Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dokładnie, wakum. A dlaczego się nie używa? W UK chyba inne zasady, bo się używa, tych szczypców też. Akcja bardzo szybko postępowała, bo skurcze miałam od początku co 3-4min I w końcu tętno dziecka trochę zaczęło świrowac, bo ponoć to dość duży szok dla niego, że tak szybko no i wiadomo jak to z dotlenieniem przy skurczach tak czestych. Główka była spora, bo 36cm i jakoś nie szło to parcie za dobrze, dlatego tak zdecydowali. To pierwsza ciaza, w kolejnych pewnie by było łatwiej wypchnąć. Wolałabym bez tego wakum, owszem, no ale wyszło jak wyszło.Wyciągali Ci dziecko przez wakum? Tego pod0bno już się nie robi.
Na szczęście wszystko w porządku jestA jaki powód był, że musieli użyć tego urządzenia?
Vacum u nas w szpitalu w ostateczności się używa, ale robią najpierw wszystko aby tego uniknąć, tak jak kleszczy. Moja starsza córka miała problem z przesunięciem się, A ja ze skurczami i lekarz już zdecydował o.kleszczach. na szczęście położna powiedziała mu żeby mi dał ostatnia szansę, a mi powiedziała że mam przec jak nigdy no i popchalam tak że poszło i obyło się bez kleszczyDokładnie, wakum. A dlaczego się nie używa? W UK chyba inne zasady, bo się używa, tych szczypców też. Akcja bardzo szybko postępowała, bo skurcze miałam od początku co 3-4min I w końcu tętno dziecka trochę zaczęło świrowac, bo ponoć to dość duży szok dla niego, że tak szybko no i wiadomo jak to z dotlenieniem przy skurczach tak czestych. Główka była spora, bo 36cm i jakoś nie szło to parcie za dobrze, dlatego tak zdecydowali. To pierwsza ciaza, w kolejnych pewnie by było łatwiej wypchnąć. Wolałabym bez tego wakum, owszem, no ale wyszło jak wyszło.
Tzn tu też to nie jest standard oczywiście i starają się obyć bez tego zwłaszcza, że porod odbierają położne, a nie lekarz, a w przypadku vacuum, kleszczy, cesarki czy jakis powikłań do pomocy wkracza lekarz i to on podejmuje decyzje i odbiera poród. No nic, mam nadzieję, że to maluszkowi nie zaszkodzilo i prócz tymczasowego śladu na glowce od przyssawki nic złego się nie dziejeVacum u nas w szpitalu w ostateczności się używa, ale robią najpierw wszystko aby tego uniknąć, tak jak kleszczy. Moja starsza córka miała problem z przesunięciem się, A ja ze skurczami i lekarz już zdecydował o.kleszczach. na szczęście położna powiedziała mu żeby mi dał ostatnia szansę, a mi powiedziała że mam przec jak nigdy no i popchalam tak że poszło i obyło się bez kleszczy
Mojego brata wyciągali przez vacum więc mam zarys sprzed ponad 30stu lat, dlatego taka zdziwiona jestem![]()
Na szczęście kupisz swój cud w ramionachprzy kolejnym pójdzie o wiele lepiej
I szybciej!
Jak nie robi ja leżałam na sali poporodowej to 3 babki były vacum tylko obowiązkowo usg głowy robili jeszcze w szpitalu.Wyciągali Ci dziecko przez wakum? Tego pod0bno już się nie robi.
Na szczęście wszystko w porządku jestA jaki powód był, że musieli użyć tego urządzenia?
Tu też poród odbiera położna, lekarz jest obecny w razie jakby trzeba było interweniować.Tzn tu też to nie jest standard oczywiście i starają się obyć bez tego zwłaszcza, że porod odbierają położne, a nie lekarz, a w przypadku vacuum, kleszczy, cesarki czy jakis powikłań do pomocy wkracza lekarz i to on podejmuje decyzje i odbiera poród. No nic, mam nadzieję, że to maluszkowi nie zaszkodzilo i prócz tymczasowego śladu na glowce od przyssawki nic złego się nie dziejejeśli będzie kolejne, to myślę, że będzie łatwiej
![]()
U mnie też użyli wakum młody tracił tętno bo był owiniety pępowina a za późno było na cesarke. Też bym wolała bez ale chodzi o drugie życie. Po tej sytuacji nigdy w życiu bym się nie zgodziła na poród w domu.Dokładnie, wakum. A dlaczego się nie używa? W UK chyba inne zasady, bo się używa, tych szczypców też. Akcja bardzo szybko postępowała, bo skurcze miałam od początku co 3-4min I w końcu tętno dziecka trochę zaczęło świrowac, bo ponoć to dość duży szok dla niego, że tak szybko no i wiadomo jak to z dotlenieniem przy skurczach tak czestych. Główka była spora, bo 36cm i jakoś nie szło to parcie za dobrze, dlatego tak zdecydowali. To pierwsza ciaza, w kolejnych pewnie by było łatwiej wypchnąć. Wolałabym bez tego wakum, owszem, no ale wyszło jak wyszło.
Nie, poszłabym z tym do lekarza. To nie jest prawidłowe..Dziewczyny po CC. Sączyło wam się coś z rany? Ehh mi się sączy woda z krwią i się strasznie martwię![]()
Rozmawiałam z położna, podobno to jest normalne. Sama już nie wiem bNie, poszłabym z tym do lekarza. To nie jest prawidłowe..