reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Hej. Ja jak zwykle z doskoku. Nie mam na nic czasu i siły. Śpie po 12h, bo inaczej bym nie wyrobiła. Po piątkowej wizycie maluch ma 2,5 kg, nie obrócił się i nawet mu się nie śni. Za to, że tak powiem nakryty jest nózkami, a w takim ułożeniu zdarza sie, że dzieci mogą mieć dysplazję stawów biodrowych, nie ma już miejsca i maluch już nie ma jak poprawić sobie nóżek :( Także czekam i po prodzie odrazu neonatolog dokładnie go zbada jak coś będzie nie tak to do ortopedy :( Mam jednak nadzieje, że będzie ok i co najwyżej odchylenie będzie nieznacze i będzie wymagał tylko pieluchowania. Cesarka wstępnie ustalona na 16 go w godzinach rannych. GBS ok, teraz morfologia, mocz i krzepliwość. Ostatnia wizyta przed porodem 4 go i wtedy też anastezjolog, no chyba tfu tfu, że mnie wcześniej złapie. Maluch daje popalić,najgorzej w nocy. Jestem już zmęczona. Przeprowadzka też dała mi w kość, dopiero dzisiaj stwierdziłąm, że jestem w miare ogarnięta. Spakowałam się do szpitala i ubrałam choinke. Jeszcze zakupy przedświateczne i leże, czekam i nic nie robie. Zaraz zmienie się w wizytach.

9.12
Magda_z_uk godz. 9.30 wizyta
aninek godz. 10:00 polozna
gosia081145 USG 13:50
dotka85 19:00 usg
asiorreek godz 16:45
januarka wizyta + usg
20.12
agaagaaga14 godz.16 Wizyta+USG
muuum_to_be godz 11:15- polozna
lanjaa godz.17.30 Wizyta+USG
M@linka godz 12.00
21.12
madziamadzia godz. 10:00 usg i KTG
EmiliaM godz 13.30 polozna
Flamandka godz. 15.00 badanie USG
Milusia godz. 11.00 badanie + USG
27.12
natal - gdz 9.40 wizyta i ktg
arbuz godz. 19.15
gosia081145 wizyta+ktg
Marzenixx godz. 19:20
31.12
aninek godz. 9:30 USG+sprawdzenie lozyska

2013

02.01.
Magda_z_uk godz. 9.15 ostatnia wizyta:)
Biłkabdg godz. 11.00 wizyta+USG
januarka wizyta + usg
03.01.
Czarni godz. 13.40 wizyta +ktg
04.01.
Alicja32 godz.9.45 wizyta+USG
Kropka87 godz. 17.00 wizyta + usg, 17.30 anastezjolog
07.01.
-caroline- godz.15.45 wizyta
09.01.
elisse godz.16.30 wizyta + USG
15.01.
Indziorka godz. 9:10 wizyta

Patinka gratuluje braku paciorkowca:-)

Dotka dotrwasz spokojnie do terminu. Zobaczysz;-) Ważne, że nic złego się nie dzieje:happy2:

Kropka będzie dobrze. Nie martw się na zapas. Życzę spokojnej końcówki. Uważaj na siebie:-)

Powodzenia dla wszystkich na jutro!

Madziazuk super, że z maluszkiem wszystko w porząsiu, ale nadal mi bardzo przykro, że Ty sama tak bardzo cierpisz:(

Gosiu nie pisz, że zaledwie, to piękny dwukilowy dzieciaczek, fakt, przyzwyczailiśmy się do wyższych miar, ale to przez sposób odzywiania, życia itp...Jeżeli waży 2 kg to pięknie do trzech dociągnie...ma na to czas...

Januarko i tak piękna waga, nie będzie olbrzym, a jeżeli dotrwasz do terminu to dziecko tygodniowo tyje 300g:) więc szykowałby się dzieciaczek 3500 - idealny:)

Czarni no to teraz trzeba się wziąc za drogi moczowe...echh

Dotka85 no to nieźle z tym rozwarciem...faktycznie...najważniejsze, że wszystko w porząsiu i trzymaj się jeszcze dzielnie do końca 37tc...

Kropeczko, a nie ma już żadnych szans na obrót? wiem, że lekarze doświadczeni pod USG obracają dzieciaczka.....

A ja się pomyliłam, wizytkę mam jednak 22go:)

9.12
Magda_z_uk godz. 9.30 wizyta
aninek godz. 10:00 polozna
gosia081145 USG 13:50
dotka85 19:00 usg
asiorreekgodz 16:45
januarkawizyta + usg
20.12
agaagaaga14 godz.16 Wizyta+USG
muuum_to_be godz 11:15- polozna
lanjaa godz.17.30 Wizyta+USG
M@linka godz 12.00
21.12
madziamadzia godz. 10:00 usg i KTG
EmiliaM godz 13.30 polozna
Flamandka godz. 15.00 badanie USG
22.12
Milusia godz. 11.00 badanie + USG
27.12
natal - gdz 9.40 wizyta i ktg
arbuz godz. 19.15
gosia081145 wizyta+ktg
Marzenixx godz. 19:20
31.12
aninek godz. 9:30 USG+sprawdzenie lozyska

2013

02.01.
Magda_z_uk godz. 9.15 ostatnia wizyta:)
Biłkabdg godz. 11.00 wizyta+USG
januarka wizyta + usg
03.01.
Czarni godz. 13.40 wizyta +ktg
04.01.
Alicja32 godz.9.45 wizyta+USG
Kropka87godz. 17.00 wizyta + usg, 17.30 anastezjolog
07.01.
-caroline- godz.15.45 wizyta
09.01.
elisse godz.16.30 wizyta + USG
15.01.
Indziorka godz. 9:10 wizyta

milusia83 no tak do tej pory tak bylo idealnie ksiazkowo ok300gr co wizyta,ale od ostatniej tydzien temu ja ani grama na plusie a maly jak mial ok3200 tak teraz ok2900 wiec 300gr ale mniej w tydzien wiec cos mi sie zda ze juz nie przybierze za wiele dlatego tez lekarz bardziej zasugerowal sie wielkoscia glowki mowi nie jest duza,ale w normie,ale to chyba lepiej dla mnie,ze dzidzius nie jest bardzo duzy bo porod moze lzejszy ;) wiec wszystko wporzadku.

hej dziewczyny

I ja się melduje po wizycie.. hmm... u mnie GBS pobrał. zawiozłam do szpitala do laboratorium - teraz sie zastanawiam ile trzeba czekac na wynik bo w sumie powiedzieli że przychodzić i pytać.. ;/ co z dzidzią hmmmm... w sumie jak to lekarz określił ASIA TY RODZISZ... szyjki brak.. główka już prawie wystaje.. rozwarcie na paluch.. ale odesłał mnie do domu jeszcze..
kazał odstawić leki wszystkie poza witaminami i dzwonić jak mnie będą skurcze brały lub odejdzie czop.. którego swoja drogą mam wypatrywać bo na dniach odpadnie,.. wstępnie umówiliśmy się że w szpitalu zjawimy się 30 grudnia.. no chyba że coś się mi szybciej będzie działo.. Dzidzi nie oglądaliśmy niestety..

powodzenia na wizytach dla reszty dziewczyn..:)

milusia83 no tak do tej pory tak bylo idealnie ksiazkowo ok300gr co wizyta,ale od ostatniej tydzien temu ja ani grama na plusie a maly jak mial ok3200 tak teraz ok2900 wiec 300gr ale mniej w tydzien wiec cos mi sie zda ze juz nie przybierze za wiele dlatego tez lekarz bardziej zasugerowal sie wielkoscia glowki mowi nie jest duza,ale w normie,ale to chyba lepiej dla mnie,ze dzidzius nie jest bardzo duzy bo porod moze lzejszy ;) wiec wszystko wporzadku.

Moja Julia w ostatnim miesiącu nie przybrała nic, a nawet wychodziło że spadała z wagi...lekarze nic na to nie mówili.

hej dziewczyny

I ja się melduje po wizycie.. hmm... u mnie GBS pobrał. zawiozłam do szpitala do laboratorium - teraz sie zastanawiam ile trzeba czekac na wynik bo w sumie powiedzieli że przychodzić i pytać.. ;/ co z dzidzią hmmmm... w sumie jak to lekarz określił ASIA TY RODZISZ... szyjki brak.. główka już prawie wystaje.. rozwarcie na paluch.. ale odesłał mnie do domu jeszcze..
kazał odstawić leki wszystkie poza witaminami i dzwonić jak mnie będą skurcze brały lub odejdzie czop.. którego swoja drogą mam wypatrywać bo na dniach odpadnie,.. wstępnie umówiliśmy się że w szpitalu zjawimy się 30 grudnia.. no chyba że coś się mi szybciej będzie działo.. Dzidzi nie oglądaliśmy niestety..

powodzenia na wizytach dla reszty dziewczyn..:)

No to już tylko spokojnie czekać na maleństwo;-)

reklama
Do góry