reklama

Styczniówki 2021

ja bym chyba wolała cesarkę, bo umawiasz się na konkretny dzień, idziesz i jesteś przygotowana. a tak to czekaj... nie wiadomo ile jeszcze 🙈
No co ty, potem jesteś niesprawna tyle tygodni, a powrót do aktywności fizycznej zajmuje naprawdę długi okres czasu. Ja co noc płacze że będzie CC. Wszystko bym oddała żebym mogła normalnie rodzic.

reklama
Ojojoj to na poniedzialek i wtorek bedziemy mialy dzieciaczki 🥰 kurcze juz nie wiem co gorsze czy takie czekanie kiedy to nastapi i ta niewiadoma czy wlasnie tak jak dziewczyny maja umowiona cesarke i nic tylko czekac. Ja bym zawalu chyba dostala. 1000 mysli na sekunde. Jak juz dojdziecie do siebie to dajcie znac 😊 a wlasnie ktoras miala na wczoraj cesarke tylko nie pamietam ktora to 😁
Z pierwszym rodzilam 8 godzin, pozniej zaczęło zanikac tętno i doslownie po minucie bylam na stole. To jest plus bo czlwoiek nie myśli, po 8 godzinach juz chcialam zeby robili co chcą byle już urodzić. Teraz już tez chce urodzic bo doslownie nie mam juz sił, tak mnie wszystko boli , biodra, kosci , krocze. Z jednej strony nie mogę sie doczekać a z drugiej boję się tego stanu po cesarce. Chociaż wszyscy mówią ze drugą cesarke lepiej się przechodzi. Ja po pierwszej nie moglam wstać, strasznie mnie rzucalo 2 godziny po, pozniej nie moglam wstać bo mialam dusznosci i nie moglam zlapac tchu i strasznie slabo mi się robilo. Pocieszam się ze będzie lepiej tym razem.

No wlasnie minusem cesarki jest dlugie dojscie do siebie i aktywnosci ... ehh a Ty na kiedy masz zaplanowane cc?
7 dopiero się dowiem.
Najprawdopodobniej 18 albo 25, zależy czy lekarz będzie patrzył na datę z USG czy z miesiączki.
Mam nadzieję że z USG, bo ja mam szybkie cykle i owulke w 7 dniu, więc stąd ta rozbieżność i jak będziemy czekać do 25 to czuje że szybciej mnie złapie.

Z pierwszym rodzilam 8 godzin, pozniej zaczęło zanikac tętno i doslownie po minucie bylam na stole. To jest plus bo czlwoiek nie myśli, po 8 godzinach juz chcialam zeby robili co chcą byle już urodzić. Teraz już tez chce urodzic bo doslownie nie mam juz sił, tak mnie wszystko boli , biodra, kosci , krocze. Z jednej strony nie mogę sie doczekać a z drugiej boję się tego stanu po cesarce. Chociaż wszyscy mówią ze drugą cesarke lepiej się przechodzi. Ja po pierwszej nie moglam wstać, strasznie mnie rzucalo 2 godziny po, pozniej nie moglam wstać bo mialam dusznosci i nie moglam zlapac tchu i strasznie slabo mi się robilo. Pocieszam się ze będzie lepiej tym razem.
To faktycznie nie ciekawie obys teraz lepiej to przeszla 😊 no wlasnie ja tez ciezko znosze koncowke wszystko mnie boli ale o dziwo od wczoraj czuje sie doskonale nic mi nie jest i od 3 dni zalatwiam sie normalnie a mialam zaparcia😁

A jak wygląda uczucie w czasie cesarki? To jest do zniesienia? Bo słyszałam że się czuje jakieś szarpanie, czy coś?.. 🤦
Ja niby naturalnie ale boje się co z tego wyjdzie w trakcie...

reklama
A jak wygląda uczucie w czasie cesarki? To jest do zniesienia? Bo słyszałam że się czuje jakieś szarpanie, czy coś?.. [emoji1751]
Ja niby naturalnie ale boje się co z tego wyjdzie w trakcie...
Mnie bolało w czasie CC. Czułam nacinanie skóry. Jeden lekarz mocno dusił na brzuch od góry, drugi wyciągał małą. Po CC już mnie tak nie bolało, jak w trakcie. Ale ponoć "znieczulenie nie do końca zadziałało i czasem tak jest" (słowa anastezjologa). Za to szybko doszłam do siebie. Jeśli teraz nie będzie gorzej to będę zadowolona [emoji6]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry