reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Dziś jest dzień sylwia100 - to jej drugie maleństwo więc obstawiam, że dziś jej się uda. :tak:
Trzymamy kciuki, więc dzień jednak pusty od porodów nie jest :-)

reklama
A ja to się z tego szoku nawet nie spytałam czy mam się zgłosić do szpitala czy na od razu na cięcie:sorry2: Muszę jeszcze raz przedzwonić:tak:

Ja mam cięcie o 8 rano, a do szpitala mam się zgłosić o 6. Wiem, że w pl przyjmują chyba z 24h wyprzedzeniem...

Ania98765 - Dzielnie sobie radzisz!! Wszystko będzie ok i złe humorki spowodowane przez hormony na pewno szybko miną!

Lambada - pomysł z wagą super!

Witam w południe!!

Chyba nie tylko ja chce już urodzić. Oboje z mężem chcemy żeby to było dziś bo dziś mojego R urodziny i miał by najpiękniejszy prezent. Po za tym już mi za ciężko z tym brzuchem.

Zmykam poprasować, posprzątać i robić obiad.

Buźki:-)

Gosia Macy mogłaby dzis urodzić!!
Przede mną musi urodzić!!
Nie będę się wpychać w kolejkę
Oby Twoje sny były prorocze :-)
:-p
No zobaczymy ;-)

To co zakaz używania majtek na oddziale? U nas tak było 20 lat temu;-)
Gosia rób coś z tymi zębami!!
z zębami mam taki problem że mi teraz ząb wychodzi i mi dziąsło co kilka dni puchnie i mi tam pulsuje :baffled: tylko do wyrwania muszę z nim iść tylko muszę urodzić i już jestem zapisana do dentysty wiec zobaczymy czy się przed wizytą wyrobię :-D

co do majtek u nas nadal to jest że nie można mieć ale wiadomo że nikt tam nie zagląda kobitkom jak chodzą wiec mają a potem jak chodzą lekarze idą się umyć i ściągają :tak: ja tam zakładałam rzadko bo i tak jak nakarmiłam leżałam wiec jak to powiedzieć "wietrzyłam" sobie krocze ;-)
A tak swoją drogą to jest jeszcze ktoś chętny na jutro?
Wróciłam z paznokci (komentarz mężą rano: A po co ty idziesz do kosmetyczki? Paznokcie dla lekarzy sobie robisz czy jak? :confused::dry::sorry2: :-D i się śmiać zaczął....chłopy...) Zaraz idę zamontować fotelik w aucie i sterylizować laktator + nakładki na sutki, żeby torbę do szpitala dopakować i jestem ready!
Chyba nie dociera do mnie, że to jutro.. :szok::-D

Mój m wczoraj stwierdził, że musi przygotować moje cycuchy na przyjscie córy i sprowokować do produkcji mleka. Przyssał mi się do prawego sutka (dość delikatnie!) i aż do dziś mnie tak boli, że szok. Jak mi Polcia się tak przyzsisie to sobie chyba będę płakać bo boli jak jasny gwint. Nawet sobie nie wyobrażałam, że tak może!
ja chętna jeszcze jestem o mnie to chyba wszyscy zapomnieli :wściekła/y:
ja mojemu piersi dotknąć nie dam bolą mnie sutki jak diabli :baffled:

Skad ja to znam , aj tez wyczekuje na panna czopa jak na zbawienie.
Dormark ty sobie jeszcze poczekaj mi by się przydał ;-)

Witajcie kobietki :-)

Melduję się, że żyję :-) Boli trochę brzusio, ale z każdym dniem jest coraz lepiej...:tak: Wiktorek to taki mały cwaniaczek, już sobie wybrał nasze ręce jako najlepsze miejsce na spanie :-D

najważniejsze ze jest lepiej :tak:

Dziś jest dzień sylwia100 - to jej drugie maleństwo więc obstawiam, że dziś jej się uda. :tak:
Trzymamy kciuki, więc dzień jednak pusty od porodów nie jest :-)
I ja trzymam za nią kciuki :-)

No proszę niedługo kłótnie będą wybuchać, kto następny;-):tak::-D

Witam się :)
to ja.... przeterminowana Styczniówka :-D
widze że nawet straciłam jakiekolwiek szanse na poród w tym tygodniu bo z kolejki mnie wyrzucono ! :szok: to że ja niby mam się jeszcze tydzieńz tym korbolem męczyć? oooooo nie !

