reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Szafa malucha

Esia masz rację, ale ja kupiłam bez stópek bo tak sobie pomyślałam, że narazie to nóżki Maksiowi jeszcze nie wystają (bo kombinzeon za duży :tak:), a na początku przyszłego roku to może już się brać do chodzenia, bo bardzo ruchliwy jest i wtedy i tak trzeba będzie solidne butki kupić ;-), a jak się nie będzie sprawdzał to pomyślę o czymś innym. Zresztą już teraz myślę czy na pierwszą część zimy nie kupić mniejszego i ze stópkami.

reklama
my już mamy ubranka na zimę, głównie kurteczki i super śpiworek do fotelika (oczywiście do wózka też się nadaje)
trafiliśmy na super wyprzedaże :tak::-)

Monia ja zamierzam kupić ciepły śpiworek do wózka obowiązkowo, a już pod śpiworkiem myślę, że nie ma co przesadzać -wystarczą ocieplane spodnie i ewentualnie rajstopki.

Dziewczyny a wklejcie jakies fotki kurteczek jakie macie, bo ja jeszcze takich malych nie widzialam i jestem ciekawa co macie. Ja rajstopki jeszcze w ciazy kupilam wiec napewno bede zakladac pod spodnie jak bedzie super zimno. no i chyba bede musiala kupic pare dresikow moze z polarka czy cos. mamy dwa takie ale nie wiem czy do zimy nie beda czasem za male.

Hmmm... Szczerze niecierpię dziecięcych rajstopek (takie moje małe "zboczenie" ;-)) więc Piotruś ich nie ma. I raczej nie będzie miał. W razie czego, pod spodnie założę pajacyka - już tak robiłam i sprawdza się :tak:

Oglądałam dziś w H&M kombinezony zimowe- jeden bardzo mi się spodobał, taki ze śpiworkiem na nóżki, kapturkiem na ze ściągaczem, łapkami zastępującymi rękawiczki w pięknym kremowym kolorze, ale rozmiaru nie było :-(

A taką mamy sztruksową kurteczkę z misiem:

No to ja jestem chyba nietypowa, bo sama nie wiem co mam.:tak: Po prostu w chałupie mamy mało miejsca, a jeszcze nas czeka zaraz remont. Dziewczynki obie mają tyle ciuchów, że szok - my z Mężem mamy po 1 półce i szufladzie na bieliznę, za to Weronika ma swoją szafę (z której już się wysypuje), a Magda całą szafkę (na rzeczy "na czasie") plus cały pawlacz zapchany za dużymi ubraniami. No i w związku z tym nie mam pojęcia co tam jeszcze jest. Mam na wierzchu jakieś kurteczki i śpiworki (takie bardziej na jesień), ale wiem że u mojej Babci czekają chyba 3 kombinezony:szok:, których nie mam na razie gdzie zabrać. Liczę że do zimy Magda podrośnie to się pozbędę tych za małych i miejsce się zrobi (chyba cudem, bo mieszkani i szafy z gumy być nie chcą):baffled: Za to rajstopek mam chyba tylko 1 parę i muszę dokupić jak chcę ubierać Magdę w sukienusie.

U nas rajstopki sie sprawdzaja juz od dosyc dawna bo bardzo chlodne lato w Angli bylo.Do sukienek mam takie z falbankami na tyleczku a pod spodenki to normalne.Mam nawet takie maciupinkie z koroneczki ze szwem z tylu na nogach i kabaretki tez!Mowie wam wyglada super smiesznie taka mala kruszynka w rajstopkach jak stara hehehe:-D

Na zime juz mam kombinezon ze stopkami + rekawisie,kombinezon caly z futerka,smiejemy sie ze na krupowki mozemy isc z nia, dorobic sobie... ''zdjecie z misiem,''haha:tak:

Mam tez dwie kurteczki,jedna to kozuszek,z zewnatrz jakby ircha a od wew.futerko,no i taka puchowa z polarkiem w srodku.Nie wiem czy kupowac ocieplane spodnie bo mam taki baaardzo gruby spiworek do wozka.

Aha mamy tez buty do tego kozuszka,takie mini kokzaczki,swietne!

Obawiam sie tylkoze sie pospieszylam z zakupami,miesiac temu wydawalo mi sie ze te ciuszki beda w sam raz...teraz juz nie jestem tego taka pewna:sorry2:...bobasy tak szybko rosna,a rozmiarowka nie zawsze jest adekwatna do rzeczywistych rozmiarow.

Porobie zdjeciuszka i wkleje niebawem;-)

reklama
Ollu jezus ile ty juz tego masz. A my prawie nic!:-( Tak tak porob fotki i koniecznie powklejaj. A ze zdjecia z misiem ale sie nasmialam:-D
My jak narazie mamy tylko jedna kurteczke taka polarkowa na zamku z przodu z kapturkiem i dwa dresy polarkowe z kapturkiem czyli na pod spiworek jak sie gdzies pojedzie samochodem czy cos. Jak narazie u nas nadal upalne lato wiec nawet w sklepach jeszcze nie ma kurteczek dla bobaskow a ja juz bym chciala cos kupic... no i nie wiem czy kupowac buty czy nie??? Co myslicie? A jesli tak to na miekkiej podeszwie??? Doradzcie prosze!

Do góry