reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Witam serdecznie ;-)
Miałam w domu od wczoraj gościa więc troszkę was podczytywałam tylko a dziś od rana nadrobić to szok w ogole.
W kwestii wychowania psów i ras chyba powiedziane zostało wszytsko.

Kaja, a ja myslalam, ze Ty dzis na porodowke, bo rano nic nie pisalas ;-):-)

super wiadomości :-)
dziewczyny jak często macie teraz wizyty?
Bo ja co 2 tygodnie.. Kurcze przez to że na początku miałam ciążę zagrożoną to mi zaczyna brakować miejsca w karcie ciąży! Zostało miejsce na jeden wpis, a co najmniej dwie wizyty jeszcze przede mną :-D

Ja mialam wizyte po zakonczonym 35 tygodniu i teraz mam na 11 stycznia, ale ze znakiem zapytania i wykrzyknikiem jak dotrwam jak to ginka ujela.

:-D

witam:-)hmm ja ostatnio wyczytałam właśnie w niektórych artykułach że właśnie pod koniec ciąży maluszki nie kopią a bardziej się przeciągaja bo i miejsca mają mało a za tym idzie mniej się ruszają(ale mojemu nieprzeszkadza mało miejsca :-p)a właśnie szybsze ruszanie się właśnie zwiastuje poród bo i jak to powiedzieć szykuje sobie dobrą pozycje do porodu i się pchają maluszki w strone szyjki aby wiadomo...tak więc nie to jak mało się rusza a właśnie przed porodem robi sobie "wariacje" w brzuszku no ale ile w tym prawdy sama nie wiem bo mój synek non topa lubi poszalec a jeszcze jestem 2w1:-p

Patrysia kochana Ty mnie strasz, bo ja to mam czasem wrazenie jakby moj mi glowa tunel na dole wiercil:szok:

A ja wyczytałam że wcześniejszy poród jest uwarunkowany gentycznie :tak:Jacyś mądrzy naukowcy po badaniach doszli do takiego wniosku:-) Moja mamusia mnie przenosiła, moja babcia mamę też:tak:Także styczeń mam jak w banku:-)

Morka i Ty tez mnie strasz, bo ja genetycznie tez powinnam jakos juz rodzic. Urodzilam sie 25 dni wczesniej.

Hello
Jestem po ktg, 5 stycznia mam się zgłosić na patologii, i 6 wyciągają dzidzę;-):-)

yol_a a Ty czemu cc??

dziewczyny ja już po wizycie .
główkę Małej na pół palca czuć :szok: łożysko mam stare, ciąża donoszona, skurcze pięknie się malują (chociaż ja je słabo czuję?) i... dziś na porodówkę :szok: śluz mam zaróżowiony i dół brzucha mnie boli..ale nie wiem czy to nie z wrażenia! :no:

paula jak to stare lozysko? jestesmy mniej wiecej w tym samym wieku ciazy. I to chyba 38 tydzien to donoszona?
Zacisnij nozki jeszcze.

Kaja zdam relację w odpowiednim czasie;-)ale kazali przyjść dzień wcześniej rano, przed 10, bo anestezjolog itp.:szok:Boję się:-(
karoli wada wzroku i stan po pierwszym porodzie

Dokładnie !! Niech je ktoś powtrzyma.... paula.... musisz koniecznie? ;-)
no ja nie wiem tu kolejka jest.. :-D
Wlasnie!
Swiete słowa, Wy gródniówki macie pierwszenstwo!:-)
Ja sie słucham wiec jeszcze jestem w 2paku:)hihi
ja tu 3 dni do terminu i nic cisza jak makiem zasiał.. a Wy co? :-D
uspokoic mi sie z tym rodzeniem!!

a tak serio to Gratuluje wszystkim rozpakowanym :)

Dziewczyny powiem tak: chciałabym a boję się;-)
ja tak samo chce ale jak już coś mi pocieknie czy zaczyna boleć lub serduszkuje z M to jakoś mam stracha i już w gowie 10 myśli:cool2:
główkę Małej na pół palca czuć :szok: łożysko mam stare, ciąża donoszona, skurcze pięknie się malują (chociaż ja je słabo czuję?) i... dziś na porodówkę :szok: śluz mam zaróżowiony i dół brzucha mnie boli..ale nie wiem czy to nie z wrażenia! :no:
o jej no to czekamy na wieści:tak:
ej dziewczyny nie pchajcie sie tak z tymi porodami :-D
toz u nas Grudniowe mamuski jeszcze nierozpakowane a Wy nas wyprzedzacie..
nieładnie tak :-D
hehe no tak racja jeszcze czas na grudniówki:-)ale do piątku :-D
Dziewuszki mnie dzis te skurcze bardziej bola niz zawsze:szok:panikuje normalnie:baffled::baffled::baffled:
Paula poczekaj jeszcze troche:tak:
a mnie od przedwczoraj coraz cześciej twardnieje brzuszek i boli jak na @ hmm...

o matko... :)
to będzie kolejna dzidzia, powodzenia i daj znac co i jak

Karoli - jak mogłaś we mnie zwątpić :-D:-D
yol_a - ja będę musiała się stawić około 18.00 dzień przed więc współczuje, że ty już od rana.
W sumie już masz wszystko pewne - data wiadoma, teraz tylko dopakowac torbę, przygotować wszystko na tip top i jechane... :tak: W sumie zazdroszczę ale zanim ty pójdziesz 5 to ja też 4 poznam chyba datę więc... też coś się zarysuje. :tak:

oj napisałam co mi doktor powiedziała- a jest naprawde dobrym lekarzem,wiec jej ufam ;-) sama sie boje, ale powiedziała, że ciąża jest donoszona i że jestem właściwie pod koniec 37tygodnia,a nie w 36. powiedziała też, że jestem w 100% gotowa do porodu, dziecko ma główkę na samym dole (już widać ją nawet), waży 2,7kg więc nie za mało i dziś na 99% urodzę,bo to widać.

paula, tylko czy ty to czujesz? zostajesz w domu do kolejnych sygnałów czy już jedziesz?
nie pozwól sobie niczym przyspieszać... jeśli to naturalnie idzie to ok.
a po czym ona twierdzi, że to koniec 37?

Melduje kochane,ze jestem czytam...nie odpisuje bo poziom agresji mam niebezpiecznie podniesiony....nie przez meza;-)....postaram sie wieczorkiem cos wiecej skrobnac

Pozdrawiam
Gratuluje rozpakowanym
I powodzenia rozpakowywujacym sie:-)

reklama
Do góry