• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Suche oko

Kilka rad ode mnie

Poczytajcie sobie o ćwiczeniach na oczy. Warto jest również raz na jakis czas oderwać wzrok od komputera i popatrzeć się na to co jest naprzeciwko. Za okno ( dzięki temu ćwiczycie akomodację)

Zrezygnujcie z soczewek na rzecz okularów.

No i warto jest kupić sobie jakieś porządne krople do oczu, a tych w aptekach internetowych czy stacjonarnych nie brakuje.
Link do: Krople i maści - RodzinaZdrowia.pl

Ostatnia edycja:
reklama
Warto poprosić o poradę w aptece. Wcześniej jednak lepiej iść do okulisty może przepiszę coś odpowiedniego. No i chyba nie pozostaje nic innego jak wyrobić sobie okulary do pracy przy komputerze. Zawsze to dodatkowa bariera.

Ja też pracuje bardzo dużo przy komputerze. Noszę soczewki, ale od jakiegoś czasu do pracy przy kompie mam okulary z tymi wszystkimi filtrami, a jak wyjeżdżam w teren to soczewki, bo są duże wygodniejsze.
Pomogły mi krople nawilżające, ale musisz wypróbować sama, bo ja miałam polecane przez okulistkę i mnie strasznie oczy szczypały i łzawiły... Teraz używam Starazolin.

Ja noszę soczewki od 4 lat, z początku tylko w vision express kupowałam, potem zaczęłam eksperymenty z soczewkami, płynami i kroplami z Rossmanna, i było ok teraz zamawiam przez internet i dzięki Bogu mogę wszystko do oczu używać. Jednak jedne z lepszych kropli to starazolin turkusowy i przystępny cenowo

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry