reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam Was dziewczynki,
swieta, swieta i po swietach.
Tego nie lubie w swietach, ze cala otoczka swiateczna zaczyna sie miesiac wczesniej, a pozniej to raptem dwa dni. Zlatuje przeszybko.
Przez swieta na wadze +1 kg:-D
Co do ktg to ja nie mialam. Tutaj robi sie chyba po przenoszeniu ciazy.
A jesli chodzi o puchniecie, to na szczescie nie puchne i mam nadzieje, ze mnie to ominie, a jesli juz bede musiala spuchnac, to mysle, ze przed samym porodem.

Pumpkin i ja z niecerpliwoscia czekam na Twoje foteczki z sesji:cool2:

reklama
Witajcie poswiatecznie ;-)

Coz przeziebienie mnie jednak dopadlo... nie wiem, czy to maz mnie zarazil, czy jakis zasmarkaniec na miescie, bo przed swietami duzo jezdzilam i zalatwialam... zreszta niewazne. Najgorsze ze wszystkiego jest to, ze mam chyba brzusio strasznie wysoko i nie dosc, ze drogi oddechowe zawalone, to jeszcze maluszek mnie ciagle uciska i normalnie sie co chwila dusze!!! Myslalam, ze jak rano wstane, to juz bedzie lepiej, a tu kicha :-(
Chyba w koncu zjem tablete, bo mnie juz drugi dzien glowa boli, ze juz nie wytrzymam. Tym razem kawka nic tu nie da...

Porody widze pelna para, ale coz sie dziwic, styczen coraz blizej :-D

Nie wiem, jak u Agbar, mi robia ktg od 30. tygodnia przy kazdej wizycie, czyli co 2 tyg

A co do sesji zdjeciowych: Ja sie robie normalnie coraz mniej fotogeniczna (albo coraz brzydsza :-D)W swieta poprosilam meza, zeby mi pare fotek przy choince cyknal. Potem jak zobaczylam te zdjecia to... :szok::rofl2:

Pumpkin, ciesze sie, ze mialas radosny i wesoly dzionek, nalezalo Ci sie w koncu!, i jak reszta, czekam z niecierpliwoscia na foty :tak:

E-milcia, te +4 to tak jak piszesz nazbieralo sie pewnie w jelitach, a skoro tez puchlas, to przeciez tez masa wody sie nazbierala i to tez przeciez wazy. Zadnego zatrucia sobie nie wkrecaj, liczy sie cisnienie po odpoczynku, a nie po wysilku!

Karoli, u mnie tez +1 i brak puchniecia, wiec te kg to tylko jedzonko w bioderkach niestety ;-)

Milego dzionka, babeczki

Ostatnia edycja:
Witajcie ! Właśnie się zwlokłam z wyra i muszę się znowu za gary brać, jakiś obiad trzeba zjeść. co do ktg mam mieć jutro i drugie 4 stycznia;-)

ehh plaga znikających postów dopadła i mnie;-)napisałam i.... coś kliknęłam że mi strony cofnęło:-D
w każdym razie - wczoraj też puchłam, ale wypiłam szybko 2,5 litra wody i opuchlizna zeszła w ciągu 3 godzin:tak:
Ja KTG będę mieć przy każdej wizycie kontrolnej od 37tygodnia.

No dziewczęta, która dziś na porodówkę się wybiera?;-)

czesc laseczki

ja dzis wreszcie przespalam 6 godzin (to juz sukces) ale za to wstalam o 7 rano taka glodna ze zjadlam 2 kotlety mielone, odsmazane ziemniaczki i kapuste wigilijna;-) heheh obiad mam dzis juz z glowy;-)

Pumpkin antybiotryki biore dopochwowo i to juz drugi raz, najpierw 7 dni (nie pomoglo) teraz kolejna kuracja 10 dniowa.z tym ze ja wlasnie nie wiem jak ty masz miec CC to chyba nie ma szans na zarazenie dzdiolka bo to sa bakterie w szyjce.nie wiem nie znam sie na tym niestety.ja wiemt ylko tyle ze jak sie zaczna skurcze to mam szybko jechac do spzitala (lub jak zaczna wody odchodZic) bo dostane antybiotyk ktory dziala dopieor po 4 godzinach wiec nie moge dojechac na sama koncowke;-)

yol_a czyli co moge sobie pojsc na izbę i poprosi o ktg? ale to chyba musze sciemnic ze mam jakeis skurcze bo takto mnie odesla.

lilka29 moj gin tez nic nie mowil o ktg a u siebie w gabinecie nie ma (panstwowa przychodnia) wiec moze jednak powiem zeby wypisla mi skierowanie.

emilcia jak spuchlas to dodatkowe kiligramy to pewnie woda ktora sie zatzrymala w organizmie. ja ostatnio jak spuchlam to mialam +2kg ale po dwoch dniach zeszlo i waga wrocila do normy.

