P
patrysia*
Gość
No i możliwe ze TYSIOLEK nam się rozpakuje

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej, to my! Nadal w szpitalu ale mamy sie ok. Czekam na nawal bo mam malo mleczka i musza ja dokarmiacWychodzimy pojutrze
Urodzę chyba ze śmiechu:
Mój ginekolog opowiadał mi , na pierwszej wizycie po porodzie, że miał pacjętkę która urodziła w windzie. poprostu nie zdążyli jej dowieść na porodówkę. kiedy już po wszystkim czekali na łóżko na kółkach , żeby ją przewięść na salę, dziewczyna zawstydzona mówi do położnej ''kurcze ,czy ja nie mogę normalnie urodzić?''Położna chciała ja pocieszyć i mówi jej- 2 lata temu była tu taka co nam urodziła na schodach wejśćiowych do szpitala, a ona na to- wiem , wiem , bo to ja z pierwszym dzieckiem![]()
karoli u was to w ogóle fajniej jest.. 10stopni na plusie to można robić małe spacerki.. ale jak u mnie od kilku dni -25 to bym się nie odwazyła dziecka nawet na balkon wystawić.
psa mi szkoda, a co mówić o dzidzi..
Czesc Dziewczyny. Nie nadrabiam, nawet nie probuje, prosze o pokute i rozgrzeszenie. Mala w zasadzie ciagle nam krzyczy. Nie wiem, czy mam za malo mleka czy po prostu ma charakterek dziewczyna. Spalam z dwie godziny. Chodze na rzesach, a jeszcze czuje sie obolala po porodzie. Pozdrawiam Was wszystkie i dziekuje za milutkie komentarze i gratulacje.
Dziewczyny, a tak z innej beczki - bierzecie do szpitala smoczki?
No i jestem, zakupy z moja mama- masakra.Ale zyje.
Bylam u lekarza, mialam to cudne badanie szyjki po ktorym do tej pory nie moge dojsc do siebie. Ja sobie nie wyobrazam jaki bol musi byc podczas porodu jak to badanie tak bolino ale do rzeczy, w piatek o 19.30 mam sie zglosic na porodowke na wywolanie:-( co zrobic zeby samo sie zaczelo:-(
Ide dochodzic do siebie bo mnie caly brzuch i kregoslup boli
Milego wieczoru
hej dziewczyny, temat z innej beczki....
mam takie pytanie, czy któras z Was wie kiedy rodzą się rude dzieci? Wiem, że najważniejsze jest zdrowie i nie to że mam cos do rudychitp ale tak sobie dzisiaj o tym, jakiego koloru włoski będzie miał mój synek
![]()
Golanda u mnie już piersi dochodzą do siebie - 9 dzień po porodzie i już nawału nie mam, choc nadal z jednej karmię, a z drugiej leci ciurkiem, ale juz się tak nie napełniają - sa miękkie cały czas;-)No i sutki sie lekko podgoiły - także będzie lepiej i u ciebie! Nie ściągałam laktatorem - przetrwałam - po karmieniu kładłam pieluszki z zamrażalnika, a przed karmieniem ciepły ręcznik![]()
nie prawdaJak jest ktos rudy z rodziny to jest duza szansa, ale czasem jak jest mama bląd a ojciec ma ciemne włosy, lub odwrotnie to tez dziecko moze byc rude.
.
Agbar myslalam ze juz sie zaczelo, ale to pewnie niedługo i tak
No i jestem, zakupy z moja mama- masakra.Ale zyje.
Bylam u lekarza, mialam to cudne badanie szyjki po ktorym do tej pory nie moge dojsc do siebie. Ja sobie nie wyobrazam jaki bol musi byc podczas porodu jak to badanie tak bolino ale do rzeczy, w piatek o 19.30 mam sie zglosic na porodowke na wywolanie:-( co zrobic zeby samo sie zaczelo:-(
Ide dochodzic do siebie bo mnie caly brzuch i kregoslup boli
Milego wieczoru
Pumpkin u mnie nawał przyszedł w 4 dobie, ale podobno pojawia sie miedzy 2 a 6tą.
Cyce powoli się napełniają, już rozmiarowo skoczyły ale są względnie miękkie.. Piję tony herbetek na laktację i wody, do tego stymulacja laktatorem i widzę efekty. Najpierw przystawiam małą na 20 min do każdego cyca (i wyję z bólu) a następnie dopełniam mieszanką (ok 20 ml) Kolejne karmienie wypada za 4h, mam nadzieję, że uda mi się ją porządnie wybudzić (bo przy cycu oczywiście magicznie zasypia cwaniak jeden..) i w końcu ruszymy z cycem na większą skalę.
Agbar myslalam ze juz sie zaczelo, ale to pewnie niedługo i tak