopak ... na pewno zrozumie, że musisz więcej odpoczywać dla dobra braciszka.
Trzymaj się cieplutko i koniecznie dawaj znać, co u Was !!!

agagam, z tą zazdrością, to nawet nie zauważysz, jak się odmieni ... w końcu pierwsza masz termin i pewnie to my z wielką zazdrością będziemy oglądać zdjęcia Twojej ślicznej córci :tak:
a M postaraj się zrozumieć ... wbrew pozorom faceci też mają czasem 'uczucia' i muszą najzwyczajniej po babsku się wygadać i ponarzekać ;-)

Jolcia7777, bardzo dobrze rozumiem Twoje cyckowe problemy :zawstydzona/y: Ja teraz potrzebuję 75 G ... w swoją ukochaną Felinę też już się nie mieszczę :no: ale znalazłam super staniki firmy Anita ... mają bardzo duży wybór ciążowych i do karmienia
Anita - Unique Body Wear
Boję się trochę kupować przez net, ale w przyszłym tyg ruszam na poszukiwanie do sklepów ... jak nie znajdę, to chyba zaryzykuję i zamówię ;-)

Miłego dzionka laseczki ;-)

reklama
Witajcie laseczki:-D
Jak czytałam posty, to miałam tyle do napisać i.... wyleciało mi z głowy:-p Chyba będe robić sobie jakieś notatki na kartce:-pAle spróbuje sobie przypomnieć

Tak na pocieszenie dla laseczek, które muszą lezeć, że już niedługo to będziemy tęsknić za leżeniem i zatęsknicie za czasami, gdy ktoś nam nie pozwoli z łóżka wyjść. Wiem, marne pocieszenie, ale zawsze coś:-p:rofl2:

A jak wogule wygląda badanie długości szyjki macicy. Bo mi od początku ciązy ginka nic na ten temat nie mówiła. I zastanawiam się, czy nie mówiła, bo wszysko jest ok, czy też nie badała mnie pod tym względem:confused: Na następnej wizycie musze się spytać, ale to dopiero będzie za 2 tygodnie

Waga- u mnie już +12 kg, a czuje się jakby mi przybyło dwa razy tyle:-)

Co do mężów, to nie chce za wcześnie swojego chwalić, bo różnie bywało. Raz lepiej, raz gorzej, jak to w życiu, ale ostatnio to ktoś mi chłopa chyba podmienił:rofl2::rofl2::rofl2: Wszystko robi sam, mi praktycznie nie pozwala niczego dotknąć, chodzi koło mnie jak koło jajka i dogadza jak tylko może:rofl2: Ciekawe, jak długo tak wytrzyna:-D
Prawde mówiąc to ja też jakaś jestem ostatnio ugodowa. Co on zaproponuje to ja na wszystko się zgadzam:-p aż nie mogę siebie poznać, bo przeważnie to ja byłam tą co miała ostatnie słowo do powiedzenia, a teraz pozostawiłam wszystkie decyzje w jego rękach i dobrze mi z tym. A chłop teraz pewnie czuje się doceniony i stara się jak może:rofl2::-D:-D:-D
Ale jak idzie na zakupy, to musi mieć wszystko na kartce spisane;-):rofl2:

a ja swojego w żaden sposób nie mogę do dentysty zaciągnąć! duży chłop a boi się jak mała dziewczynka :no::no::no::no: praktycznie co wieczór musze wysłuchiwać marudzenia jak go strasznie ząb boli,a jak w końcu mówie "to cie umowie do swojego dentysty" to krzyczy,żebym nawet nie próbowała,bo i tak nie pójdzie. :no: głupi jak but!

Ja swojego zaprowadziłam, jak już tydzień nie spał po nocach z bólu i sam wtedy prosił zebym go zarejestrowała i z nim poszła:-D
Poza tym z każdym lekarzem tak jest.... już od miesiąca słysze, że boli go nadgarstek, a do lekarza i tak nie pójdzie, chyba, że już ręką nie będzie mógł ruszyć.... gorzej niż z małym dzieckiem:rofl2::-D

quote=Jolcia7777;4385002.

Do dziewczyn z dużym biustem.
W ciązy biust mi się powiększył o 2 numery. Aktualnie mam rozmiar 75 H. Duzy problem był ze znaleziemiem wygodnego stanika, bo róznica miedzy jedna piersią a druga to numer ;-). Zawsze mogłam w tym temacie liczyc na Felinę.
No ale nie tym razem, gdyz Felina aż takich dużych nie robi jeśli chodzi o staniki do karmienia.
Chcę znależć cos bardzo wygodnego (w czym można spać) oraz stabilnego (to duże ciężary są - a będą wieksze).

Ma któras z Was ma podobne problemy? I czy może coś polecić?

