Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Golanda super że już spowrotem jesteś ! zazdroszcze że yulisz już swoje Maleństwo ! a jak tam wogóle samopoczucie?
golanda witaj z powrotem.
Czy w szpitalu dziwili sie, ze przyszlas rodzic z malym brzuszkiem? czy moze mialas wiekszy juz w koncowce?
Golada super ze juz jestes z malenstwem w domku.
mam jeszcze pytanko....czy po wypadnieciu czopa mozna serduszkowac jeszcze?
Hej dziewczyny!
Ja też nie daję rady Was nadrabiać. Własnie próbowałam, ale zasypiam, więc ide się przespać, bo na razie nocne pobudki na karmienie i poranione brodawki to mnie wykańczają - wczoraj było już lepiej, a dziś znowu są poranioneehh
Golanda, Beti - witamy z powrotem :-)
golanda, gratuluję raz jeszcze i świetnie, że już jesteście u siebie w domu![]()
Witamy spowrotem:-)
Ja dzisiaj koszmarnie się czuję, ale nie myślcie że rodzę nic z tych rzeczyGłowa mnie boli i tylko bym spała
Wyprawiłam mamę z Szymem na spacer wiec mam chwilkę spokoju
![]()

Ciesze sie, ze rozpakowane mamusie wracaja na posterunek bb :-)
Beti, Golanda jeszcze raz serdecznie Wam gratuluje i fajnie, ze juz macie Wasze skarby przy sobie
Juz jestem po randce z polozna i musze Wam napisac pare ciekawostek, o ktorych ja np nie wiedzialam
Druga zaleta czestych zmian pozycji jest to, ze piersi sa rownomiernie oprozniane i pomaga to uniknac zastojow, ale to juz na pewno wiecie
I druga ciekawostka: bardzo dobra do smarowania na pokaleczone brodawki jest lanolina, bo nie trzeba jej zmywac przed karmieniem, tak jak bepanthenu!
I trzecia rzecz: jak mamy nadmiar pokarmu i go odciagamy, mozemy go zamrozic np w pojemniku na kostki lodu i wrzucic maluszkowi do kapieli. Pomaga przy ewentualnych problemach skornych!
DZIEŃ DOBRY:-)
BETI GOLANDA witajcie:-)ciesze sie ze wszystko jest dobrze:-)
;-)
ja też jutro mam wizyte u lakrza, tylko ja na 11. Ciekawa jestem co mi powie.+
Dziewczyny, tak mnie wszystko tam na dole boli, że jak mam zrobić kroka to chce mi sie płakać. Cały brzuch mam twardy, co jakis czas czuję tami mocny ucisk ale nie wiem tak naprawdę czy to skurcze czy nie
Powiedzcie mi czy kazdy skurcz boli czy skurcze to tez takie mocne uciśnięcia....??

Macy ty małpko ;-)fajnie że wy już w domku
![]()
Jak nie odciągnęłam pokarmu to miałam takie baniaki, że szok i twarde jak kamień (karmiłam mlekiem z piersi, ale odciąganym, bo przez wiotki języczek Oliś nie potrafił cycka złapać). Dopiero jak przestawałam karmić to zaczęłam stopniowo rzadziej pokarm odciągać i sam w końcu zanikł chociaż nie do końca. Jeszcze przed zajściem w ciążę z Młodą jak nacisnęłam piersi to trochę pokarmu leciało
Podejrzewam, że jak z Kasiulą wypracujecie sobie pory karmienia to ilość pokarmu zacznie się stabilizować
Organizm będzie produkował tyle mleka ile potrzeba 

Dziki tłum normalnie ...
Rozwarcie dalej ledwo na palec, szyjka miękka, ale ma bite 3cm ... oznak nadchodzącego porodu całkowity brak
Jeszcze w piątek idę na KTG, a jak nic nie ruszy to we wtorek już do szpitala ... i tak się pewnie skończy, bo ginka nie dała wielkich szans na poród w najbliższych dniach :-

Czesc Laski.:-) Jestem juz w domu, ze smoczyca u piersi.Wzielam Was przez zaskoczenie, co?
A najbardziej sama siebie. Bole od 3.30, urodzilam 10.51. Porod dluzszy niz z synkiem i koncowka ciezsza, ale najwazniejsze, ze wszystko jest ok. Dzieki za wszystkie smski. Nawet nie wiecie, ile to znaczy. Karoli, Ciebie przepraszam, ze nie odpisalam, ale padl mi telefon.
Sciskam Was mocno! I do roboty!;-)
Mam nadzieje sie dowiedziec na wizycie....