Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nie, nigdy nie leczyłam tarczycy, nikt mnie nigdy nigdzie nie kierował, ale chyba jest coś takiego jak niedoczynność ciążowaA leczysz się na tarczyce?
Ja mam przeciwciała tarczycowe atg 286 norma do 115 atpo w normie i hormony tarczycy z dnia 28.04 z normie. Dziś byłam u endo konsultować te moje wyniki i dała mi skierowanie żeby znów zbadać przeciwciała plus hormony i wizytę mam kolejną na 10.06.Czy ktoś ma hasimoto czy problemy z tarczyca i robił już badania. To moje wyniki i średnio to wyglada
No ja tyle co te tsh wyższe, ale nie wiedziałam, że tsh może być w normie a ft4 podwyższone, szok, może zadzwoń do endo jutro, jesteś pod opieką jakiegoś endokrynologa??Czy ktoś ma hasimoto czy problemy z tarczyca i robił już badania. To moje wyniki i średnio to wyglada
No właśnie nie jestem. Wysłałam to ginekolog i powoedziala że oddzwoni ale pewnie zapomniała. Nie miałam takiego wyniku nigdy.zawsze w normie tylko tsh skakaloNo ja tyle co te tsh wyższe, ale nie wiedziałam, że tsh może być w normie a ft4 podwyższone, szok, może zadzwoń do endo jutro, jesteś pod opieką jakiegoś endokrynologa??
Znalazłam coś takiego na stronie o interpretacji nieprawidłowych wyników tarczycy -" oznaczenie TSH jest najczulszym wykładnikiem czynności gruczołu tarczowego u osób z prawidłowo działającym układem podwzgórze-przysadka. Większość laboratoriów jako wstępne badanie w przypadku zaburzeń czynności tarczycy oferuje wysokoczułe testy (drugiej lub trzeciej generacji) TSH, z dolną granicą oznaczalności <0,1mj.m./l. Oznaczenie samego T3 lub T4 nie jest zalecane jako rutynowe badanie przesiewowe, ponieważ nie pozwala rozpoznać zmian subklinicznych, bo niewielkie zmiany w ich stężeniach mogą wciąż mieścić się w zakresie normy. Oznaczenie T4 lub T3 jest uzasadnione przy nieprawidłowym stężeniu TSH."No właśnie nie jestem. Wysłałam to ginekolog i powoedziala że oddzwoni ale pewnie zapomniała. Nie miałam takiego wyniku nigdy.zawsze w normie tylko tsh skakalo
Ja 5+2 miałam 5778,2To wysoką masz betę. Ja 5t+5 Mam 7029 a przyrasta dobrze
Mi wyszło na ostatnich wynikach tsh 2.93 też się zmartwiłam, powiedziałam ginowi na co odparł ze to jest w normie ale najlepiej jak by nie przekraczało tych 2,5 i przepisał mi euthhyrox 25, jedną dziennie. Kolejna wizyta 8 czerwca to pewnie da mi skierowanie na kolejne badania krwi i sprawdzimy aktualny wynik tsh.Dziewuszki, któraś z Was już po badaniach krwii? Ja dziś odebrałam wyniki i trochę się zaczęłam martwić, bo nie mogłam się dziś do lekarza mojego dodzwonić...większość wyników w normie ale Tsh - 2.95 czyli trochę podwyższona jak na nasz stan no i co mnie martwi to leukocyty w moczu 10 do 15 w polu widzenia i liczne nabłonki płaskie... Czytałam kilka stron i na jednej jest napisane, że często kobiety w ciąży mają podwyższone leukocyty w moczu tak samo i te nabłonki, a na drugiej że to świadczy o infekcji dróg moczowych lub pochwymam już panikować?