reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

dziewczynki, a ja teraz z innej beczki;-)
co myślicie o połączeniu wątku SMS-y z porodówki i opowieści z porodówki, bo na tym drugim nic się nie dzieje i pewnie wiele z nas o nim zapomina. A tak jakby było 2 w 1 to może byśmy miały więcej relacji:confused:
opowieści chyba się zaczną jak mamusie dojdą do siebie i większość się rozpakuje:tak: a ładować tam smsy to bez sensu jak dla mnie ?
potem te smsy gdzieś można wrzucić na pamiątkę jak się wszystkie rozpakują ale teraz są osobno i wiadomo kto co pisze i nikt nie musi szukać pośród postów ;-)

Roxeen ja też jestem mleczna uwielbiam mleko i nabiał ;-)

Emilia ale mają tupet :shocked2:

reklama
EMILIA no to juz przesada:no:co za ludzie sa na tym świecie:confused:
wracam od gina, młody się nie przekręcił, będzie cc:-:)-:)-(
waży 3200, szyjka miękka, rozwarcie 1cm
humoru nie mam, ryczec mi się chce, nie chcę cc, nie chcę szwów, strasznie sie boje bólu...:zawstydzona/y::-(
ide sobie do później:-(
niesmutaj się bo nie jest tak źle i taki poród ma szwy i taki(no czasami się udaje przy sn ze jest naprawde luksus ale czy masz tą gwarancje?):tak:najwazniejsze że dzidzia zdrowo rośnie:tak:
dziewczynki, a ja teraz z innej beczki;-)
co myślicie o połączeniu wątku SMS-y z porodówki i opowieści z porodówki, bo na tym drugim nic się nie dzieje i pewnie wiele z nas o nim zapomina. A tak jakby było 2 w 1 to może byśmy miały więcej relacji:confused:
ja bym zostawiła tak jak jest bo smsy to smsy a opowieści zaczną się sypać dajmy troche czasu mamusiom;-)

Dorcia, głowa do góry !!! Najważniejsze, że mały zdrowiutki ... a nawet jak się nie obróci i będzie cesarka, to na pewno błyskawicznie się po niej pozbierasz :tak:
Andzia, moja ginka nigdy nie używała wziernika ... a w szpitalu jak położna badała rozwarcie, to władowała palucha prosto w szyjkę a drugą ręką od góry uciskała brzuchol ... AŁĆ !!!
Roxeen, ty uważaj kobieto !!!
Emilia011, pogoń pasożytów !!! powiedz, że Wy już jedliście, olej i idź dalej pokoik urządzać ... co za tupet :wściekła/y:

Ja zmykam na spacerek ... bo od tego siedzenia jakaś noga mi zaczęła mocno z boku brzucha wystawać :-)

Dorciaa główka do góry!! CC to nie koniec świata, ale rozumiem co czujesz, bo ja też bym wolała SN, a nie CC, która na 95% mnie czeka :-(

Mnie też jest smutno i płakać mi się chce w głos!!
Mama pojechała do brata, dała prezenciki ode mnie dla dziewczynek, zadzwoniła do mnie i dała Paulinkę (młodszą), bo musiała cioci podziękować (sama chciała), a Oliwka moja powiedziała, że ona z ciocią rozmawiać nie będzie, jak mama zapytała dlaczego, to powiedziała 'Bo mama mi nie pozwala' :-(
To jest cios w sam środek mojego serca!! Wiedzą jak kocham te dzieciaki, a tu takie coś... Ja rozumiem, że mają focha na mnie (za coś czego nie było), ale żeby dziecku mówić takie coś?!
Pier....na su.a z tej mojej bratowej!! Nienawidzę sz..ty!!
Chętnie bym do niej zadzwoniła, ale gówna się nie rusza, bo jeszcze bardziej śmierdzi!!
Że ten mój brat nic na to nie powiedział...
Boli jak jasna cholera!!! :-:)-:)-(
............... :no: :wściekła/y::-(

Emilia - współczuje, kompletnie ich olewaj - mam nadzieję, że zaraz pojadą.
roxeen - zatem musisz dużo leżec - ale to jeszcze tylko 2 dni i zielone światło ;-)
Dorciaa - wszystko się jescze może zdarzyć a jeśli nie, to CC nie takie straszne, wiele by dało wszystko aby je mieć. Myśl pozytywnie

co do wątków to tak jak większośc, uważam, że opowieści z porodówek się rozwiną i tylko trzeba czasu, a sms to co innego.

Lecę po receptę. Jakbym się nie odzywała, to znaczy że jeżdżę sobie radośnie śpiąca tramwajem w tę i we wtę :-D nawet kawy nie można się napić, bo dostałam tabletki na zbicie ciśnienia...:wściekła/y:

A ja myślałam, ze tylko u nas królują łyżeczki a widać, że są wszędzie :-D Co do wziernika to ja mam wkładany co wizytę a potem paluszki i druga ręka na brzuchu dociska lekko (nie wiem po co) rozwarcie pewnie sprawdza się palcami bo mi ginka ostatnio powiedziała, że główkę już pod palcami czuje. A wziernik to ja nie wiem po co jest wkładany:nerd:

wziernik - żeby sprawdzić czy infekcji żadnych nie ma ;-) paluszkami do środka, żeby wymacać szyjkę.. a paluszki na brzuszek, żeby ocenić "dno macicy" - znaczy się jak wysoko macica jest:tak:

ja bym zostawiła jak jest, bo jak widać nową wiadomość w sms-ach to wiadomo, że nowe dzieciątko się urodziło :-)
a w opowieściach na razie niewiele się dzieje, bo świeżo upieczone mamy pewnie wolą teraz nacieszyć się maleństwami i jestem pewna, że jak ochłoną to nam popiszą co i jak ;-)
też jestem za pozostawieniem oddzielnie tych wątków:tak: łatwiej też będzie przebrnąć potem przez "opowieści" :tak:

co do proszku - w końcu szlafrok i koszulki nocne wrzuciłam do pralki razem ze śpioszkami małego i piorę w "dziecięcym". Jak wyschnie, zapakuję do worka i położę w Pewnym Miejscu gdzie będą czekały na zapakowanie do torby;-)

Dorciaa główka do góry!! CC to nie koniec świata, ale rozumiem co czujesz, bo ja też bym wolała SN, a nie CC, która na 95% mnie czeka :-(

Mnie też jest smutno i płakać mi się chce w głos!!
Mama pojechała do brata, dała prezenciki ode mnie dla dziewczynek, zadzwoniła do mnie i dała Paulinkę (młodszą), bo musiała cioci podziękować (sama chciała), a Oliwka moja powiedziała, że ona z ciocią rozmawiać nie będzie, jak mama zapytała dlaczego, to powiedziała 'Bo mama mi nie pozwala' :-(
To jest cios w sam środek mojego serca!! Wiedzą jak kocham te dzieciaki, a tu takie coś... Ja rozumiem, że mają focha na mnie (za coś czego nie było), ale żeby dziecku mówić takie coś?!
Pier....na su.a z tej mojej bratowej!! Nienawidzę sz..ty!!
Chętnie bym do niej zadzwoniła, ale gówna się nie rusza, bo jeszcze bardziej śmierdzi!!
Że ten mój brat nic na to nie powiedział...
Boli jak jasna cholera!!! :-:)-:)-(
............... :no: :wściekła/y::-(
Emilcia ,no bratowej to tylko pozazdroscic:no:nie rozumiem jak mozna dzieci wciągac w rozgrywki dorosłych:no:

reklama
Do góry