reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

magda z uk dobrze ze synus szybko rosnie. Z tym spojeniem to pewnie niesamowity bol ale musisz dac jeszcze rade juz tak blisko mety;)
dotka dobrze ze ok tylko musisz wiecej wypoczywac.
marzenixx o to duzy juz synus rosnie ladnie . Gratuluje udanej wizyty a pociesze Cie tym ze ode mnie wiekszego brzucha na pewno nie masz moj jest megasny;D

Mam do Was pytanie czy ktoras z Was byla u okulisty w ciazy i miala zakrapiane oczy atropina? Bo ja mialam i teraz sie boje ze to moze zaszkodzic malutkiej;(( Lekarka nic nie mowila ze to grozne ale sie martwie.

reklama
Hej Dziewczyny

Przywitalam juz sie na watku "poznajmy sie",ale czuje sie "nowa" wiec sie melduje:)

Bylam dzis na wizycie rutynowej w szpitalu. I niestety nie jest wesolo. Do tej pory raczej bylo wszystko ok, ale juz widze powtorke z poprzedniej ciazy(pod koniec mialam problemy z wysokim cisnieniem, i inne,ciaze rozwiazano w 36 tyg.)).

Mialam dosc wysokie cisnienie dzis u lekarza i pojawilo sie bialko w moczu i leukocyty:(Lekarz wyslal probke moczu do labu, a mnie na daycare na dalsze badania cisnienia i ktg. ,gdzie na szczescie okazalo sie ze z dzidzia wszystko ok, a cisnienie zaczelo sie obnizac. Mam wizyte ponownie za tydzien na sprawdzenie wszystkiego jeszcze raz i beda juz wyniki krwi i moczu.

Jestem troszke podlamana. Nie wiem, ludze sie ,ze w szpitalu sie za bardzo denerwuje, bo jak sobie czasem mierze cisnienie w domu to jest ok lub lekko podwyzszone. Biore od poczatku ciazy Aspiryne 75mg .Bardzo bym chciala donosic ciaze choc do 38 tyg. Ostatni skan mialam w 22tyg, kolejny dopiero w 33t i juz sie troche denerwuje, czy dzidzia dobrze rosnie.

Nie zdazylam przeczytac calego Waszego watku, czy ktoras w Was ma podobne problemy w ciazy?

anna

Marzenka super, że nic złego się nie dzieje, ale wiesz co? Ja p***** te uroki ciąży. Chodzę jak inwalidka:baffled: Damy radę kochana:-)

Madziamadzia oj zaciskam, zaciskam....chociaż im dalej, tym mniej siły:sorry2: Dzięki za dobre słówko:tak:

Caroline ja tam nie narzekam, jak mąż lub mama coś robią za mnie:-p Żeby tak jeszcze za mnie mogli brzuszek czasem ponosić
:-D

Magdus o książce przy moich dziewczynkach, to ja sobie mogę tylko pomarzyć:blink: Ale staram się jak mogę nie szaleć:-p

Gosiu ja we wszystkich ciążach mam mnóstwo badań okulistycznych (problemy z siatkówką, stąd 3 cc) i nic się nie martw. Atropina nie szkodzi maluszkowi. Najważniejsze, że jesteś pod opieką okulisty!

Anna witaj:-) Ja tez mieszkam w uk i uwierz mi, że problemów Ci u mnie w tej ciąży dostatek. Może nie akurat z ciśnieniem, ale spojenie mi się w bardzo szybkim tempie rozchodzi i już ledwo chodzę, a muszę wytrzymać jeszcze troszkę.Dobrze, że trafiłaś na obserwację i porobili Ci badania. Ja póki co słyszę tylko, że mam się oszczędzać i nie powiem, ale stresuje mnie to, bo tak, jak dziś ból jest niesamowity. Trzymaj się i bądź dobrej myśli. Skoro już lekarze mają zanotowane, że są u Ciebie problemy, to na pewno będziesz po dobrą opieką. Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo:tak:

Powodzenia dziewczęta na jutrzejszych wizytach!

Lanjaa ja obecnie przybrałam 6 kg...., z synkiem na tym etapie miałam juz + 9kg, ale ten urwisek ma być mniejszy,,,,Kochana znam koleżanki, które były w bardzo podobnej sytuacji, a i dzieciaczki przenosily.......trzeba być dobrej myśli....A Twoja pierwsze córeczka przyszła o czasie czy wcześniej?

Dotka piękna waga i miejmy nadzieję, że już tą główką w dół zostanie:)

Indziorka, a określił lekarz wagę maleństwa? Prognozy odnośnie mojego pierwszego łobuziaka wróżyły urodzenie o 2 tygodnie wcześniej, a urodzil się parę dni po terminie heheh, kolosik 4090:D:D:D Czytgam, że wagi nie znasz....

Madziu ja głęboko wierzę, że dasz radę do tego spokojnego tygodnia....A mówiła Ci coś odnośnie wagi?

Januarko spokojnie jeszcze jest czas odnośnie obrócenia, a nawet czasem lelkarz pod USG pomaga dzieciątku zmienić pozycję:)

Dotka na tym etapie - skracanie szyjki to normalna sprawa, więc nie ma co się obawiać...po prostu się szykuje po malutku:)

Marzenixx rozejście, a długosć szyjki to zupełnie inne rzeczy...rozejście dotyczy kości łonowej....Najważniejsze, że z Tobą i synkiem wszystko w porządku:)

Gosiu ja miałam, wszystko w porządku, to dziecku nie grozi....

Anna witaj, oj grono problemów ciążowych jest tu spore, więc z pewnością sama nie jesteś.....trzymaj się ciepło...

Milusia dzieki kochana pocieszylas mnie z ta szyjka :) a mnie dzis druga pachwina zaczela bolec ale nic to wytrzymam juz finisz niedaleko ;)

Magda Dziękuje bardzo doswiadczona mamusiu;) Ja mam astygmatyzm ale moge rodzic naturalnie nie ma przeciwskazan bo nic sie nie dzieje dziekuje Ci i milusi bardzo za podpowiedzi jestem pierwszy raz w ciazy i wszystko mnie stresuje;-) Powodzenia na wizytach;)

reklama
Do góry