[
Ja mam DD, w porywach E (zależy od firmy), ale najchętniej chodziłabym bez stanika, bo mi każdy ostatnio uwiera pod biustem i przeszkadza, ale niestety się nie da, bo jak te piłki zaczną się merdać na prawo i lewo to oczy jeszcze komuś powybijam, a poza tym potem będą brzydko wyglądały, jak przyzwyczją się do takiego luzu:-p:rofl2: Ale w nocy to ja zawsze spałam bez.
Poza tym najchętniej też chodziłabym bez majtek, bo mnie cisną pod brzuszkiem, mimo iż są w większyum rozmiarze:-p

A mi sie dzisiaj śniło, że sobie Małego wyjęłąm z brzucha i z nim gadałam (bardzo inteligentny chłopak!) a potem go z powrotem wsadziłam (za jego zgodą oczywiście), coby sie "donosił" jeszcze. Jak poród będzie wyglądał tak jak w moim śnie to lux!

A mi dziś się sniło, że urodziłam dzidziusia, który miał bardzo długie nogi i wszystkie śpioszki były na niego za małe.:-D

JoL, fajny pomysł z tym workiem, Bo ja też mam mały pokoik i zmieszczenie fotela to będzie graniczyło z cudem. Tylko patrzyłam na rozmiary tych worków na allegro i wymiary są bardzo zbliżone do wymiarów fotela. Także, ja chyba nadal szukam czegoś mniejszeg. Jak będziesz miała jakiś pomysł, to daj znać:-)

Ale się rozpisałam.
A teraz już zmykam, bo znowu się umówiłam na kawke z koleżanką:-D

Ostatnia edycja:
Ja też się zastanawiam czy ginka mi badała długość szyjki macicy:eek: Przy każdej wizycie wkłada wziernik ale po co to ja nie wiem:confused: potem go wyciąga i wkłąda palce w rękawiczkach oczywiście:-) zawsze tylko mi pokazuje jak wysoko już jest macica, np. miesiąc temu mówiła, że macica jest już prawie na wysokości pępka i że wszystko ok. Też się jej muszę spytać o co chodzi:tak:

Patrysiu... nie martw sie!!! wiem co czujesz...
Ja mam problemy z szyjka od 22tc:zawstydzona/y: Miałam lezec w szpitalu, ale własnie nie miałam co z córka zrobic..., a przeciez ma dopiero 16 miesiecy:zawstydzona/y: Wiec jakos musimy sobie radzic, mała na szczescie potrafi sie sama soba zajac...
Ale wierze, ze jakos wytrwamy do konca szczesliwie:tak:Leze jak tylko sie da, czesto nie robiłam obiadów, nie sprzatałam, jak najwiecej lezałam, a czas na nie lezenie poswiecałam dla córci, juz jakos 2 miesiace tak ciagniemy na podtrzymaniu:tak: Najwazniejsze, to sie zwątpic i wierzyc, ze bedzie wszystko dobrze... dla dobra maluszka:tak::tak::tak: Powodzenia!!!

Ja też się zastanawiam czy ginka mi badała długość szyjki macicy:eek: Przy każdej wizycie wkłada wziernik ale po co to ja nie wiem:confused: potem go wyciąga i wkłąda palce w rękawiczkach oczywiście:-) zawsze tylko mi pokazuje jak wysoko już jest macica, np. miesiąc temu mówiła, że macica jest już prawie na wysokości pępka i że wszystko ok. Też się jej muszę spytać o co chodzi:tak:

To identycznie jak moja, tylko ona nie używała wziernika przez ostatnie 2 wizyty, tylko paluchy pchała i mówi jak wysoko jest macica:-D :rofl2: A może wysokość na której jest macica, ma coś współnego z długością szyjki?

Patrysiu trzymam kciuki aby się polepszyło:tak: Wyleż się kochana ile się da.:tak:
Ja mam dzisiaj cały dzień skurcze , pierwszy raz tak co chwilę aż Nospę wzięlam bo się przestraszyłam. Dodatkowo jechałam jako pasażer prawie byłby wypadek i po hamulcach i dzidzia się troszkę pogniotła :-( ale już nie boli więc mam nadzieję że ok.

Dziewczyny mam prośbę do Was!!!
Muszę zrobić projekt
ZAPROJEKTOWAĆ COŚ CZEGO NIE MA...
Ma być to coś mechanicznego... Koleżanka np wymyslila kosiarkorower!!
A ja nie mam pomysłu :-(
Bardzo proszę Was o pomoc :tak:
Może przyjdzie coś której do głowy!!!! :wink:
Ja nie mam pomysłu... Jestem o tak zielona :eek:
Każdy pomysł na wagę złota!!!
Wiem, że na Was liczyć można!!!! :tak::-):*

Uważam że te statystyki i tak troszkę kłamią. Bo nikt nie patrzy na fakt, że jednak w woj. wielkopolskim jest dosyć spore zaludnienie. Jest też spore bezrobocie więc pewnie wiele kobiet nie dba o siebie tak jak my. Statystyka obejmowała przecież, że procentowo w tym województwie w stosunku do całej polski było najwięcej przykrych historii. Ale nie zostało policzone ile stosunkowo w każdym województwie było wypadków na ilość kobiet w ciąży. To mogło by dać troszkę inny obraz sytuacji. Mam nadzieje, że ktoś zrozumiał. Po prostu logiczne jest, że tam gdzie jest więcej ludzi, będzie też więcej wypadków.
W woj. zachodniopomorskim kobiet jest 870 319,a w woj. wielkopolskim 1 744 127. (źródło Wikipedia)
Obserwuje coś takiego na allegro. Dosyć sporo sprzedających właśnie to woj. wielkopolskie. W moim województwie praktycznie zwykle nic się nie dzieje.
Na wstępie przypomnę, że ja też z Wielkopolski. :-)
Bo my obrotne i gospodarne dziewczyny z Wielkopolski to może stąd ta aktywnośc na allegro. :-D
Co do statystyk - przypominam, że Wielkopolska była na III miejscu, śląskie pierwsze, drugie nie pamiętam.
Niestety jednak moja poprzednia historia też może do statysyki dołączyć. Spaprali mi porod na Inflanckiej w Poznaniu, rzadziej wymieniany szpital do porodów ale tam wlasnie pracowała moja lekarka. :wściekła/y: Jakos wole tego już nie wspominać ale Klara!! absoolutnie ja nie mam ci za złe. Wręcz ciekawi mnie ta historia, moja też nie była ciekawa i już ją tu opowiadalam. Dlatego tak non stop wracam do tematu i przestrzaegam i trzymam kciuki aby każda nosila maleństwo pod serce jak najdłużej.
Uważam, że lepiej wiedzieć - wiem ,ze nasze historie przerażają niektóre dziewczyny. My je opowiadamy nie aby was straszyć. Ja gdybym więcej wiedziala 16 lat temu o ciązy i o porodzie moze syn nie byłby niepełnosprawny bo mogłabym być partnerem dla lekarki, mogłabym bardzeij domagać sie informowania mnie, może nie dałabym doprowadzić do takiej sytuacji.
Naprawdę wiedza nie boli, więc nie bójcie sie tylko czerpcie z naszej smutnej przeszłości - oby takich problemów bylo jak najmniej.

WITAM.
Kochane jestem bardzo smutna:-(Ale najpierw z dobrych wieści to to ze synek zdrowo się rozwija :-)waży 1131 :tak:No ale to na tyle z dobrych wieści bo mojemu dziecku śpieszy się na świat jest ułożony główka i już napiera i z tąd te bóle pochwy krzyża niekiedy twardnienie brzuszka:-(moja szyjka nie jest ciekawa musze leżeć i za 2 tygodnie czyli 9 listopada kolejne badanie szyjki i jeśli sie nie poprawi to musze iść leżec na patologie i mojemu dziecku podadzą sterydy:-(gin powiedział ze na szew jest za późno(nie wiem do końca o co chodzi z tym szwem):eek:mam zapisane leki które musze brać 3x1 co osiem godzin nazwa SCOPOLAN czy ktoś je już brał:eek:nie moge już się tak zajmować dzieckiem nic dźwigać dużo odpoczywać ale wiadomo jak to jest mieć 2 latka w domu:-(nastraszył mnie że jak się niepoprawi to może dojść do porodu a ja przecież jestem w 29 tc to za szybko ja nie chce:no::-(w nocy bolał brzuszek jak na @ jak chodze koli mnie w pochwie jestem zdołowana nawet się popłakałam ginowi jak robił usg szyjki:-(z tego co mówi że szyjka lepiej wyglada na usg ale ginekologicznie nie jest dobrze co nawet 2 razy badał i sam był nieciekawy z miny i tak poważnie mówił że emocje puściła co się popłakałam :-(ja nie mam nic do szpitala jestem nieprzygotowana jeszcze nie teraz niech dzidziuś się rozwija ja niechce aby podawano mu sterydy :-(nie mam humoru boje się każdego ruchu:-(nie spałam prawie całej nocy:-(nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim:-(

Patrysia, tylko spokojnie, proszę cie. Porozmawiaj z mężem, zorganizujcie jakoś pomoc dla ciebie. Wszystko będzie dobrze ale naprawdę potrzebujesz pomocy do malego.
Przede wszystkim myśl pozytywnie, pięknie napisała ci agagsm zobacz ile czasu daje rade się oszczędzać ;-)

Dołączam poza tym do grona konających z gorąca :wściekła/y::wściekła/y:
Naprawdę szok, w dzień w nocy ciągle mi gorąco. Dzis awanture zrobiłam niejedną o to... gotuję się!!! :-D

reklama
Dziewczyny mam prośbę do Was!!!
Muszę zrobić projekt
ZAPROJEKTOWAĆ COŚ CZEGO NIE MA...
Ma być to coś mechanicznego... Koleżanka np wymyslila kosiarkorower!!
A ja nie mam pomysłu :-(
Bardzo proszę Was o pomoc :tak:
Może przyjdzie coś której do głowy!!!! :wink:
Ja nie mam pomysłu... Jestem o tak zielona :eek:
Każdy pomysł na wagę złota!!!
Wiem, że na Was liczyć można!!!! :tak::-):*

O kurde ale fajne zadanie:-)
To moze odkurzaczotoster?
Jak cos wymyslisz i narysujesz pochwal sie-ciekawa jestem tego projektu:-)

Do góry