reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

No właśnie widzę, że coś pustki tu dzisiaj. Pewnie dlatego, że siedzę przy kompie, bo jakby mnie nie było, to zaraz co najmniej kilkanaście stron do nadrabiania. :D

Pumpkin pisze:
Nadarienne - ja myslalam, ze na maslo trzeba wiecej "procent" niz 36..... :-D
Hehe, no właśnie ja też się nie spodziewałam. ;) Chociaż w sumie to zostało trochę płynu, więc chyba ten 36% tłuszczu się oddzielił od reszty, a pozostała maślanka całkiem smakowita. A masełko zjedliśmy do kanapek na kolację i jeszcze na śniadanie zostało. Dobrze, że cukier, który dodałam do trzepania jakoś nie przeniknął do tego masła, bo ze słodkim, to nie wiem, co bym zrobiła. :p

reklama
nika nie martw sie mi czop odszedl 4 stycznia a mamy juz 7 wiec niekoniecznie idzie to tak piorunem.

Ale mi sie dziecko masakrycznie wierci w brzuchu...dawno tak aktywna nie byla pozatym dziwnie mnie kluje tam na dole...jakby szyjka ale pewna nie jestem.
jakby ktos szpila mnie kul.
te kłucia mam ciągle, zwłaszcza jak wstaje lub idę po schodach:zawstydzona/y:
Co do wątku "karmienia dziecka" po przemyśleniu macie rację, myślałam ze dotyczy głównie obolałych sutków:-D,ale macie rację co do diety mamuś też będzie ok.
Ale tu cisza dziś:no:

Witam was.Wpadam powiadomic ,ze Oliwierek bedzie miał operacje w przyszlym tygodniu,jestem po rozmowie z profesorem ,jutro formalnosci związane z operacja.na duchu podtrzymuje mniefakt ,ze bedzie operował profesor Moll podobno wybitny ,jest autorem ksiazki na temat wady jaką ma Oliwierek.

Ps mój syneczek jest sliczny i jestem w nim zakochana do szaleństwa,i podobny do starszego dumnego braciszka.

Dziewczyny czy wy tez macie w piersiach takiegulki od pokarmu?ja sciągam laktatorem i boje sie zeby sie zapalenie jakies nie zrobilo

Sylwia Oliwierek nie mógł trafić w lepsze ręce:tak: Moll wraz z Wojtalikiem z Poznania i Malcem (kiedyś operował w Krakowie, teraz w Monachium) to najlepsi serduszkowi specjaliści:tak: Cały czas mocno trzymamy za Was kciuki:tak: Sylwuś wszystko po prostu musi się udać, bądźcie silni Kochani:tak:

U mnie dzisiaj net kiepsko chodził i włączył mi się znowu syndrom wicia gniazda, cały dzień latałam ze szmatką, albo stałam nad garami :-D Poprasowałam też całe pranie i teraz chyba wyciągnę gacie i skarpetki z szuflady i zajmę się ich prasowaniem, bo nudzi mi się troszkę :-p Wszelkie oznaki porodu mi przeszły. Może mnie wczoraj czyściło, bo się nawdychałam dymu z kominka:confused:

Hej dziewczyny!! Mam dziś kiepski nastrój, jak mąż wyszedł do pracy to ja sobie chwile popłakałam nad niedoskonałościami tego świata, potem wzięłam długi prysznic a teraz odpaliłam bb i jestem tu samaaaaaa:sad:
byłam wczoraj u gina i na ktg i wszystko ok, ale jakaś taka niedoinformowana się czuję, mam wrażenie że chciał zebym juz sobie poszła i nie zawracała gitary, pewnie to hormony, ale nawet mnie nie zbadał tylko powiedział ze następnym razem mam juz przyjść na ktg do szpitala.
Zaraz zabieram się za robienie pasztetu. Jak nie wyjdzie, chociaz nie wiem czy pasztet może nie wyjść, to kłade się spać i obudzę się dopiero jak Stach już będzie.
I jeszcze znajomi zaanonsowali sie na jutro i na niedziele, i wszyscy to samo mówią: Chcemy jeszcze was zobaczyć za nim będziecie mieli dzieciątko. Pewnie jest co do oglądania w babie, która ma metra dwadzieścia w talii i rusza się jak czołg!! A potem to co będzie ?? umieramy już ??

