Cookie_
Moderator
Link do: OIK - Ośrodki Interwencji Kryzysowej w Polsce kliknij swoje województwo i zobaczysz gdzie są zlokalizowane. Możesz otrzymac tam schronienie do 3 mies., pomoc psychologa, prawną i ruszy procedura założenia niebieskiej karty
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Sytuacja naprawdę jest tragiczna ale nie bez wyjścia tak jak pisały dziewczyny wyżej o tym ośrodku kryzysowym tam zgłosić się lub jak koleżanka chce pomóc napewno byłoby to jakieś wyjście...@DropKick podtrzymuję to co zawsze pisałam - mój dom jest zawsze dla Ciebie otwarty
Jeżeli jednak interesuje Cię tylko to jak zabezpieczyć dziecko to nie da się - skoro ojciec jest uznany i ma pełnie praw zawsze dziecko z nim zostanie. Jeżeli chodzi o Twoje środki to skoro nie jesteście małżeństwem to automatycznie dziedziczy dziecko - a drugi rodzic do ukończenia przez nie 18 lat może tym majątkiem dysponować tylko za zgodą sądu
Jak to nie ma.ratubku? Masz dziecko, musisz się nim zająć, musisz walczyc o siebie i o dziecko. Skąd jestes ?Dla mnie już nie ma ratunku. Chcę tylko żeby miał spokojne życie. Długo odkładałam na taki wypadek
A mnie się wydaje że tu serio coś nie trzyma się kupy
To nie te czasy gdy kobieta faktycznie byłaby pozostawiona samej sobie , gdzie policja ( jak napisała autorka ) przybijałaby sobie piątkę z ojcem zamiast interweniować.
Dzielnicowy o autorce ma też nieciekawe zdanie.
Autorka pisze o świadku który mógłby zeznawać po jej stronie ,ale jednocześnie przed policją wszystkiemu zaprzecza ... więc co to niby za świadek
Dom Pomocy nie, ucieczka nie, błękitna karta nie, wyjazd do rodziny nie ,wszystko na nie.
Jedynie co zrobić z pieniędzmi .
Idąc do Domu Dla Samotnych Matek czy punktu interwencji dostaje się pomoc prawną, tam powiedzą jak zabezpieczyć siebie i dziecko, na pewno są rozwiazania zapezpieczające jej finanse i dziecka.
Bo pisząc tu autorce ,że ma iść do prawnika też raczej nic nie da, bo nie wierzę by tam poszła załatwiać wszystko na własną rękę.
Albo zabić partnera, bo pisała że dziecko będzie sierotą.To trochę tak jak by chciała odebrac sobie życie, ale finanse przed partnerem zabezpieczyć i dziecko by nim nie mógł się zająć. Tak czy siak potrzebuje pomocy
I to nie tylko zabezpieczającej owe finane o które matka się tak martwi, ale i pomoc psychologa i to konkretną.To trochę tak jak by chciała odebrac sobie życie, ale finanse przed partnerem zabezpieczyć i dziecko by nim nie mógł się zająć. Tak czy siak potrzebuje pomocy
Coś jest na rzeczy.Albo zabić partnera, bo pisała że dziecko będzie sierotą.