reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

Monika ja nie pamiętam jak długo junior nosił 2 ale wiem, że dostałam w prezencie 3 duże paczki i jedna się została, bo były już za małe ;-) także chyba niedługo :-)
A stwiedziłam, że jak będą za duże, to jaki problem dokupić mniejsze (w każdym sklepie można kupić), a jak będą za małe to już będzie problem :tak:

reklama
oooo, to Twój Junior duży był. Moja Ada ważyła 3330 g i mierzyła 52 cm.
Może dlatego te małe pieluszki na długo nam wystarczyły. Kurcze, nie pamiętam już szczegółów dot. pieluszek :no:

Junior był pyzatym wcześniakiem z wagą 3500g i wzrostem 56cm :-D
No i brzuszek miał spory, więc może dlatego tak szybko wyrósł :-D

Zatem jak widac kazde dziecko rosnie inaczej i nic tu nie wywnioskujemy do czasu az nasze maluchy sie nie urodza;-) . My jednak duzo jezdzimy do znajomych i tu i tam w ciagu dnia wiec napewno bede mala duzo przebierac bo zreszta lubie:tak: .

No wiec ja policzylam wczoraj troszke i mam tak:

8 body z kr. rekawkiem NB
2 body z kr. rek. pomiedzy NB a 0-3 (dziwne rozmiary)
3 body z kr. rek rozmiar pisze 3
1 body z dl. rek rozmiar 3
4 body z kr. rek 3-6 ale jak porownam to sa takie same jak te co pisze 3 wiec jak widac rozmiary sie bardzo roznia
1 body z kr. rek rozmiar 6

3 NB pajacyki
5 pajacykow rozmiar 3
1 NB sukienka +majtki
0-3 sukienka z wbudowanym body (nie wiem jak to opisac)
2 razy rozmiar 0-3 spodenki jakby na szelkach
sukienka +majtki rozmiar 3
0-3 rampers kr. rekawek a dlugie spodnie
3-6 kaftanik+majtki
rozmiar 3 ogrodniczki

1NB spodnie
5 par spodni rozmiar 0-3
2 pary spodni 3-6
spodniczka 3-6
1 sweterek rozmiar 3

Mam nadzieje ze umiecie sie tego doczytac bo ja sobie tak rozpisalam ale wiem ze to troche dziwnie sie czyta. Nie wiem jak inaczej to napisac.... Dajcie znac co myslicie musze jeszcze kupic. Oczywiscie nie wspominalam o skarpetkach, butach, sliniczkach itd co tez juz mam. Aha no i u nas troche inny klimat i wielgachne upaly czasem nawet do listopada wiec musze miec troche wiecej ciuszkow letnich niz wy.

Monia wydaje mi sie ze masz sporo ale jedyne co mi sie rzucilo w oczy (moze nie mam racji) to to, ze nie masz nic cieplego na NB, a taki maluch prosto z brzucha musi byc chyba w ciepelku. No sama nie wiem, moze troche przesadzam, bo mozna zalozyc pajacyka i przykryc kocykiem jesli u was jest goraco. U mnie jest cieplej niz w PL ale nie goraco, a mimo to kupilam 2 bluzeczki z dlugim rekawkiem na pierwsze chwile.

Izka zapomnialam napisac ze mam kaftanik i spodnie, taki komplecik z polarka od mamy z Pl wlasnie na NB. A w ogole to u nas jest strasznie goracy klimat i jak teraz zaczna sie upaly to nie popuszcza do zimy wiec za bardzo cieplymi rzeczami nie musze sie martwic. Tak jak mowisz zawsze mozna zalozyc pajacyka i przykryc kocykiem:tak:

Ja chyba jednak mam tego malusio :zawstydzona/y: Zwłaszcza NB. Ale z drugiej strony mój ukochany twierdzi że swojemu maluszkowi nie założył ani jednej rzeczy 56 bo były za małe :baffled:

Monia
Mojego ukochanego maluszek jest już wyższy ode mnie :-D

Niemniej jednak i tak coś się przecież pamięta. Ja się cieszę bo mam już zaklepane kąpanie przez tatusia :tak:

reklama
Efilo ja też :-D :-D :-D
Juniora kąpał M, a zaczęło się od tego, że ja po prostu po porodzie nie byłam w stanie tego robić i tak już zostało. A teraz powiedział, że będzie kąpał jak będzie chłopak, a jak dziewczynka to ja (chyba liczył na dziewczynkę :tak: )

Do góry