Angelika22
Fanka BB :)
Czarnanoc jak najbardziej , ja w pierwszej ciąży pojechałam dostałam kroplówki leki i w dniu kiedy mnie wypisali a byłam 3 doby przestało mnie tak męczyć. Myśle ze w domu można się wykończyć 
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
U mnie to jest standard śniadanie kanapka z serem ewentualnie jeszcze płatki nic innego nie da radySer z keczupem. ...
U mnie zawsze ser z dzemem truskawkowym. Od gnoja tak jem
A glukoze mam 92,7, to jest dobry wynik czy nie??
Ja też dzisiaj odebrałam wyniki i mam 89, według mojego laboratorium norma jest do 99![]()
Spróbuję na razie z tą woda, ja na razie biorę lactovaginal, lekarz mi przepisał, bo miałam na ostatniej wizycie za dużo śluzu, ale robił test patyczki em i wyszedł ok, więc myślę że dał mi bardziej zapoviegawczo żeby nic się nie rozwinęło. Myślę na razie nie będę nic innego brała bez konsultacji z lekarzem i chyba poczekam na tego 1.07mam nadzieję że to nie jest jakiś wynik zagrażających ciąży co? Czy powinnam się skontaktować już z lekarzem?
Kochana błagam powiedz że znasz jakiś sposób żeby żołądek tak nie bolał. Wyje z bólu. Jestem taka zmęczona tym wszystkim. Nie chce jechać do szpitala bo się boję że mnie czymś zarażą
ale dziś jest jakiś apogeum. Nawet łyk wody mi nie wchodzi
![]()
Mam już wyniki krzywej cukrzycowej
Na czczo 96- norma 92
Po 1h 182 - norma 180
Po 2h 163 - norma 153
Któraś miała podobnie? Co dalej mnie czeka z takimi wynikami? Jest to już powód do zmartwień? Wizytę mam dopiero 2.07![]()
Wg mojego laboratorium norma glukozy jest 99....
M@lly, dopiero 05.08? Ojej, długo musisz czekać. Zawsze masz tak co 6 tyg?
Super, że udało Ci się umówić na prenatalne w placówce w której chciałaś ☺ nieskromnie powiem że 16stego stycznia rodzą się super ludzie haha
Który tydzień u Ciebie? Niesamowite że w przeciągu kilku dni zarodek urósł aż 10mm![]()
A czy któraś jest lub była albo zna kogoś kto był na takiej diecie cukrzycowej?. Ciężko jest? Je się w ogóle coś normalnego? Bo ja chyba tego nie przetrzymam. Tyle ulubionych rzeczy już odstawiłam w ciąży bo zakazane. Jak jeszcze będę musiała jeść tylko "paszę" i nie będę mogła zaspokoić żadnej zachcianki ciążowej to umrę![]()
Ja jestem na takiej diecie od grudnia, dieta z niskim indeksem glikemicznym, można jesc naprawdę pysznie![]()
Hej. Czy badacie sobie poziom progesteronu? Dziś mam 8+2, jutro idę na wizytę do ginekologa. Na poprzedniej byłam 6+0 i był zarodek bez serduszka. Lekarz przepisal mi 2x duphaston, ponieważ miałam wtedy progesteron 14.
Dziś zrobiłam kolejne badanie przed jutrzejszą wizyta i wyszedł 21,9.
Wg. Laboratorium jest w normie ale wg. Norm z internetu to jest ciut za nisko. Co myślicie, czy powinnam się stresować?
Witam Was dziewczynyrównież podczytuje Was os dłuższego czasu. Jestem po 2 poronieniach, teraz trzecia ciąża, ale tak daleko jeszcze nie doszłam
aktualnie 9+3…dzidzius na prawie 2,5 cm, serduszko pięknie bije. Czytam, że wiele z Was plami. Ja również, już cały miesiąc, plamilam i czasami lekko krawawilam. Kilka dni temu dostałam krwotok. Okazało się, że jest krwiak. Chyba mnie ta wiadomość trochę uspokoiła, bo przynajmniej wiem, co było przyczyną ciągłych plamień. Aktualnie leżę, przez najbliższe 2 tygodnie, krwiak się wchlania. Kiedyś w końcu musi być dobrze
pozdrawiam!
A ja do swojego, że tak się drę na niego to na bank w brzuchu chłop bo z dziewczynką tak nie było.Mój powiedział, że przez to, że ciągle jestem taka wściekła muszę mieć w środku druga babę [emoji23]
O i mój to samoJusta mój mąż i tak ma mnie za wariatkę wiec w sumie nie dziwi się wcale![]()
Ja też tak nie miałam, dla mnie zupełnie nieznany obszar, jeszcze płaczliwość przerobiłam jak chodziłam z Zu, ale takich wrzasków, fochów i żywego wku...ienia to nie...Jak dobrze, że piszecie o tych nastrojach, ja w pierwszej ciąży nie miałam takich jazd
A teraz czułam się jak psychicznie chora. Ale jak fajnie, że to "normalne"![]()
Moim zdaniem odczuwasz, że masz coraz bardziej obciążone mięśnie dna miednicy te od strony odbytu, ja jak przeczekam z siku to potem też mam takie durne uczucie tylko bardziej przódMiałam też szpilki w prawej pachwinie, ale tylko raz, no i jajnik oczywiściena chwilę obecną doświadczam dziwnego uczucia rozepchanej macicy i uwaga... Parcia na odbyt nad ranem, że aż ciężko się wysikać, i to nie jest parcie w kierunku załatwienia się tylko takie uczucie, że jest tam ciasno i wszystkie organy są ściśnięte , ale wszystko się układa w ciągu dnia i nic nie czuje...nie wiem czemu tylko rano tak mam...
![]()
Tak.. I też myślałam co to i uznałam że ciazowe zmiany..Uwaga Anna zadaje pytanie za 100 pkt. Boże ja czasami za siebie nie mogę chyba ale muszę bo się udusze... Czy wy czasami leżąc czujecie tak jakby kłucia szpilka jakby dowcipnie ktoś was szpilka dziobał z 20 sekund i przechodzi?
nie w podbrzuszu tylko właśnie tak jakby od dołu ..
.
Co to są dudki cebuli? Szczypior?Mąż mi na kolacje rozmieszal ser biały z rzodkiewka i dudkami cebuli, na to pomidor, ogorek i sałata. Wdupcylam trzy takie kanapki i ledwie się ruszammam nadzieję, ze moj woreczek żółciowy nie bedzie mial mi tego za złe. Matki, ale sie objadlam