Święta, święta i po świętach ;-) Produkcja wraca powoli do normy. Ja na razie nie sprawdzam ile przez święta przytyłam. Poczekam parę dni i dopiero. Może mniejszy szok będzie ;-):-D

e_milcia to pewnie przez te świąteczne obżarstwo. Wszystko mocno doprawione szczególnie sola. Dużo herbat i soków, które, tez nie działają zbyt dobrze. Wbrew pozorom picie herbaty też nie jest zbyt dobre. Ja od dwóch dni piję tylko wodę nie gazowaną i od razu jest lepiej. Już przestałam się przejmować i zaczęłam tachać ze sobą butelkę wody niegazowanej, bo przecież zwykle się okazuje, że nikt w domu nie ma.

ps. Dziś 36 tydzień... hurraa :-D

Ostatnia edycja:
Sprawdziłam sobie wagę +1 więc moze nie aż tak źle ale kurcze posuwam się do przodu.... Nie wiem czy to w bioderka czy coś Tymek wziął. ;-)
Na pewno to nie opuchlizna, też nie mam ;-)
Kubiaczka ja też się cieszę z tej 36... niby czas leci a mi już powoli się dłuży... Byle do 4 stycznia - wizyta i ostatnie ustalenia.

Teraz zacznę się intensywniej zajmować kupowaniem ostatnich drobiazgów do pielęgnacji i do szpitala - totalnie czekałam z tym na koniec - więc to chyba już, nie ? :-D

ps. dziewczyny czy wy macie zlecone ktg przed terminem porodu? bo tak sie wlasnie zastanawiam...polozna z ktora chce rodzic kazala mi po swietach przyjsc na ktg ale nie wiem czy musze miec skierowanie czy to juz w ramach "opieki przyt porodzie"?czy jak to jest?wiecie cos na ten temat?
ja jak podjechałam do szpitala miałam bez skierowania , a tak mam u ginekologa ale z tego co wiem jak nie zalecają to nie wszędzie robią

Niech mnie ktoś wygoni do łóżka, bo zamiast spać siedzę na kurniku i naginam w literaki!!! Dobrze, że mi się nie rzuciło na PS3 Call of duty, Uncharted albo inne kochanki mojego m.... ale ja puszczalskich nie lubię i skoro one z waszymi m też pogrywają to ja ich nie tykam!!!! :-)
a myślałam że tylko ja na kurniku ostatnio za długo przesiaduję :zawstydzona/y:

Witam prawie już poświątecznie.
O kurcze ale z Sandra się wyrwala:szok: Który to u Niej tydzień?
Ja właśnie pozbyłam się gości i melduję ze dziś nie udało mi sie urodzic a moze i szkoda bo bym dwie imprezy obskoczyła jednym tortem ( mój M ma dziś urodzinki):tak:
No to teraz czekamy do 01.01.2010:-D
A na wagę dziś weszłam ostatni raz:wściekła/y:
spóźnione wszystkiego najlepszego dla M ;-)

Kacha sto lat sto lat !!! wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i lekkiego miłego porodu;-):-)

a i witam z rana my dziś wyruszamy na jakiś spacerek i muszę wstąpić kupić kółko do fotela od komputera bo się z niego spierniczę i jeszcze mam braki w rzeczach dla dziecka chyba pora je kupić jak nie dziś to jutro

Ostatnia edycja:
beti u nas robią bez problemu np. koleżanka się martwiła bo nie czuła dzidziola i jej od razu zrobili, ja mam iść, ale nie mam skierowania, mam iść na izbę i poprosić o zrobienie.A ściemnić zawsze możesz:tak:;-)
kajawiedz że nie jesteś sama z zakupami ja też zaczynam intensywnie od ;-):-)jutra

reklama
Do góry