reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniówki kulinarnie!

reklama
Ja wczoraj w 75 % zaspokoilam swoja ochote na zjedzenie pysznej mizerii.
Ogoreczki mialam pycha, tyle, ze zamiast smietanki musialam uzyc jogurtu.
A teraz mnie naszla ochota na salatke z pomidorow i ogorkow:-p
 
Moj italiano ostatnio zrobil prawdziwe carbonara i tak nie za bardzo mi podeszlo.
Troche bym zmodyfikowala :-p
Ja robię na podsmażonym boczku i śmietance kremówce plus przyprawy, jajek nie daję, bo nie umiem, zawsze jest za ciepłe i się zetną, a surowych nie lubię, ale zielona pietruszka obowiązkowo!
 
Ja robię na podsmażonym boczku i śmietance kremówce plus przyprawy, jajek nie daję, bo nie umiem, zawsze jest za ciepłe i się zetną, a surowych nie lubię, ale zielona pietruszka obowiązkowo!

No wlasnie, ja ten boczeczek to bym na takie skareczki suchutkie prawie wegielki zrobila (bo tak uwielbiam:-), a wedlug prawdziwego przepisu powinien byc lekko podsmazony, smietany sie nie dodaje w ogole, tylko to jajo ktore nie powinno sie sciac, a ja tez bym sciela tutaj na maksa jak na jajecznice:-p
 
No wlasnie, ja ten boczeczek to bym na takie skareczki suchutkie prawie wegielki zrobila (bo tak uwielbiam:-), a wedlug prawdziwego przepisu powinien byc lekko podsmazony, smietany sie nie dodaje w ogole, tylko to jajo ktore nie powinno sie sciac, a ja tez bym sciela tutaj na maksa jak na jajecznice:-p
Właśnie ja zamiast tego jaja śmietanę wolę, bo też mi taka wersja nie za bardzo pasuje, a bekon porządnie wysmażony, jak najbardziej! A jest pietruszka w oryginalnym przepisie?
 
reklama
Właśnie ja zamiast tego jaja śmietanę wolę, bo też mi taka wersja nie za bardzo pasuje, a bekon porządnie wysmażony, jak najbardziej! A jest pietruszka w oryginalnym przepisie?

Nikki, w wersji tak jak powinno byc spaghetti alla carbonara pietruszki niet:-)
Jaka smietane dodajesz? Wiem, ze niektorzy Wlosi dodaja tez, ale to juz modyfikacja. Oni dodaja panna da cucina, czyli te smietane, ktora sluzy do gotowania. U nas to jest chyba ta Ramy, tak?
 
Do góry