reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja jestem w szoku bo mi z tyłka lecą wszystkie spodzie sprzed ciąży, gdzie te kilogramy 😂
Dzisiaj witam 21 tc, równa połowa ciąży. 17 mam prenatalne u zobaczymy co tam u malucha ,bo oczywiście pani z kliniki postraszyła mnie wada serca przez to NT podwyższone, a ja nie poszłam na echo w 19tc ;/
Zważyłam się i u mnie też prawie 7kg na +, a dopiero 21+0, teraz przez miesiąc chyba ze 3-4kg zrobiłam, masakra...

Ja jestem w szoku bo mi z tyłka lecą wszystkie spodzie sprzed ciąży, gdzie te kilogramy 😂
Dzisiaj witam 21 tc, równa połowa ciąży. 17 mam prenatalne u zobaczymy co tam u malucha ,bo oczywiście pani z kliniki postraszyła mnie wada serca przez to NT podwyższone, a ja nie poszłam na echo w 19tc ;/
Hej a czemu na echo nie poszłaś jak mogę spytac

Hej a czemu na echo nie poszłaś jak mogę spytac
myślałam, że mam iść po prostu na zwykłe prenatalne, dzwoniłam do kliniki w 16 tc i kazała przyjść na prenatalne po 20 tc, a teraz, że powinnam iść na echo w 19.
Poza tym mam dość lekarskich domysłów, ciągle tylko prawdopodobieństwo, możliwe, że będzie chore, a może zdrowe i brak jakichkolwiek konkretów. Po pierwszym prenatalnym nabawiłam się jakiejś nerwicy i teraz jak znowu usłyszę, że może coś jest nie tak wyląduje na oddziale zamkniętym.

A ja już 7 kg na plusie 🤣 szok, bo trzy tygodnie temu tylko dwa.

My 4,800 🤭 w ciągu 3 tygodni dwa razy tyle co przez 18 tygodni 🤔😱
Tyle ze u mnie same chłopy waza ponad 800g razem a gdzie tam cały ich sprzęt 😊 chociaż mówią ze wyglądam lepiej wiec możliwe ze na buzi tez widać te kg. Ważne żebym jakos strasznie dużo nie przywaliła bo po cc sama w szpitalu przez conajmniej tydzien bez pomocy męża muszę się ogarniac i dwójkę dzieci. Powiem Wam, ze dla mnie to jest największa zmora porodu, ze mój maz nie wejdzie nie przeniesie, nie umyje, nie zajmie się chłopcami 😢

reklama
My 4,800 🤭 w ciągu 3 tygodni dwa razy tyle co przez 18 tygodni 🤔😱
Tyle ze u mnie same chłopy waza ponad 800g razem a gdzie tam cały ich sprzęt 😊 chociaż mówią ze wyglądam lepiej wiec możliwe ze na buzi tez widać te kg. Ważne żebym jakos strasznie dużo nie przywaliła bo po cc sama w szpitalu przez conajmniej tydzien bez pomocy męża muszę się ogarniac i dwójkę dzieci. Powiem Wam, ze dla mnie to jest największa zmora porodu, ze mój maz nie wejdzie nie przeniesie, nie umyje, nie zajmie się chłopcami 😢
wiem o co chodzi, ja nie jem mięsa i nie wiem czym będę się żywiła w szpitalu. Jeszcze większość szpitali robi cyrki z paczkami i naprawdę będę musiała się krakersami żywić. W ogóle nadal szukam miejsca gdzie będę mogła urodzić, bo oczywiście cyrk z porodami rodzinnymi.

Do góry