reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Paulinka tez juz odpadła, a ja zaraz mykam do wanny:tak::tak:Ciekawe o której mój P. wróci..., ale podziwiam go, ze mu sie tak chce robic, ale widac, ze mu zalezy, zebysmy w koncu spokoju zaznali:tak:

Macy, bo Agatka to sliczne imię:-) Ja sobie uswiadomiłam, ze u nas to jak u Młynarskich... 2 córy: Paulina i Agata:-D

JoL... ale pokoik to narazie nic specjalnego, z reszta narazie bedzie tylko Pauliny, Agatka zostanie z nami póki nie zacznie spac w nocy:tak:Ale fotki na pewno jakies wrzuce, juz nie umiem sie dczekac kiedy bede mogła to zrobic:-D

reklama
no to ja już zmykam, szybki prysznic, potem M jak miłość i do łóżeczka. Jutro musze rano wstać, bo rodzinka mojego m. przyjeżdża w odwiedziny,wrr... dobrze, że tylko na chwile:-p
miłego wieczorku:-D:-D:-D

Asiowo gratuluje ukonczenia uczelni!
Masz to z glowy:):-)

Golanda, poważnie 10 pralek :szok::szok::szok: czy też Ci, tak jak Pauli, lekko matematyka zaszwankowała :-pu mnie 2 niepełne ... a została tylko pościel i pieluchy :eek:coś ubogo wyposażone to moje dziecię;-)

Golanda pewnie jakąś małą pralkę ma.;-) Ja poprałam wszystko oprócz pościeli, ale na pewno nie było tego aż tyle, a ubranek trochę się uzbierało.

Jol tak jak napisalam Macy mam małą pralke bo na 4kg, nastepna bedzie juz na 6:)
A poza tym to byly ubranka nie tylko na te pierwsze tygodnie, tylko w rozmiarze 56-74, wiec tak na pare miesiecy, bo takie wzielam od siostry juz na zas, a potem z dzieckiem bede miec jeszcze mniej czasu i ochoty wiec postanowilam poprac juz teraz. W dodatku byly tam 2 kocyki, posciel, no a przede wszystkim to co zajmuje mega duzo miejsca czyli 6 spiworków bo moja mama ciagle kupuje jak jej cos w oko wpadnie:)Same ubranka bez spiworków, na wielkosc 56-62 to 2 pralki!wiec spokojnie!:tak:

O mamo 10 pralek to masakra, ja mialam 4 i wydaje mi sie ze duzo za duzo:tak: Jutro kolejne zajecia w szkole rodzenia, bedzie o karmieniu piersia:-) A za tydzien ostatnie i wycieczka pomporodowce:-) Na dzis chyba to tyle bo trzeba wieczor z mezem spedzic:tak:
Przespanych nocy wam zycze i kolorowych snow:-)

Jola oby to byla pierwsza przespana noc od 3 tyg.Bo juz mnie to na prawde meczy:(:-:)wściekła/y::no::crazy:

Ja już po kąpieli.. Dalej kiepsko się czuję

Joasia ja już nie wsiadam do samochodu! Po tym jak ostatnio w głowie mi się kręciło, robiło słabo już nie ryzykuję... No chyba, że się poprawi :tak: Tylko co zrobię jak nie będzie miał mnie kto gdzieś podwieźć?? :-( Jakoś to będzie!!

Macy nie denerwuj się! Nie warto!! :tak: Na pewno nie urodzisz do następnej wizyty!! :tak:

Paulinaa
mi nogi puchną jak cholera... Zresztą nie tylko nogi! Wystarczy krótki spacerek, albo choćby siedzenie i prasowanie przez godzinę... Po kąpieli jak mąż jest, to masuje:tak: O ile nie ma fochów :-D Po nocy schodzi opuchlizna zazwyczaj :tak: Ale czasami niestety bywa tak, że butów nie mogę założyć...
Zdrówka Ci życzę!! Wyrzuć w końcu to choróbsko z siebie!! :*

Kubiaczka no niestety taki los matek polek:-D:-D:-D

Paula3 będziesz miała z kim chodzić na dyskoteki!! Przed 30 się jeszcze wyszalejesz :-D:-D:-D

