reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

ostatnie pytanie - z podstawką ? jeśli tak to podaj mi proszę nick sprzedającego
i już cie nie męczę :)
Nie męczysz... ;-) tylko tu nie pomogę, wylicytowałam jak lwica jakis czas temu dużo taniej, mało uzywane, orginalne - w sumie jak nówka wygląda a dałam 40zl.
Sprzedawcy widze teraz sprzedają po 77-79zl wiec tez nie tak źle a z podstawką drugie tyle. Ja podstawki nie mam, ładnie wygląda ale szkoda mi było kasy - jakoś sobie poradzę.
Ten sprzedawca widzę cieszy się powodzeniem
Kąpiel Tummy Tub wiaderko do kąpieli - wanienka (865184571) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Kurcze tak piszecie, że w PL tylko 1 faza porodu może być w wodzie, a tutaj cały poród można w wodzie przesiedzieć:tak: Koleżanka w lipcu synka właśnie w wodzie urodziła i jak się wykluł to jeszcze chwilkę sobie w wannie nurkował :-D Jak będzie wolna wanna to się nawet nie będę zastanawiać tylko od razu nura dam :-p
U nas przed porodem też nie robią usg tylko tradycyjnie wymacują brzuszek i oczywiście w podwozie zaglądają ;-) Tak bynajmniej u mnie było :tak:A że miałam już 5 cm rozwarcia jak mnie przyjmowali to myślałam, że położnej kopa sprzedam jak mi tam ręce wkładała :-D

Moja koleżanka też rodziła kilka lat temu w Łodzi do wody, myslę, że to zalezy od szpitala i chyba ma większy sens jak jeste do konca w wannie.

Nie wiem która z was pytała czy maluch może się jeszcze odwrócić - ale u mnie za pierwszym razem było podobnie więc mogę powiedzieć coś ze swojego podwórka. Mała była położona miednicowo - kazali mi przyjść do szpitala na zabieg odwrócenia dziecka - najpierw robi się usg by zobaczyć czy można przeprowadzić zabieg, jeśli jest okej przychodzi lekarz i pielęgniarka i za pomocą masażu przekręca się dziecko. Zabieg nie zawsze się udaje bo czasami dzieciaczek przekręca się ponownie ale jeśli jest to możliwe warto spróbować. Co do samego zabiegu przekręcania to niczego nie powiem bo podczas usg okazało się że mała jest okręcona pępowiną i to wyklucza możliwość przeprowadzenia zabiegu.

Aaa dziecko może przekręcić się w każdej chwili

Dobra kobitki, zegnam sie z wami na jakis czas, jeszcze ostatnie przygotowania i drzyjcie polozne ...Nadchodze!!!!:-D:-D:-D
Trzymajcie sie cieplutko:-)

Jola daj tylko znać co i jak jeszcze raz powodzenia !!! ;-):tak:

dzisiaj już 8 stycznia i tak sobie myślę ze te dziewczyny co urodziły w grudniu niedługo miesięczne dzieciaczki będą mieć ale ten czas leci :tak:

jola - jeszcze raz powodzenia!!!;-);-) czekamy na wieści!
co do obracania jak napisała czechow jeszcze dodam, że własnie terapia czaszkowo-krzyzowa moze bezpboleśnie i skutecznie odwrocic malucha - znam takie przypadki; poza tym widzialam w którejs z gazet pozycje mamy ktore sprzyjając odwroceniu. Niemniej maluch jak się uprze fiknie spowrotem i tyle :tak:

Ja przed chwila pytalam sie mojego G. czy jest gotowy rodzic. Na co on do mnie, ze nikt nie jest gotow, ale ze jak przyjdzie czas, zeby rodzic, to pojdziemy i urodzimy:-D:-):-D:-):-D:-)

Madrze powiedziane:-)

Witam po południowo
Mam mały problem z kąpaniem małej, a konkretnie drze się w niebo głosy, napina się i nie wiem jak mam ja kąpać, żeby jej się to podobało, a nie kojarzyło się z czymś nieprzyjemnym.
Czy macie jakieś sposoby? :dry:Pomóżcie

Sprobuj moze ja wsadzac do wanienki owinieta w pieluszke,recznik itp.

Mieszkanie lsni,pies byl sto razy na spacerze,podlogi blyszcza,prasowanie czesc I zrobiona,teraz susze reszte i zaraz cd...I co? I nic...jeno mnie krzyz napierdziela a maly ani drgnie;-)

A moze ja mam ciaze urojona???;-):-D

reklama
Cześć dziewczyny
Melduje się w 2 - paku cały czas:szok: mocno przeterminowana:rofl2:, od 3 dni całe dnie spędzam w szpitalu na ktg, usg i innych atrakcjach:baffled:
Jeśli nic się nie ruszy w przyszłym tygodniu będą wywoływać. Mam dość kolejek w szpitalach, zgagę, ból pleców i jestem popuchnięta.
Macie jakieś sposoby na wywołanie maluszka, serduszkowanie mimo zaleceń lekarza odpada, bo m po tym jak usłyszał, że ginka palcem przesunęła małej główkę żeby sprawdzić czy wody nie wyciekają nabawił się blokady psychicznej:-D, gorąca kąpiel nie działa, sprzątanie nie działa, chodzenie po schodach nie działa. RATUUUUUNKU

Do góry