reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2021

Teraz różnica wynosi 11dni, poprzednio też 11 więc się nie pogarsza jak chodzi o wagę, bo np taką główkę jak 2 tygodnie temu miała na 25+5 To teraz ma na 30tc. Więc ja nie wiem jaki to jest zakres błędu i poprawność pomiaru.
2 tygodnie temu wazyla 755g teraz dokładnie 1006g
No właśnie byłam 2 tygodnie temu to mała ważyła 784 g i już była tydzień wagowo mniejsza, a wymiarami 4 dni. Dlatego się pytam. Teraz idę za 2 tygodnie na badanie. Córke urodziłam z hipotrofią ale nie duża bo była do dwóch tygodni różnica. Urodzona w 38 tygodniu z wagą 2840 i 48 cm
Dziewczyny rodzące sn, będziecie rodzic ze znieczuleniem czy bez? Jeśli z to z jakim? Ja mam do wyboru każdy rodzaj znieczulenia w szpitalu, ale chciałam spróbować urodzić bez. Mam zamiar kupić sobie TENS (nie zawsze aparat jest dostępny w szpitalu, albo jest, ale zepsuty, a nowy kosztuje niewiele), no i skorzystać z tego gazu ewentualnie, jeśli to cos w ogóle pomaga. Mogę wybrać sposrod: syntetyczna morfina, epidural, TENS I gaz rozweselający.
Ja miałam z córką najpierw TENS ale przy 6 cm przestał mi pomagać, więc poprosiłam o znieczulenie zewnątrzoponowe... i to był w moim przypadku największy błąd:( znieczulenie zaburzyło mi skurcze... więc te skurcze już do parcia zamiast co ileś sekund u mnie się pojawiały co minutę-półtora... więc mój poród właściwy trwał 3 godziny i byłam o maluteńki krok od kleszczy :( lekarz już się przygotowywał, ale dał mi szanse na ostatnie parcie i się udało, przemieściła się Karolcia :) u mnie w szpitalu jest jeszcze gaz rozweselający do wyboru, ale w tym przypadku chyba po prostu zacisnę zęby i będę rodzić bez niczego :p pociesz mnie opinia mojej gin że ten poród powinien być lżejszy :D no... chyba że będzie cesarka... to już nie mam wpływu na nic

reklama
U mnie jest tak że będę miała cc, miałam już dwie teraz będzie trzecia, ciekawe czy dotrwam do stycznia, poprzedniego syna urodziłam miesiąc wcześniej, miałam zatrucie ciążowe

Obolała i przez 12 godz z łóżka nie możesz się podnieść ptem każą wstać żeby iść się umyć, po pierwszej cesarce miesiąc dochodziłam do siebie a po drugiej to już krócej 2-3 tygodnie

Tak szybko sie zapomina o bolu porodowym:p
Chyba
No właśnie byłam 2 tygodnie temu to mała ważyła 784 g i już była tydzień wagowo mniejsza, a wymiarami 4 dni. Dlatego się pytam. Teraz idę za 2 tygodnie na badanie. Córke urodziłam z hipotrofią ale nie duża bo była do dwóch tygodni różnica. Urodzona w 38 tygodniu z wagą 2840 i 48 cm

Ja miałam z córką najpierw TENS ale przy 6 cm przestał mi pomagać, więc poprosiłam o znieczulenie zewnątrzoponowe... i to był w moim przypadku największy błąd:( znieczulenie zaburzyło mi skurcze... więc te skurcze już do parcia zamiast co ileś sekund u mnie się pojawiały co minutę-półtora... więc mój poród właściwy trwał 3 godziny i byłam o maluteńki krok od kleszczy :( lekarz już się przygotowywał, ale dał mi szanse na ostatnie parcie i się udało, przemieściła się Karolcia :) u mnie w szpitalu jest jeszcze gaz rozweselający do wyboru, ale w tym przypadku chyba po prostu zacisnę zęby i będę rodzić bez niczego :p pociesz mnie opinia mojej gin że ten poród powinien być lżejszy :D no... chyba że będzie cesarka... to już nie mam wpływu na nic
No właśnie czytałam o tym, że znieczulenie zaburza skurcze i poród trwa średnio dużo dłużej niż bez. Do tego mam w bliskim otoczeniu 2 kobiety, które po epiduralu mają długotrwałe problemy z kręgosłupem i wolałabym tego uniknąć. Wiem, że całe mnóstwo kobiet nie ma skutków ubocznych, no ale.. Spróbuję chyba na TENS i gazie, chyba że będzie tragedia i nie będę dawała rady to może wtedy to znieczulenie.

Przyznaje zgapilam... bardzo ladna czapeczka;) 20201106_113631.jpg

To ja wolę dzień się pomęczyć i mieć za sobą. Pierwszy syn SN i po godzinie już sama się mylam😁
Wow 😊 a mialas moze rozcinane krocze albo peklo samo? Mnie nie przeraża porod tylko szycie krocza... najgorsze ze wszystkiego, nie znieczulil mi do szycia i wyłam tam jak glupia normalnie plakalam , porod mnie tak nie bolal jak to szycie i pozniej gojenie sie rany .

reklama
Do góry