Asiowo ja też chcę już dyplom... Wątpię, że uda mi się obronić w terminie :-( W marcu mam obronę inż, a w lipcu mgr... Od marca chciałam też iść na podyplomowe BHP ale wątpię, że mi się uda... :-( Ile bym dała, żeby mieć to za sobą... :tak:

Jakoś dziwnie brzuszek mnie boli... Tak okresowo, ale mocniej niż na okres... Jak pomyślę, że wtedy narzekałam, to aż się sobie dziwię... :tak:
W nocy wczoraj miałam też takie bóle i później sny takie, że aż spocona i zapłakana się obudziłam... Śniło mi się, że rodziłam, nagle zasłabłam, a później to już tylko widziałam moją ostatnią drogę...Straszne to było :-(Zaczynam coraz bardziej bać się porodu:-( Mam nadzieję, że jakoś to będzie :sorry:
U nas teraz przy porodzie nie może być osoby towarzyszącej :-( Przez te cholerną grypę!! Mam nadzieję, że do czasu porodu to minie... :tak:

Spokojnej nocy Wam życzę!! Dobranoc :*

mam nadzieje ze do stycznia to sie zmieni bo jakos sobie nie wyobrazam rodzic bez meza.

Dziewczyny a jak wasze samopoczucie i jak z poruszaniem sie bo mi to coraz gorzej idzie czasem ruszam sie jak schoreowana emerytka...ale buty se sama zawiaze i zapne skarpetki zaloze....Heh ostatnio porwalam sie na wysokie wody i stwierdzilam ze se wygole"TaM" no i no i sie na gimnastykowalam czesc wygolilam reszte co sie nie dalo nozyczkami i probuje dalej a tu ni huhu nie da rady no i taka niedogolona musialam na drugi dzien do gina isc i sie razem z moim ginem nabijalismy ze teraz to nie ma co tylko po porodzie....wyrozumialy facet a mi tak wstyd było....

a ja już leżałam,ale malutka zaczęła dawać jakieś dziwnie mocne kopniaki, zachciało mi się siku,poszłam do toalety i jakiś wielki kawał śluzu ze mnie wyleciał :szok::szok::szok::szok: a teraz w pochwie mnie gdzieś kuje, ale to już chyba z wrażenia..
no i jakieś głupie głosy w mojej podświadomości każą mi myśleć,że to czop śluzowy:-( przeczytałam,że może wylecieć nawet 3-4tygodnie przed porodem,ale u mnie dopiero 32tc .brrrrr...nie myślę o tym.idę się przytulić do D. i zasnąć.
ojej paula:szok:, ja to chyba ze strachu bym juz w szpitalu była, twarda jesteś:eek:

Melduje, ze nadrobilam ale odpisac nie mam weny:zawstydzona/y: Kiepski dzien mialam, wczoraj poslizgnelam sie i chyba cos sobie naciagnelam w pachwinie, w nocy nie moglam sie ruszyc a dzis caly dzien chodzilam jak kaczka:no:
Pierniki skonczone, jutro wkleje fotki i przepis:tak:
Gratuluje dobrych wiadomosci z wizyt:-)

Wróciłam od ginekologa - wszystko u u mnie w porządku. Dzidzia juz duża waży 1,8 kg i leży sobie główką w dół. Pytałam lekarki o te moje bóle w miednicy - powiedziała, że widocznie dziecko uciska na jakiś nerw, bo ginekologicznie jest wszystko ok. Termin porodu nadal na 30.01.2010. Przytyłam już 15 kg. Obym tylko na +20 się zatrzymała....

Miałam też dzisiaj zajęcia z mężem w szkole rodzenia z kąpieli dziecka - jestem juz coraz mądrzejsza :) Jutro zajęcia z pediatrą, w czwartek z połogu noi koniec. Listopad zleciał, nawet nie wiem kiedy.

reklama
Witam i ....żegnam. Wszystko przeczytałam, co naskrobałyście, dobrze, że od 14 l4, bo nike wyrabiam. kolorowych snów i dobrego samopoczucia.:-):tak:

Do góry