reklama

Styczniówki 2021

Jak byłam na USG, to też wychodziło, że 6+1tc bobas 0,48mm 😀 czy mówił lekarz ile wynosi tętno? U mnie było 113 i powiedziała, że mogłoby być szybsze :/ zepsuła mi całą radość z wizyty. Jutro nam kolejna wizytę i zaczynam czuć stres 😬😬
Ojej, nie mówił nic o tętnie... A ja nie wpadłam na to żeby zapytać 🤷‍♀️ daj znać po wizycie 😘

reklama
Trochę zazdroszcze takich pięknych wartości, bo mi w 6t6d powiedział że zarodek ma 2-3mm i jest za mały 😔 jutro będę wiedzieć na czym stoję po półtorej tygodnia..
Bo pewnie wyszła Ci młodsza ciąża według USG. Ja wtedy miałam 0,48mm i wskazywało na 6+1tc chociaż według OM byłam w 6+5tc. Też mam nadzieję, że moj małych nadrobił.

Noo, a jak się pospieszą to jeszcze mniej i może zostaniemy grudniowymi mamusiami ;)
Ja to liczę, że dziecko będzie bardziej leniwe jak tatuś i wytrwa w brzuchu do 2021 roku. Mam jakiś lęk, że urodzę w święta albo sylwestra 😅

W sylwestra to jeszcze ujdzie, ale w święta to bym nie chciała rodzić. Wszyscy skupiają się na choince a nie na urodzinach i dziecku może być przykro. Poza tym wszyscy dostają prezenty i nie ma tej radości, że to tylko mój wyjątkowy dzień. Moja kuzynka ma urodziny 25.12 i do dziś tego nie lubi mimo, że ma 43 lata.

Na zdjęciu z USG mam termin 31.01 ale w kartę ciąży lekarz mi nie wpisał bo powiedział że najlepiej sugerowac się datą z prenatalnych
No ja jeszcze bez karty ciąży, tak mi się zdaje, że to najpewniejsze z prenatalnych, u mnie już tak skakały te daty w zależności od robiącego usg i przyjętego pomiaru, ja na ekranie miałam dziś 1.56cm i 7w5d, na wypisie mam 1.7cm i 8w1d, z om 7w6d, u mojego w czwartek wychodziło 2 dni mniej niż z om. Ja już olewam ten temat, jest dzidzia i serduszko, reszta nie ma znaczenia.

Co do pracy już też machnęłam ręką na cudze humory i opinie, będę ciągnąć l4 o ile zastępstwo będzie dość szybko znalezione. Szkoda nerwów i dziecka.

Bo pewnie wyszła Ci młodsza ciąża według USG. Ja wtedy miałam 0,48mm i wskazywało na 6+1tc chociaż według OM byłam w 6+5tc. Też mam nadzieję, że moj małych nadrobił.
Ja po cichu liczę, że mój tak w ogóle miał wtedy jednak ze 2mm więcej tylko lekarz go zmierzył "na oko".. A dziś martwi mnie tylko totalny brak jakichkolwiek objawów
Masz może zdjęcie z tamtego usg?

reklama
W sylwestra to jeszcze ujdzie, ale w święta to bym nie chciała rodzić. Wszyscy skupiają się na choince a nie na urodzinach i dziecku może być przykro. Poza tym wszyscy dostają prezenty i nie ma tej radości, że to tylko mój wyjątkowy dzień. Moja kuzynka ma urodziny 25.12 i do dziś tego nie lubi mimo, że ma 43 lata.
Ja najmłodszą córkę urodziłam 25.12 i narazie udaje się nam jakoś oddzielać jej urodziny od świąt ale niewiem jak to będzie jak będzie starsza tzn jak ona będzie to odczuwać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry