reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Szafa malucha

Może i dużo, ale kupiłam tylko to co leży na komodzie reszta to jeszcze po juniorze i córce koleżanki. Gdybym miała wszystko kupować nowe to napewno nie byłoby tego tyle :tak:

reklama
Monia-skarpetek mam wystarczajaco bo 6 par, a sliniaczkow caly komplet-chyba z 10 sztuk wiec tez starczy dlatego juz nie pisalam, chodzilo mi raczej o spiochy, body, bluzeczki, spodenki itp. :-) Jakbys mogla policzyc swoje to chetnie porownam. Ja niestety nie wiem tak do konca ile mam, bo wlasnie leca do mnie kartony z Polski :-) -moja mama i siostra wyslaly ciuszki, wiem ze mam tam duzo pajacow, bo sie skarzylam ze tu nie ma, no i moja mama kupila kilka...moja siostra dorzucila kilka po corce no i bede miec tego fure cos czuje razem z tym co juz kupilam :-) A tak lubie kupowac, ze chcialalm jeszcze cos dokupic ale moze sie opanuje az do momentu jak paczki przyjda.

co do rozmiarów to rozmiar rozmiarowi nie rowny porownują rozne firmy:tak::tak::tak:niestety,moje w rozmiarze 62 są zupelnie rozne,jedne wygladdaja jak 56 a drugie jak 68:szok::szok:szok normalnie,dzis bylam u kolezanki ktora tydz temu urodzila,i wiecie co maly mial 56 cm jak sie urodzil,jak moja niunia taka bedzie to wiekszosc rzeczy bedzie normalnie za duza:-:)-:)-(zalamka

Dorotka-za duza? 56 cm to chyba sporo, moja siostrzenica miala 49 cm. Dlatego ja chce miec troszke tych maciupkich rzeczy bo w szpitalu trzeba bedzie w cos ubrac, no i tak na pierwsze tygodnie zeby bylo.

ja dzis kupują prezencik dla malego kolezanki kupilam dwa kompleciki pajacy plu body dla niunci,jedne w rozmiarze 62 drugi 68,jak zobaczylam malego kolezanki,to w te ciuchy wcisnelabym go dopiero za 2 miesiące i teraz mam dylemat,bo takich naprawde maciupkich ubranek to strasznie malo mam:tak::tak:

Dorotka noworodek 56cm to rzeczywiście nic ponad normę (tak myślę) - ja i moi bracia mieliśmy każde po 56 lub 57 cm. A ciuszki rozmiar 56 po pierwsze ciężko ubrać (zwłaszcza przy moim braku wprawy) a po drugie, szybko będą za małe. Chyba lepsze byłyby małe 62 :confused:
I tak do zwykłej rozmiarówki dochodzą określenia "mały/średni/duży" :-D W łeb sobie z tym strzelić... :eek:

Dorotka dla swietego spokoju lec do sklepu i kup jeszcze pare spioszkow w malym rozmiarze. Kupowanie to sama przyjemnosc a przynajmniej nie bedziesz sie martwic. Wiecie dlatego wam dzis napisalam o tej kolezance z pracy bo wkurza mnie juz to ze kazdy mowi by nie kupowac duzo bo dziecko szybko rosnie, no ale przeciez przez te pierwsze miesiace tez trzeba miec w co je ubrac. A jak wiadomo maluszka przebiera sie kilka razy dziennie. Dobrze ze dzis ta kolezanka mi uswiadomila ze wazne je by miec troche meciupkich ciuszkow.

Izka zaraz policze i napisze...

Monia kiedy u mnie tak właśnie było. Dla juniora kupowałam tylko w rozmiarze 62, nic na 56 i on już po 4 tyg zaczynał z tego wyrastać. A z tym przebieraniem kilka razy dziennie to też przesada. Ja tam przebierałam po kąpieli i koniec, no chyba, że przytrafiło się ulanie lub wypadek z pieluchą :-)

reklama
wiem, dziewczyny, że kupowanie ciuszków to sama przyjemność, ale Jolka ma rację. Z tego pierwszego rozmiaru dzidziuś bardzo szybko wyrasta, lepiej kupić więcej tych w rozmiarze 62 i 68. Ale to tylko moje zdanie...
Ja też moją Aduśkę przebierałam tylko po kąpieli, no chyba, że coś się wydarzyło...
Iza a ja kupowałam ciuszki 0-3 m i było napisane, że to rozmiar 62. Pewnie u nas jest inna rozmiarówka:szok:
No więc ja tych malutkich (56 cz NB) mam - 2 kaftaniki, 3 body z długim rękawem, 1 body z krótkim i 3x śpioszki i 2 pajacyki. A reszta to już te następne rozmiary.
To tak z własnego doświadczenia - jakby zabrakło to dokupię po wyjściu ze szpitala.

Jola - komoda cudna. A tak na marginesie - podejrzałam, że pampersy masz w rozmiarze 2. To nie za duże na początek?
Ja kupiłam rozmiar 1 i pamiętam, że przy mojej Adzie dłuższą chwilkę używałam tych najmniejszych;-)

Do góry