reklama
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Monia-skarpetek mam wystarczajaco bo 6 par, a sliniaczkow caly komplet-chyba z 10 sztuk wiec tez starczy dlatego juz nie pisalam, chodzilo mi raczej o spiochy, body, bluzeczki, spodenki itp. :-) Jakbys mogla policzyc swoje to chetnie porownam. Ja niestety nie wiem tak do konca ile mam, bo wlasnie leca do mnie kartony z Polski :-) -moja mama i siostra wyslaly ciuszki, wiem ze mam tam duzo pajacow, bo sie skarzylam ze tu nie ma, no i moja mama kupila kilka...moja siostra dorzucila kilka po corce no i bede miec tego fure cos czuje razem z tym co juz kupilam :-) A tak lubie kupowac, ze chcialalm jeszcze cos dokupic ale moze sie opanuje az do momentu jak paczki przyjda.
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
co do rozmiarów to rozmiar rozmiarowi nie rowny porownują rozne firmy

niestety,moje w rozmiarze 62 są zupelnie rozne,jedne wygladdaja jak 56 a drugie jak 68
szok normalnie,dzis bylam u kolezanki ktora tydz temu urodzila,i wiecie co maly mial 56 cm jak sie urodzil,jak moja niunia taka bedzie to wiekszosc rzeczy bedzie normalnie za duza:-
-
-(zalamka

izka01
Dorotka-za duza? 56 cm to chyba sporo, moja siostrzenica miala 49 cm. Dlatego ja chce miec troszke tych maciupkich rzeczy bo w szpitalu trzeba bedzie w cos ubrac, no i tak na pierwsze tygodnie zeby bylo.
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
ja dzis kupują prezencik dla malego kolezanki kupilam dwa kompleciki pajacy plu body dla niunci,jedne w rozmiarze 62 drugi 68,jak zobaczylam malego kolezanki,to w te ciuchy wcisnelabym go dopiero za 2 miesiące i teraz mam dylemat,bo takich naprawde maciupkich ubranek to strasznie malo mam

izka01
Dorotka-to nie dylemat, biegnij do sklepu i dokup cos sobie :-) sama przyjemnosc :-)
Dorotka noworodek 56cm to rzeczywiście nic ponad normę (tak myślę) - ja i moi bracia mieliśmy każde po 56 lub 57 cm. A ciuszki rozmiar 56 po pierwsze ciężko ubrać (zwłaszcza przy moim braku wprawy) a po drugie, szybko będą za małe. Chyba lepsze byłyby małe 62 
I tak do zwykłej rozmiarówki dochodzą określenia "mały/średni/duży"
W łeb sobie z tym strzelić... 

I tak do zwykłej rozmiarówki dochodzą określenia "mały/średni/duży"

Dorotka dla swietego spokoju lec do sklepu i kup jeszcze pare spioszkow w malym rozmiarze. Kupowanie to sama przyjemnosc a przynajmniej nie bedziesz sie martwic. Wiecie dlatego wam dzis napisalam o tej kolezance z pracy bo wkurza mnie juz to ze kazdy mowi by nie kupowac duzo bo dziecko szybko rosnie, no ale przeciez przez te pierwsze miesiace tez trzeba miec w co je ubrac. A jak wiadomo maluszka przebiera sie kilka razy dziennie. Dobrze ze dzis ta kolezanka mi uswiadomila ze wazne je by miec troche meciupkich ciuszkow.
Izka zaraz policze i napisze...
Izka zaraz policze i napisze...
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
Monia kiedy u mnie tak właśnie było. Dla juniora kupowałam tylko w rozmiarze 62, nic na 56 i on już po 4 tyg zaczynał z tego wyrastać. A z tym przebieraniem kilka razy dziennie to też przesada. Ja tam przebierałam po kąpieli i koniec, no chyba, że przytrafiło się ulanie lub wypadek z pieluchą :-)
reklama
Monika77 7 czerwiec
Fanka BB :)
wiem, dziewczyny, że kupowanie ciuszków to sama przyjemność, ale Jolka ma rację. Z tego pierwszego rozmiaru dzidziuś bardzo szybko wyrasta, lepiej kupić więcej tych w rozmiarze 62 i 68. Ale to tylko moje zdanie...
Ja też moją Aduśkę przebierałam tylko po kąpieli, no chyba, że coś się wydarzyło...
Iza a ja kupowałam ciuszki 0-3 m i było napisane, że to rozmiar 62. Pewnie u nas jest inna rozmiarówka
No więc ja tych malutkich (56 cz NB) mam - 2 kaftaniki, 3 body z długim rękawem, 1 body z krótkim i 3x śpioszki i 2 pajacyki. A reszta to już te następne rozmiary.
To tak z własnego doświadczenia - jakby zabrakło to dokupię po wyjściu ze szpitala.
Jola - komoda cudna. A tak na marginesie - podejrzałam, że pampersy masz w rozmiarze 2. To nie za duże na początek?
Ja kupiłam rozmiar 1 i pamiętam, że przy mojej Adzie dłuższą chwilkę używałam tych najmniejszych;-)
Ja też moją Aduśkę przebierałam tylko po kąpieli, no chyba, że coś się wydarzyło...
Iza a ja kupowałam ciuszki 0-3 m i było napisane, że to rozmiar 62. Pewnie u nas jest inna rozmiarówka

No więc ja tych malutkich (56 cz NB) mam - 2 kaftaniki, 3 body z długim rękawem, 1 body z krótkim i 3x śpioszki i 2 pajacyki. A reszta to już te następne rozmiary.
To tak z własnego doświadczenia - jakby zabrakło to dokupię po wyjściu ze szpitala.
Jola - komoda cudna. A tak na marginesie - podejrzałam, że pampersy masz w rozmiarze 2. To nie za duże na początek?
Ja kupiłam rozmiar 1 i pamiętam, że przy mojej Adzie dłuższą chwilkę używałam tych najmniejszych;-)
Podziel się: