reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Morka - głowa do góry, będzie dobrze. Wiele kobiet z którymi rozmawiałam dałoby dużo za możliwość urodzenia za pomocą CC. Kobieta która rodziła przede mną i z którą leżałam na sali poporodowej mówiła mi, że podczas skurczów krzyczałam "błagam rozetnijcie mi brzuch i wyjmijcie dziecko", ja niestety tego nie pamiętałam. Dlatego myślę,że jesteś w b.komfortowej sytuacji, bo Twój gin. ma takie "zdrowe" podejście do tematu, co jest najlepsze dla Ciebie i Dzidziusia.
Nie wiem jedynie, czy masz ustalony termin, czy jedziesz jak cię chwycą skurcze?

Pysia-serdeczne gratulacje

Hej dziewczynki :happy2::happy2::happy2: melduje, że zostalam SZCZESLIWA MAMUSIĄ niunia urodzila sie 24.12. o godz. 15:05 wazyla 3620 mierzyla 57 cm i urodzila sie 3 tyg przed terminem:happy2: Porod SN trwal 3 godzinki. Corcia bedzie miala na imie MARYSIA .Byly to najpiekniejsze swieta w moim zyciu. Pozdrawiam serdecznie, a moze ktos jeszcze pojawil sie na swiecie 24 12;-):-):-):-D:-):-);-)
Pysia ale super!!! Serdeczne gratulacje! Monia urodzila blizniaki jeszcze z nas w wigilie!!!:tak:

Tysiolek Ty juz PRZYJJ!!! Na co czekasz:-D Juz 40 tydzien skonczony:tak:

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny, melduje się nadal w dwupaku:tak:
Wczoraj przez cały dzień miałam gości, a dzisiaj malowaliśmy kuchnię i jadalnię więc nie miałam czasu nawet na tyłku usiąść:sorry2: mimo dużego wysiłku fizycznego Dawidek ani myśli wyłazić;-)
Mam nadzieję, że jutro znajdę chwilkę aby nadrobić
Pozdrawiam:-)

PYSIA GRATULUJĘ!! :-D:-D:-D

Andzia, bierzesz jakieś leki na spadek wody z organizmu?
Ja biorę i na ciśnienie i na opuchlizne i nic one nie dają... Po prostu chyba tak mam...

Kochane nie panikujmy!! Nasze dzieci wiedzą, że mają przyjść na świat :tak: Byleby się pospieszyły z myśleniem czy to już :-p

Widzę, że sporo nas ma się na ktg kontrolować... Ja do tej pory miałam tylko raz (tydzień temu w niedzielę w szpitalu), teraz mam iść we wtorek lub środę, później w czwartek albo piątek... :sorry2:
Ehhh... Pójdę... Nagram sobie nowy dzwonek do telefonu :-p:-D

Wchodzenie po schodach mało co daje. Widzę po sobie!! Mieszkam na 4 piętrze, na które wspinam się kilka razy dziennie i nic... Może jak ktoś nie musi chodzić, to wtedy tylko to działa:confused:

Jak napisałam ostatniego pusta byłam już wypróżniona do granic możliwości!!

Położyłam się i miałam skurcze!! Co 20 minut 4 skurcze, później co 18 min 2 skurcze, później co 17 min 3 skurcze, a później zasnęłam i nie wiem co ile, ale też coś było... Wstałam i od razu miałam skurcz :confused: Moja dzidzia przy tym szaleje :dry: Muszę wziąć księgę moją i przeczytać jak to jest jak w czasie skurczu dzidzia się wierci :tak:
Na wszelki wypadek zaraz pójdę się wykąpać, główkę wymyć, ogolić się...

