No to pierwsze szczepienie mamy za sobą...
Co do tych rotawirusów. To szczepionka działa tylko pięć lat? Mnie pediatra powiedziała, że na całe życie

Co za niedouczona siksa...

Ja znalazłam teraz coś takiego (źródło:
Powstrzymaj Rotawirusy)
Jak długo szczepienie chroni przed zachorowaniem?
Stwierdzono, iż szczepionki chronią przed zachorowaniem przez okres minimum 2 lat od zaszczepienia – tyle bowiem trwają badania obserwacyjne zaszczepionych dzieci. Można spodziewać się, iż okres ten będzie się wydłużał się w miarę kontynuowania badań.
Taaa to ubieranie... Ja za każdym razem jak idę do przychodni to się zaczynam zastanawiam czy nie za lekko ubieram. Bo jak widzę co niektóre mamy zakładają swoim dzieciom...

To się zastanawiam kogo bardziej szkoda... mamy czy dziecka... Często widzę, że zakładają po dwie czapy.. i to jeszcze takie mocnoooooooo grubę
Ja to ubieram podobnie ja Kaja. Domowy strój na to kombinezon i czapka. Ewentualnie spodenki i kurteczka, czapka i takie ciepłe ala buciki skarpetkowe. W gondoli zwykle zakrywam ciepłą kołderką i jeszcze na to idzie takie ochraniacz z gondoli. Mały jeszcze nie zmarzł. ;-)
Moja mama widzi jak ubieram i jeszcze mi nie powiedziała, że za ciepło czy za zimno.
Co do skarpetek. To na początku zakładałam skarpetki, ale teraz już nie zakładam do śpiochów czy pajaców ze stopami. U nas też jest 22-23 stopnie i zwykle zakładam śpiochy plus body lub pajac, lub półśpiochy plus bluzka. Mały śpi pod kocykiem polarowym dwuwarstwowym, w takim jak na suwaczku ;-)