reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
I sobie cytowałam i się nie zacytowało :wściekła/y:

Jola masaż szyjki Ci robił ? jak tak to współczuję :baffled:
Agniecha to chyba coś w genach musi być ;-)
Kubiaczka no to zobaczymy jak się u Ciebie akcja rozwinie ;-)
Tysiolek to chyba 2cm rozwarcia już miała cały czas z tego co pamiętam :confused: albo mi się coś pomyliło ;-)

p.s. zerkając na listę doczytałam że nieźle już się mamuś rozpakowało :-D;-):tak:

Ostatnia edycja:
Urodzę chyba ze śmiechu:

Mój ginekolog opowiadał mi , na pierwszej wizycie po porodzie, że miał pacjętkę która urodziła w windzie. poprostu nie zdążyli jej dowieść na porodówkę. kiedy już po wszystkim czekali na łóżko na kółkach , żeby ją przewięść na salę, dziewczyna zawstydzona mówi do położnej ''kurcze ,czy ja nie mogę normalnie urodzić?''Położna chciała ja pocieszyć i mówi jej- 2 lata temu była tu taka co nam urodziła na schodach wejśćiowych do szpitala, a ona na to- wiem , wiem , bo to ja z pierwszym dzieckiem :-D:-D:-D

Pasibrzuch ja tez czytam te glupoty:-D i sie poryczalam ze smiechu:-D:-D:-D

karoli u was to w ogóle fajniej jest.. 10stopni na plusie to można robić małe spacerki.. ale jak u mnie od kilku dni -25 to bym się nie odwazyła dziecka nawet na balkon wystawić.
psa mi szkoda, a co mówić o dzidzi..

Fakt, ze roznica jest. Mi samej raczej nie spieszno byloby wyjsc na mrz -25 stopni i siedzialabym w domu, gdybym nie musiala wychodzic:-);-)

Czesc Dziewczyny. Nie nadrabiam, nawet nie probuje, prosze o pokute i rozgrzeszenie. Mala w zasadzie ciagle nam krzyczy. Nie wiem, czy mam za malo mleka czy po prostu ma charakterek dziewczyna. Spalam z dwie godziny. Chodze na rzesach, a jeszcze czuje sie obolala po porodzie. Pozdrawiam Was wszystkie i dziekuje za milutkie komentarze i gratulacje.

Oj Macy duzo ceirpliwosci zycze, a w szpitalu tez tak bylo?czy dopiero w domku?

Dziewczyny, a tak z innej beczki - bierzecie do szpitala smoczki?

Pasibrzuch ja nie brałam i na razie w domu takze nie uzywam wcale

No i jestem, zakupy z moja mama- masakra.Ale zyje.
Bylam u lekarza, mialam to cudne badanie szyjki po ktorym do tej pory nie moge dojsc do siebie. Ja sobie nie wyobrazam jaki bol musi byc podczas porodu jak to badanie tak boli:no: no ale do rzeczy, w piatek o 19.30 mam sie zglosic na porodowke na wywolanie:-( co zrobic zeby samo sie zaczelo:-(
Ide dochodzic do siebie bo mnie caly brzuch i kregoslup boli:no:
Milego wieczoru

Masaz szyjki?
Jola24 ja miałam masaz szyjki i powiem Ci ze jest to bol porownywalny z tymi skurczami ktore u mnie trwały 30h zanim zjawilam sie na porodówce, potem było juz tylko gorzej, bo były coraz silniejsze. Ale masaz szyjki podobno najbardziej boli kiedy sie go wykonuje w trakcie akcji porodowej w czasie trwania skurczu.
Ja urodzilam 5dni po wizycie u gin gdzie mialam ten masaz.
On podobno moze przyspieszyc ale nigdy nie wiadomo o ile, to i tak zalezy od dziecka- kiedy zechce wyjsc.
Znam osoby ktorym robiono 10 masazy szyjki a dzieci urodzily dopiero w skonczonym 42tyg, choc masaze mialy wykonywane od 39go.
Ja maialam w 39 ten jeden i kto wie czy to pomoglo przyspieszyc proces?
Ja tam uwazam ze nic go nie przyspieszy jesli dziecko nie bedzie chcialo wyjsc.
No chyba ze oksytocyna.

hej dziewczyny, temat z innej beczki....
mam takie pytanie, czy któras z Was wie kiedy rodzą się rude dzieci? Wiem, że najważniejsze jest zdrowie i nie to że mam cos do rudych :) itp ale tak sobie dzisiaj o tym, jakiego koloru włoski będzie miał mój synek :)

Jak jest ktos rudy z rodziny to jest duza szansa, ale czasem jak jest mama bląd a ojciec ma ciemne włosy, lub odwrotnie to tez dziecko moze byc rude.

Golanda u mnie już piersi dochodzą do siebie - 9 dzień po porodzie i już nawału nie mam, choc nadal z jednej karmię, a z drugiej leci ciurkiem, ale juz się tak nie napełniają - sa miękkie cały czas;-)No i sutki sie lekko podgoiły - także będzie lepiej i u ciebie! Nie ściągałam laktatorem - przetrwałam - po karmieniu kładłam pieluszki z zamrażalnika, a przed karmieniem ciepły ręcznik:dry:

Agagsm dzieki, mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie lepiej, bo małej jest nawet ciezko chwycic cycka jak jest napiety jak baranie jaja!
Ja sama mam problem zeby go scisnac i jej podac prawidlowo z calą otoczka, bo jest twardy jak kamien. Na szczescie juz dzis niunia chetniej je i dluzej, wiec lepiej je oprożnia i zmniejsza ból. Ja tez robie oklady po karmieniu ze zbitych lisci kapusty, a przed karmieniem cieply z żelu.

Jak jest ktos rudy z rodziny to jest duza szansa, ale czasem jak jest mama bląd a ojciec ma ciemne włosy, lub odwrotnie to tez dziecko moze byc rude.
.
nie prawda:no:jak nie ma w genach rudego włosa to nie bedzie mieć a jak jest blond czy ciemniejsze włosy(jak to u mnie jest)to dziecko przeważnie urodzi się czarniutkie a potem włoski jaśnieja:tak:rude dziecko tylko i wyłacznie jak jest ktoś w rodzinie z takimi włosami i wtedy gen może przechodzić bo tak to nie ma mowy włosy nie koloryzują się jak farbki że żółte i zielone daje nam seledynowe;-)

hej dziewczynki
wreszcie mam chwilke zeby was poczytac.

Paula 3 ja skurcze podczas porodu mialam do 130 a prezpowiadajace (jak to lekarze stwierdzili)dwa dni wcczesniej do 120.dla mnie to zadna roznica bo bolalo tak samo.

Golanda u mnie nawal tez jest tematem nr1;-) juz nie wiem co znim robic bo kazdy ma inna teorie na ten temat.ja do tego wszystkiego karmie tylko z jednej piersi bo z drugiej mala sobie nie radzi i sciagam no i daje jej z butelki.a najlepsze jest to ze ona nie chce butelki tylko cycka;-) butelke wypluwa;-) ta piers z ktorej je jeszcze tak bardzo nie boli ale ta z ktorej odciagam to masakra.mam nadzieje ze to niedlugo sie ustabilizuje.

byla dzis u mnie polozna i moje dziecko ja zakupkalo;-) ale mialam ubaw;-) poloznej nie bylo juz tak do smiechu bo miala cale spodnie w kupce mlodej;-)

Agbar myslalam ze juz sie zaczelo, ale to pewnie niedługo i tak

Oby:-)Bo juz z niepewnosci obydwoje z mezulem obgryzamy pazury....Na razie maly bryka jak mlody mustang,ja biegam co chwila do ubikacji...jak nie siq to qpa,skurcze sa ale do wytrzymania...oj ciezka noc przed nami...pelna oczekiwania i myslenia:-)

No i jestem, zakupy z moja mama- masakra.Ale zyje.
Bylam u lekarza, mialam to cudne badanie szyjki po ktorym do tej pory nie moge dojsc do siebie. Ja sobie nie wyobrazam jaki bol musi byc podczas porodu jak to badanie tak boli:no: no ale do rzeczy, w piatek o 19.30 mam sie zglosic na porodowke na wywolanie:-( co zrobic zeby samo sie zaczelo:-(
Ide dochodzic do siebie bo mnie caly brzuch i kregoslup boli:no:
Milego wieczoru

Trzymam kciuki, że szybko bobasek zechce sam mamusi zrobić prezent :)

Pumpkin u mnie nawał przyszedł w 4 dobie, ale podobno pojawia sie miedzy 2 a 6tą.

Cyce powoli się napełniają, już rozmiarowo skoczyły ale są względnie miękkie.. Piję tony herbetek na laktację i wody, do tego stymulacja laktatorem i widzę efekty. Najpierw przystawiam małą na 20 min do każdego cyca (i wyję z bólu:baffled:) a następnie dopełniam mieszanką (ok 20 ml) Kolejne karmienie wypada za 4h, mam nadzieję, że uda mi się ją porządnie wybudzić (bo przy cycu oczywiście magicznie zasypia cwaniak jeden..) i w końcu ruszymy z cycem na większą skalę.

Agbar myslalam ze juz sie zaczelo, ale to pewnie niedługo i tak

Czekamy z niecierpliwością :-D:tak:

reklama
Ja z wiadomosc od Malgosi....:

"DZisiaj...o 10:15 przyszla na swiat nasza Corka-Jowita Malgorzata...:-) wazy cale 3550 g i mierzy 56cm:tak::tak:I jest najpieknieszym dzieciem na swiecie...."

dumny tatus:-)

Do góry