ja w nocy sie wyspałam, niby wszystko mnie boli ale po skurczykach ani widu ani słychu - eeeeee tam juz nie czekamna poród - obraziłąm się na Amelke i jak nie chce wyjść do swojej mamuni to nie i już - FOCH hihihih :-D

dzisiaj jade sobie na zakupy aa coooo ! jakieś odstresowanie mi sie przyda - musze sobie i może Amelce coś ładnego kupić :)

Kochana ty nie na zakupy tylko pilnuj listy, może się coś zwolni i wtedy Ty wskakujesz!:cool2::blink:

hej laseczki! pobudka!!!:-D
w nocy buszujedzie, a w dzień śpice:-p;-) też tak mam, tylko jak włącze kompa to zaraz swojego m. obudze i tak przewracam się z boku na boku:-p i dziś mi się znowu jakiś stres przed porodowy włączył, bo wyłam w poduszke, ale już przeszło:-p

Stres przedporodowy, to nasz kolejny po zgadze przyjaciel, trzeba się do gnojka przyzwyczaić :-);-)

Witajcie kobietki :-)

Melduję się, że żyję :-) Boli trochę brzusio, ale z każdym dniem jest coraz lepiej...:tak: Wiktorek to taki mały cwaniaczek, już sobie wybrał nasze ręce jako najlepsze miejsce na spanie :-D

Pomału i wszystko się ułoży:-) głowa do góry i przestań mieć wyrzuty sumienia:tak:A synio przecudowniasty!!!

Dziendoberek
Jestem i ja. My w dwupaku, objawow jakichkolwiek brak, wkurza mnie juz to wyczekiwanie, snilo mi sie ze mi wody odeszly ale nie odeszly. Ja nie chce wywolania:sorry2:Ma ktos sposob jak wygonic malego z brzucha, serduszkowanie nie dziala:no:

Milego dnia brzuchatki i biegnijcie rodzic a ja sobie tu posidze:-D

Porozmawiaj poważnie z tym swoim dzidzolem;-)

Przed wyjazdem do szpitala sobie wejdz na wagę, będziesz zbyt zaaferowana by złapać doła, a pózniej szczęśliwa jak szybko waga spada przez pierwsze tygodnie:tak: Ja tak zrobię;-)
Grnialne;-):tak:

edit: Gosia mi rósł gad jak byłam z Tomkiem w ciąży

edit: Gosia mi rósł gad jak byłam z Tomkiem w ciąży
masakra z tymi zębami w 1 ciąży nic mi się nie działo :no::baffled:

jeszcze nie napisałam ze jak mi się śniła Macy ze urodziła to mi kazała też jechać na porodówkę bo mój ból zęba to pulsowanie itd to moje bóle porodowe i nie mam ich w podbrzuszu czy krzyż mnie nie boli a ząb :-D to Ci dopiero nowość :-D

Witam!

Kolejny leniwy dzien :-)

mnovak - nie mozna miec soczewek przy porodzie. To na wypadek, gdyby nagle trzeba byloby przeprowadzic cc.

Z e-milciowych objawow przedporodowo-porodowych u mnie zero.
Od poniedzialku zaczynam pic liscie malin, moze cus poooowoli zacznie sie ruszac :confused:

Dzisiaj stwierdzilam, ze nie chodze jak kaczka, tylko jak pingwin ;-) W koncu zima i snieg lezy :cool2:

Trzymam kciuki za wszystkie chetne do rodzenia na dzis :cool2:

Załamana jestem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Muszę prać caaaałą wykładzinę bo moje pokraczne łapska wczoraj tak się rozmachały, że wylałam mojemu M caaałe piwo, jeszcze spienione:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jest teraz wielka plama i śmierdzi alkoholem w pokoju, do tego M przeniósł gładzi trochę na kapciach i jest rozciapciane po pokoju:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no wściekła jestem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Boję się tylko, że po szorowaniu wykładziny zacznie się akcja porodowa:szok: a wolę zrobić to sama niż polegać na M:happy2:. Zastanawiam się czy nie poczekać z tym praniem tak tydzień, bo wtedy mogę już rodzić:-D:-D
A poza tym mam głupie pytanie... Na czym polega masarz szyjki macicy:confused::confused::confused: Jak się to robi??

I miałam piękny sen dzisiaj:-D:-D Śniło mi się, że tuż pod żebrami mój maluszek wystawił swoje kopytko i było widać paluszki i wszystko:-D:-D I go smyrałam po pięcie to chował nóżkę i znowu wystwiał:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Widze, że macy w snach forumowiczek rodzi dziś... może więc naprawdę... co ty na to macy:confused:
Zmieniłam sobie obrazek bo coś mnie to USG już irytowało. Chcę by synuś już nabrał realnego wyglądu ;-)

Do góry