Wiecie, że ja wciąż sama jestem?!!
Ja nie wiem czy ta moja mama zwariowała czy jak, ale chyba cały dzień pracuje!!
Ja rozumiem, że śniegu napadało i musi, ale cały dzień?!
Pracuje w administracji i musi kontrolować swoje rejony, czy są wysprzątane, odśnieżone itd... Te rejony są porozwalane po mieście jakoś tak dziwnie, no, ale bez przesady!! Jak poszła o 9, to jeszcze jej nie widziałam!! Co to da, że będzie chodzić?! I tak nikt nie robił pewnie nic, bo śnieg pada caly dzień :cool: Więc chodzi po nieodśnieżonych chodnikach i się wkurza :dry:Muszę do niej zadzwonić i do domu zawołać :confused2:

Oooo nie muszę, bo właśnie wróciła!! Ale ją opieprzę!!
I jest wkurzona!! :confused2:

Mama bardzo dokładnie sprawdza wszystko, a jak jest ślisko, to szlak ją trafia!! Kiedyś jeden pan się wywalił i sądził się, wg niego nie była winna tak bardzo tej pani, co nie odśnieżyła, co mamy, bo jej nie skontrolowała!! :cool:
Było to z 15 lat temu, a mama wciąż pamięta :tak:

W związku z tym, że mama dopiero wróciła nie mam ugotowanych ziemniaków :cool:
Ale zaraz to naprawimy!!!

uuuuuuuuu Znowu mnie złapał cholerny skurcz!!

Miałam plan pojawić się na uczelni w tym tygodniu jeszcze, ale chyba nie pójdę, bo co zrobię jak brzusio mnie rozboli? :-(
Nie wiem... Będę musiała się zastanowić nad tym mocno... :-(

EMILCIA no chyba jednak będziesz miała brąz:-D

A ja oświadczam że mi także cuś leci i to na bank nie jest jakiś śluz tylko coś wiecej:-)i pobolewa mnie brzusio ooooooooooooo:-p

MACY TYSIOLEK i inne kobietki które maja termin na dzisiaj na kiedy macie się wstawić do szpitala jak niewieźmie was samo:confused:
Mi nic położna nie mówiła. Idę we wtorek na wizytę, więc pewnie coś powie. Oni chyba dają 12 dni po terminie. Ale ja się im dotknąć nie dam. Ja nie będę tabliczki wywieszać: UWAGA KOBIETA W CIĄŻY. Ja z nią będę chodzić!:-D

Morka, take it easy. My z Tysiolkiem jesteśmy dalej, o Joli już nie wspomnę. Przecież odkurzacza sobie nie włożymy.:szok:

Jola.24, ludzie to bardzo zdecydowani są.:happy2:

Labamba, Dawidek czeka na zakończenie remontów wszelkich. Przyjdzie na gotowe.;-)

Pysia, gratulacje. Idę aktualizować wątek. Swoją drogą: dziewczyny prowadzą!:-)

Macy jak już sobie załatwisz taka tabliczkę, to i nam daj :tak::-D

Ciekawe ile z nas przenosi!!

Ja nie rodzę!! Pierdzielę!! Nie ma mnie kto na porodówkę zawieźć, nie ma kto za rączkę potrzymać, moja torba do szpitala jeździ w samochodzie, którym S. pojechał do pracy (muszę go zapytać dlaczego:confused:)!! A ten mój biedak nie może dziś nawet na minute wyjść z pracy, bo kierowcą jest!! Tak więc nie rodzę :tak:
Tylko mama zaczęła panikować :cool: Po co jej mówiłam, że skurcz mam :confused::no:

Idę na spacerek, bo piesio mi się zsiusia, a co będę sobie żałować :tak:
Ziemniaki się gotują!! :tak::-D:-D:-D

Kiedys jak Adaś mnie zapyta co jadłam jak w ciąży byłam, to mnie wyśmieje jak mu powiem!!
Bo ziemniaki, to całą ciążę jak głupia wpieprzałam :tak::-D

reklama
Naprawdę nie wiem co z wami... mam na myśli przeterminowane :-D Co wy sobie wyobrażacie, kolejkę wstrzymujecie.... :szok::-D
__
emilcia - to nie do ciebie - ewentualnie ty masz jeszcze kilka dni :-D

Do góry