reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2021

Maseczka jest po to,by zmniejszyc transmisje wirusa.Zeby osoba,ktora nie wykazuje objawow,a jest nosicielem wirusa,nie zarażała innych,podczas mowienia.
To ja powiem tak, bo akurat jestem że Śląska i jak widziałam wiadomości w tv że 98% gornikow przechodzi wirusa bezobjawowo to u nas większość osób się zastanawia jak to z tym wirusem jest. Przyznam szczerze ja na początku byłam mega zestresowana, bo wirus, no za chwilę umrę.. A prawda jest taka że to jest dupa a nie wirus jeśli ktoś nie ma objawów przez cały czas trwania choroby. Bo niby jakim cudem ktoś może być chory a nie wykazywać objawów? Sory ale ja tego nie rozumiem, taka jest nagonka w Polsce na górników a ja uważam że te wyniki są po prostu sfałszowane. I owszem 'prawdziwym' wirusem nie chciałabym się zarazić bo noszę pod sercem maluszka ale dla mnie ta cała sytuacja jest conajmniej dziwna. A już przynajmniej od 2 osób słyszałam że w szpitalu ktoś z ich rodziny umarł np z powodu choroby serca a wpisują że zgon z powodu korony, no to chyba coś jest nie halo 🤦‍♀️

reklama
Wiem że to jest problem. Prowadzę sklep spożywczy i wiem że jest problem z maseczkami. Oczywiście są ludzie którzy nie mogą nosić bo samą mnie mdli w masce ale ludzie też to naduzywaja a sanepid naprawdę chodzi po sklepach. A do tego nie ukrywam że jakby ktoś zarazil mi pracownice a wpadlibysmy w kwarantanne to jesteśmy bankrutami i nie mamy z czego żyć. Zaświadczenia nie trzeba nosić ze sobą i Ci co nie mogą to niech nie noszą a reszcie nic się nie stanie jak na czas zakupów założą te maski
Ja absolutnie rozumiem ten obowiązek. Sklepom nie jest teraz łatwo i gdybym mogła serio nosilabym ta maseczke bo to żaden problem założyć ja na 5/10 min jeżeli nic Ci nie jest. Mam nadzieję że to szybko się skończy.

To ja powiem tak, bo akurat jestem że Śląska i jak widziałam wiadomości w tv że 98% gornikow przechodzi wirusa bezobjawowo to u nas większość osób się zastanawia jak to z tym wirusem jest. Przyznam szczerze ja na początku byłam mega zestresowana, bo wirus, no za chwilę umrę.. A prawda jest taka że to jest ***** a nie wirus. Bo niby jakim cudem ktoś może być chory a nie wykazywać objawów? Sory ale ja tego nie rozumiem, taka jest nagonka w Polsce na górników a ja uważam że te wyniki są po prostu sfałszowane. I owszem 'prawdziwym' wirusem nie chciałabym się zarazić bo noszę pod sercem maluszka ale dla mnie ta cała sytuacja jest conajmniej dziwna. A już przynajmniej od 2 osób słyszałam że w szpitalu ktoś z ich rodziny umarł np z powodu choroby serca a wpisują że zgon z powodu korony, no to chyba coś jest nie halo 🤦‍♀️
Też jestem że Śląska i dla mnie to trochę naciągane. Te wyniki i to wszystko. Aktualnie znam jedna osobę, która ma wirusa i jest objawowa.
Poza tym choroba jest wtedy jak są objawy. A tak jedynie można być nosicielem.
To mnie więcej jak z wirusem opryszczki. 95% społeczeństwa jest nosicielami ale tylko u 1% występują objawy w formie opryszczki!

Ja absolutnie rozumiem ten obowiązek. Sklepom nie jest teraz łatwo i gdybym mogła serio nosilabym ta maseczke bo to żaden problem założyć ja na 5/10 min jeżeli nic Ci nie jest. Mam nadzieję że to szybko się skończy.
Oj nie wiem czy szybko się skończy, dziś lekarz mówiła mi ,że doszły do niej informacje że w połowie września zaczniemy od początku kwarantannę 😔oby się nie spełniło.

Jestem za maseczkami, bo mimo wszystko jest masa osób, które są nieodpowiedzialne i będą ukrywały chorobę! Do mnie kiedyś przyszła do salonu klientka z mononukleoza i 40 stopniowa gorączka, na początku udawała, że ma kaszel z alergii więc ja przyjęłam. Wieczorem sama już miałam gorączkę. Także ludzie mają gdzieś innych i właśnie dla takich te maseczki są idealne!

Oj nie wiem czy szybko się skończy, dziś lekarz mówiła mi ,że doszły do niej informacje że w połowie września zaczniemy od początku kwarantannę 😔oby się nie spełniło.
Do tego na pewno nie dojdzie bo gospodarka tego nie wytrzyma. Inna sprawa jest to że nie sądzę żeby Polacy dali się znów zamknąć w domach. Uważam że, pobyt na świeżym powietrzu jest o wiele bezpieczniejszy niż siedzenie w domu i dla zdrowia fizycznego i psychicznego.

mmm ale pojadlam 🤣 oczywiście taka głodna byłam, że gorący jadłam i mam cały język poparzony 🤣
IMG_20200624_135749_521.jpg

Jestem za maseczkami, bo mimo wszystko jest masa osób, które są nieodpowiedzialne i będą ukrywały chorobę! Do mnie kiedyś przyszła do salonu klientka z mononukleoza i 40 stopniowa gorączka, na początku udawała, że ma kaszel z alergii więc ja przyjęłam. Wieczorem sama już miałam gorączkę. Także ludzie mają gdzieś innych i właśnie dla takich te maseczki są idealne!
No jeśli chodzi o takie podejście to się z tobą zgadzam, szczerze to o tym nie pomyślałam względem noszenia maseczek 🤔

reklama
Dziewczyny ! Byłam dziś na badaniach tych podstawowych z krwi i moczu. Poszłam do lekarza na NFZ wypisał mi skierowanie wczoraj i dziś już miałam ;) zapomniał tylko o wirusowym zapaleniu wątroby (to sobie dokupilam) i sama zdecydowałam o zrobieniu progesteronu ale robie go przy każdym pobraniu krwi bo mam bardzo bardzo niski. Wyniki w piątek.

Do góry