Witam porannie :-) Ale tu spokój :szok:
Ledwo się z wyrka zwlekłam a zaraz muszę wyruszać w 'trasę' ... mogło by się już to nasze dziecię urodzić, bo średnio mi się chce co chwilę dyndać na drugi koniec miasta na KTG :-(A jeszcze po południu muszę po L4 jechać i do pracy je zanieść :baffled:

Sylwia, super, że Oliwierek jest w najlepszych rękach!!! Buziaki dla Was ;-)
agagsm, Michasia jest prześliczna !!!!!!!!!!!

Miłego dzionka :-)

cześć mamuśki

Mama 18stego, zobacze jak bedzie w domu i jesli zajdzie potrzeba to wczesniej ja poprosze. Zachowanie m pozoztawie bez komentarza..
przykro mi, ale jesteś silna, teraz podwójnie i nie daj się, trzymam kciuki, z z mąmą będzie raźniej;-)

czyli nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło;-):-Dja najczęściej używam tej śmietany oj a teraz musze uważać jakby co:-D
Witam was.Wpadam powiadomic ,ze Oliwierek bedzie miał operacje w przyszlym tygodniu,jestem po rozmowie z profesorem ,jutro formalnosci związane z operacja.na duchu podtrzymuje mniefakt ,ze bedzie operował profesor Moll podobno wybitny ,jest autorem ksiazki na temat wady jaką ma Oliwierek.

Ps mój syneczek jest sliczny i jestem w nim zakochana do szaleństwa,i podobny do starszego dumnego braciszka.

Dziewczyny czy wy tez macie w piersiach takiegulki od pokarmu?ja sciągam laktatorem i boje sie zeby sie zapalenie jakies nie zrobilo
super wieści w takim razie trzymam kciuki za operację, będzie dobrze:tak:
Wylalam właśnie na siebie gar zimnej wody, nie mam słów
kochana usiądź wez głęboki oddech odpal tv cokolwiek - to nie jest twój dzień na robienie czegokolwiek - ja tak miałam ostatnio i naprawde nic mi nie szło - nawet zupa jałowa:baffled:głowa do góry, to hormony:sorry2:

własnie robię rosołek, zaraz obejrzę dr housa, czekam na teściową bo ma na kawę podjechać, pączków brak, ze słodkiego zostały mi tylko rodzynki, i jabłka dobrze że dzisiaj robimy większe zakupy bo juz zapomniałam jak mandarynki wyglądają!:-D

I ja sie witam!
Maz do pracy pojechal a ja nadrabiam wszystkie internetowe zaleglosci i zaraz ide na sniadanko (gofry z dzemikiem z czarnej porzeczki i bita smietana i kawka a co!)
W nocy taki mnie skurcz obudzil ze sie smiac z tej bezsilnosci zaczelam, maz pierwsze pytanie: - ale nie odeszly ci jeszcze wody?(przerazenie na twarzy ) slodki jest jak tak pyta.Do teraz spokoj.Jade na 10 do Midwife zeby mi brzuch wymacala i sprawdzila mocz i cisnienie (tak bardoz bym chciala wiedziec czy mam jakiekolwiek rozwarcie ale tutaj to ja sie nie dowiem....ech) a pozniej polaze troche zeby rozruszac malenstwo. I pilke taka do siedzenia mam zamiar kupic coby sobie na niej posiedziec bo na krzesle to mi juz kregoslup wysiada.

No nic nie marudze zmykam jesc.

Ps.Sylwia ciesze sie ze twoje malenstwo trafilo do najlepszych specjalistow.Musi byc dobrze!

reklama
Witanko piatkowo:-)
Faktycznie pustki tutaj. Pewnie wiekszosc sie do porodu szykuje:-) ;-)

Bardzo sie ciesze, ze ww. Prof. bedzie operowal Twojego synka.
Zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze.
Podaj nam dokladna date i godzine operacji, to bedziemy w tym czasie trzymaly przemocno kciuki. :-)

Do góry