reklama

Sucha skóra :-((

reklama
ostatnio w książce Agnieszki Maciąg czytałam, że według zasad ajurwedy w skórę najlepiej jest wcierać tylko to, co da się zjeść :) czyli oleje roślinne. Poczytałam więcej i zdziwiłam się, gdy dowiedziałam się, że skórę świetnie odżywi zwykły... olej rzepakowy, taki jakiego się używa na co dzień do smażenia :) wszystko kwestia witaminy E, o której już tu ktoś pisał.

Pierwsza zasada jest taka, aby wszelkie balsamy, oliwki wcierać zaraz po kąpieli na jeszcze wilgotne ciało. Ja tez polecam cetaphil lub oliwke hipp dla dzieci.

Napewno takie odżywianie skóry od środka ma duże znaczenie. ten plusssz ma całkiem fajny z skład z tego co czytam. Kalogen, kwas hialuronowy mają ogromne znaczenie w pielęgnacji skóry. myślę że niebawem go zakupię bo ogólnie lubię ich produkty, smaczne i nie drogie.

ja czasem już nie mam pomysłów jakie kremy stosować. większość nie pomaga, bo tylko delikatnie nawilżają, a szczególnie w zimę moja cera jest bardzo wysuszona. dlatego raz na jakiś czas robię sobie jeszcze maseczkę i regularny peeling.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry